Vizeletmintánál nem gond, hogy semmi sem úgy történt, ahogy utólag olvastam, hogy kellett volna? (tudásbázis)
Attól függ, mihez kell a vizsgálat. Ha műtét előtti góckutatás része, akkor negatívnak kell lennie, ez a nap minden szakában negatív.
Ha viszont húgyúti panaszod van, akkor a kezelés szempontjából fontos a csíraszám ismerete, vagyis a reggeli, hólyagban gyűlt vizeletben nyilván magasabb érték, mint napközben, amikor már felhígult a vizelet. Bizonyos határérték alatt nem végeznek rezisztencia vizsgálatot, a kezelés vaktában történne.
Persze lehetséges, hogy napközben is sok baktériumot ürítesz, ha nagyon fertőzött vagy, végülis már mindegy, ha leadtad :)
Az attól függ, hogy milyen célt szolgál az eredmény. Pl.vizeletcukor, vagy valamilyen fertőzés miatt, esetleg csak általános állapot kivizsgálása céljából.
A célzott vizsgálathoz a (felgyülemlett) reggeli első a mérvadó.
További ajánlott fórumok:
- Ti mikor hagytátok abba a légzésfigyelő használatát? A gyártó 12 hónapos kor után javasolja, de olvastam később esetekről...
- A legjobb könyv(ek), ami(ke)t olvastam
- Megtörtént aminek nem kellett volna megtörténnie, lefeküdtem a legjobb haverommal, volt benne alkohol, emlékezni fog, mi történt?
- Kellett már mentőt hívnod valaha? Mi történt?
- Befolyásolja e az eredményt ha a vizeletmintát nem reggel, hanem azt megelőző este "produkálom"?
- Hogyan tudnék 20 hós leányomtól vizeletmintát produkálni?