Vesekőzúzás! Mit kell tudni? (tudásbázis)
Honnan tudod, hogy megállt a kő ? Ha csak így írod, biztos van a kő mellett hely, ahol le tud csurogni a vizelet, különben irtó nagy fájdalmaid lennének. A rokonságban volt vesekőzúzás. Az illetőnek utána 1-2 nap múlva elakadt egy kődarab a húgyvezetékben. Szörnyű fájdalmai voltak, gyorsan bevitték kocsival a kórházba. Bent tartották, kezelték, de nem ment le a kő a húgyhólyagba, ezért valamilyen műanyag vékony eszközzel visszatolták a követ a vesébe. Távoztak kődarabok a zúzás után, de azóta is van kis kő a veséjében. Ez évekkel ezelőtt volt.
fürdővízbe mit szoktatok belerakni hogy lazuljon a kő ill a vezeték hogy könnyebben kijöjjön a kő?
és mit szedtek rá?
0,9 mm es kövem lecsuszott a vesevezetékbe és megállt.
van e rá lehetőségem hogy kipisiljam? mit tudtok rá ajánlani hogy porlassza vagy kilökődjön természetes uton? és mennyi idő alatt? gyógyszert vagy bármit.
zúzás elsőre sikerülni szokott? tudtok e orvost esetleg klinikát ajánlani aki vállal kőzüzast és sikeres is nála?
van itt a forumban valaki akinek szintén a Vezetékbe csuszott a köve és megakadt?? tőle kérdezném neki szétzuzták a kövét duplakatéter nélkül? vagy azt mindenkinek felrakják kőzuzás előtt?
hogy lehet egylépcsőben eltávolitani ezt a követ a legegyszerübben? vagy endoszkopos műtét egyszerűbb volna? de azt nem csinálnak a co vid miatt még sürgősségi alapon se.
Ismerősömet 1 napig eleve bent tartották. Másnap gyalog éppen ment hazafelé a kórházból, vitte a kis csomagját. Hát azt nem mondom, hogy ereje teljében volt, mintha mi sem történt volna. Elvettem tőle a cuccot, és elkísértem hazáig. Nekem nem volt messze, őneki egy kicsit nehezebb volt menni gyalog.
Jobb, ha sikerül kocsival hazavitetnie magát, aki ilyesmin esik át.