Vesebeteg újszülöttek és csecsemők szülei beszélgessünk (beszélgetés)
A jó vese a fiamnál kompenzálta a bajt, és majdnem akkorára nőtt mint egy felnőtt vese. Sokkal több vese szövet van mint korának megfelelően lenni kellene.
Talán majd nálatok is így fog történni. Nagyon picurka még!
Jajjj, istenem..... Tiszta szívemből sajnálom!!!!
Továbbra is drukkolok, hogy minden rendben legyen!
Ugye írsz majd?
Sziasztok!
Megvolt az izotópos vizsgálat, sajna 10 %-os a veseműködés, úgyhogy kiveszik a vesét február végén. Ez van.
Lulucita!
Elmondták, hogy az izotópos hogyan fog lezajlani???
Igazán sajnálom, hogy ki kell venni!!!!
Fel a fejjel!!!! Az a lényeg, hogy a másik jól működjön!
Sziasztok!
20 hetes terhes voltam, amikor a nőgyógyászom közölte, hogy kisfiam mindkét veséje "rossz", vagyis vesemedence tágulat van bennük. Szülésig nagyon szoros kontrol volt, 1-2 hetente jártunk UH-ra. Szerencsére szülésig a jobb vese észhez tért és beindult. A bal sajnos nem. Átirányítottak a megyei kórházba (GYEK) egy nagyon jó főorvoshoz. Sok vizsgálaton átestünk: UH, izotópos, vizelet, vérvétel..... Főorvosunk nem igazán szeret újszülöttet operálni, ezért vártunk. És szerencsére várhattunk, mert nem romlott az állapota. 3 hónaposan operálák. A bal vesénél összezárt az ureter. Kimetszették, összevarrták. 3 órás műtét volt. Utána 8 napig nem lehetett megemelni a gyerkőcöt, keze-lába ki volt kötve. 3 cső jött ki az oldalán. 12 nap múlva hazaengedtek. Azóta jól van. Havonta nézünk vizelet mintát, mindig jó :))) Még nem lélegezhetünk fel, mert lehet, hogy refluxos (VUR). Abban bízunk, hogy kinövi és nem kell megint műteni.
Sziasztok!
Igaz én már nem vagyok gyerek, de 13 évesen derült ki az immunbetegségből kifolyó veseproblémám. Nekem mindkét vesémnek a fele elsorvadt, észre sem vettük. De most jól vagyok, szerencsére már gyógyszerek sem kellennek 2 éve.
Jobbulást Nektek!
Nekem 4 éves a kisfiam. Egy veséje működik, a másik elhalt. III-IV stádiumú VURral műtötték kétszer (tágulat volt a húgyvezetékeken, és a vesemedencéknél). Rendszeresen járunk a nefrológiára.
Mi miatt vennék ki a veséjét? Egyet? Mit mondtak, hogyan tovább?
Sziasztok!
11 napos kisbabámmal tegnap voltunk a Heim Pálba és közölték, hogy valószínű ki kell venni a pici veséjét. Csütörtökön megyünk izotópos vizsgálatra.
Van valaki hasonló helyzetben?
További ajánlott fórumok:
- 2009 áprilisi babát várók beszélgessünk
- Harmincas Bagoly Anyukák ! Beszélgessünk!:)
- 2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk!
- Veleszületett anyajegy, csecsemőkori anyajegy, újszülöttön anyajegy, anyajeggyel született
- Újszülött és csecsemőkor
- Ausztriában hogy működik az újszülöttek/csecsemők ellátása? Milyen kötelező vizsgálatok vannak?