Virágföld penészedés (beszélgetés)
én is kevertem, nekem is 0 a változás...
próbáltam már sima virágföldet is, akkor is ilyen a teteje. locsoltam már ásványvízzel is, de akkor is az eredmény ugyan az. desztillált vízzel meg nem szabad gondolom, mert akkor a virág nem kap ásványi anyagokat.
Kemény, meszes a víz. A vízcsapból kiengedett vizet hagyd egy edénykében legalább 2 napig állni, és csak utána öntözni vele a virágokat.
A meszes virágföldet pedig kanállal szépen le lehet szedni és kidobni. Ha tudsz esővizet gyűjteni néha, akkor pedig azzal locsolni a virágokat. Ennyi...
Én azt tapasztaltam 3 egyszerre vásárolt virágnál, hogy amelyik a vízforralóban maradt kihűlt vizet kapta az nem penészedett, míg a másik kettő igen. Nem tudom van-e bármi tudományos alapja, de tény...
Egy helyiségben vannak, csak 2 a hűtő tetején egy pedig a pulton.
Sziasztok!
Nálam ugyanez van a fürdőben lévő virágaimmal. Ugyanaz a föld mint a többi virágnál,de ami a konyhában/szobában van,nem penészedik. Szerintem a párás levegő teszi, a hideg meleg váltakozása. Erre tudok gondolni,mert nálam csak a fürdőben van ez...
Szia!!
Én is kiváncsi vagyok, nálunk ugyanez a helyzet:(
Nagymamám azt mondta, keverjek bele rendes kertből való földet...
További ajánlott fórumok:
- Bolti virágföldben találtam egy kis gyökeret, melyen volt egy kis hajtás, milyen növény lehet?
- Mi a hivatalos neve a zselé szerű virágföldnek?
- Ha a kutya virágföldet eszik mitől van?
- Mitől penészedett meg a száraz sütim a tupperware dobozban?
- Lehet-e "házilag" jó minőségű virágföldet keverni?
- A virágföldet meddig lehet felhasználni?