Vérző aranyér-mi a teendő? (tudásbázis)
Sziasztok!
Nekem 2 éve rendszeresen, főleg télen erős szúrás, vérzés volt wc után, mostanra már ülni sem bírtam. Kipróbáltam mindenféle kenőcsöt, kúpot. (Mastu, gyógyszertári kúpok) Mivel 7 évvel ezelőtt Ritter doktornál jártam, aki kitalálta, hogy végbélberepedésem van, gondoltam, lehet hogy most is az jött elő. 2 éve húztam a dolgot és annyira rossz volt, hogy megpróbáltam utánajárni a doktor elérhetőségének. Közben fórumokat olvasgattam és nagyon ajánlották Dr. Csatár Évát. Mivel az árlistáját összehasonlítottam Ritter doktoréval, hosszú vajúdás után elmentem a doktornőhöz. Kiderült, hogy 2 cm-es berepedésem van, nagyon mély és csúnya. Adott egy speciális kúpot (propolisz, lidokain és valami balzsam van benne), szednem kellett napi 1x 1 evőkanál paraffinolajat (gyógyszertárban vény nélkül adnak) valamint Mesulidot és a kúpra kenhető hámosító kenőcsöt (Neogranormon vagy Bepanthen vagy Alsol). 2 hetes kúrát javasolt, de másfél hét után sem történt semmi. Majd egyik napról a másikra begyógyult. Tegnap mentem vissza hozzá, a vizsgálat már nem fájt, a seb begyógyult, de még óvatosnak kell lennem, minden székelés előtt és után kenőccsle be kell kenni a külső részt. A doktornő hihetetlenül kedves, megnyugtató és rendkívül nagytudású szakember. Ami a székletet könnyíti (régen Ritter doktor javasolta), napi 2 kanál zabkorpa reggel legalább fél liter vízzel. Én natúr ettem és ittam rá a vizet. Ami még segít a széklet rendezésében, az a búzacsíra, ez egyben rendkívül jó méregtelenítő. A berepedésről csak annyit, hogy sajnos magától nem igazán fog elmúlni, tehát nem érdemes otthon kezelgetni sokáig, inkább menjünk bátran orvoshoz.
Hát most még durvább a helyzet sajnos!
A kenőcstől és a kúptól elmúlt, vagy legalább is segített rajtam valamit!
De megint elő jött megint és még rosszabb, mint volt! :(
4 napig nyaraltam, nem ettem az activiát, wc-ni se tudtam, otthon pedig megettem a napi 1 joghurtomat, másnap már sikerült, de nagy szendvedés közepette! Azóta minden wc-nél fáj és vérzik, elég nagyon és már napközben is érzem, hogy nincs rendben, elég kellemetlen az ülés, pedig régebben csak wc-nél fájt kicsit! :(
Itt olvastam a disznózsír+méz hatásáról, kipróbálom, hátha segít rajtam is! :s
Köszi szépen!
Vettem rá kenőcsöt, meg kúpot, meglátom, hogy javul e, ha nem akkor sajna doki lesz belőle! De félek tőle! :(
Nekem, mind két szülésem után volt aranyér problémám, de nem vérzett.
Aztán tavaly nyáron ismét előjött ez a probléma, és akkor már vérzett is, nagyon!
Elmentem dokihoz, megnézte azt mondta műtét!
Csak mivel ez augusztusban volt, azt mondta, hogy várjunk vele őszig, mivel ezen egy nyílt seb lesz, és nem kéne elfertőződnie. Szeptemberbe visszamentem hozzá, addigra szerencsére visszahúzodott, a doki csinált egy végbéltükrözést, hát azt az érzést, nem kívánom még az ellenségemnek sem. De szerencsére mindent rendben talált odabent, így a műtétet is megúsztam.
Nekem sincs (szerencsére), és nem is volt ilyen problémám...és még csak orvos sem vagyok...:))
..sajnos viszont a közelemben vannak, akik küszködnek vele, ezért ismerem...:((
Előjöhet nőknél terhesség ideje alatt (ez jó esetben szülés után kis idővel vissza is húzodik).
Előjöhet a szülés közbeni erőlködéstől, de idővel ez is rendeződik...
Előjöhet mind nőknél és férfiaknál egyránt, ha folyamatosan székrekedéssel küszködnek és a wc-én erőlködniük kell.
Előjöhet felfázástól.
..és még biztos egy csomó mindentől????
Vigyázni kell ezzel, mert nem csak aranyér lehet, hanem ha kicsit feljebb van egy bélpolip vagy egy repedés, az is vérezhet. Azért veszélyes ez, mert a véráramba kerülnek a baktériumok, és ha sokáig kezeletlen, szívbelhártya-gyulladást lehet kapni, ami igen hamar végez az emberrel. Azonkívül a polipokkal kezdődik sokszor a daganatosodás, vastagbélrák, szóval bármilyen kicsi is az esélye ennek, ezért mondják mindig, hogy muszáj ezzel orvoshoz menni. Inkább egy kis kellemetlen vizsgálat, mint egy komoly, akár halálos daganatos betegség.
Mindenképp orvos!