Vérnyomás probléma (beszélgetés)
Nem sportolok, szezonban dolgozok jelenleg, alapvetően tejmentesen már 15 éve mert tejerzekeny vagyok de ezt most az utóbbi időben nem tudtam megoldani teljesen, hust eszek de szinte csak csirke pulyka.
Zöldségeket is szeretem. Nemtudom mire vagy kíváncsi?
Sajnos az utolsó mondat nagyon nem okè, mindenkinek lehet kifogása ahhoz, hogy ne sportoljon.
A sportot félreértelmezik az emberek, valami szükséges rosszra gondolnak.
Nekem is ez van ma, erdekes más megsem érzi a 140 et... Nekem ma is ilyen 130-140 a per az aggasztó 88-90, az mitol lehet magas? Az veszélyesebb?
Nekem is szar a fejem. De szerintem ez már nálam a nem alvastol van, ma se aludtam alig ejjel.
Ez nem is menopauza, hanem egy megelőző állapot, ami mutatja, hogy már gyengülnek a nemi hormonok. Annyi, hogy most adtak ennek is egy nevet. :)
Nem szedek gyógyszert, mert szerencsére nem fordul elő olyan sűrűn. Gyógyteát iszom, galagonyát, fehér fagyöngyöt.
Akkor neked nagyon hasonló az enyemhez.a menopauza mondjuk azért remélem még odébb lesz de allitolag 40 nel kezdődik... Nekem a rossz alvas miatt gondolok erre.. Volt hogy kaptam progeszteront akkor jobb volt Na de annak meg voltak mellekhatasai és azt sem lehez örökké. Szóval nemtudom mi lesz
. Egyébként egy masik forumon is vagyok, extrasystole, az is évek óta van és sok sok év után tavaly óta megint
. Szerintem a kovid. Azzal is küzdök... Neked van a vernyomasra gyogyszer?
Valami hasonló zajlik nálam is mostanában, pár hetente fölmegy a vérnyomásom 145-150 fölé, amit nagyon megérzek. Jellemzően hétvége utáni első munkanap jelentkezik, pedig "elvileg" nem stresszelem agyon magam a munkakezdéstől. Már erre kelek, és mivel gyógyszert nem veszek be rá, kb. estére lesz normális a közérzetem.
Alvászavarom nekem is van, bár saját jogon, kiskorom óta 😒 Viszont én nem látok összefüggést az alvásminőségem és a vérnyomásom között.
Én tavasszal múltam 40 éves, és bizony nálam is elkezdődött a perimenopauza. A doki szerint ez teljesen normális, és max. annyit tehetek - a beletörődésen kívül -, hogy szedek premens tablettát meg ilyemsiket, hogy az esetleges kellemetlenséget enyhítse.
Most eszembe jutott egy eset, amikor melóban szarul voltam, akkor egy kollégától kértem Rivotrilt, és helyretett. Viszont akkor még azt gondoltam, hogy mivel hardcore szorongásos rohamom volt, az váltja ki a többit, legutóbb viszont nem szorongtam extrém módon (csak úgy alapjáraton).
Egyél káliumban gazdag ételeket :
krumpli, paradicsom, vesebab, borsó,spenót,sárgarépa,lencse, leveles zöldségek,fokhagyma,dió, földimogyoró,banán, aszalt szilva, mazsola,stb., tonhal, tej, joghurt
Kerüld a feldogozott élelmiszereket! Ezekben sok a só, és egyébként is egészségtelenek ! Használj kevesebb sót, több zöldfűszert !
Ajánlott a Q10 szedése, ami értágító hatású is.
Csökkentsd a koffeint, minél kevesebb fekete tea, kávé, csoki. (Én már csak gyümölcsteát és gyógyteákat iszom.)
A galagonya is nagyon jó.
Mozgás : napi 20-30 perc tempós séta, kocogás, kerékpározás, úszás, tánc ( választhatsz )
Reggel, este 5-5 percig lassú, mély lélegzetvételek.
Napi 7-8 óra alvás.
Egyszerre nem tudsz sokat változtatni, de adtam ötleteket. :)
Hat kb 5-6 kg vagyis én így érzem jól magam, sajnos hasra hizos vagyok, de amikor anno nagyon lefogytam akkor a hasam ugyanugy megmaradt.
Most enis próbálkozok egy ket dologgal hátha... A stressz a legrosszabb szerintem, mert azt kivedeni nem lehet max valami relaxációs valamit kéne elsajatitani.. Nehéz.
De ha már frontokra feljebb megy az sajnos jelent valamit...
Sportolni... egyenlore élni nincs erőm annyira nehéz fizikai munka amit csinálok...
Van túlsúlyod? Ha igen, érdemes lenne fogyni, már önmagában az segít. Illetve minden nap valami könnyű mozgás: gyaloglás, kerékpározás, úszás (amelyik tetszik). Ha másra nincs időd, energiád, egy kis gyaloglás azért belefér, gondolom.
Egyébként a 130 egyáltalán nem rossz. Ha a 140-145 nem állandó, akkor az sem. Persze, érdemes most odafigyelni, jól csinálod.