Vércukormérő "hibaelhárítás" (beszélgetés)
Itt nézz körül, valós vásárlói visszajelzéseken alapuló toplista van, hogy melyik a legjobb készülék.
Köszönöm Nektek!
jstefan Neked lett igazad. Valóban rossz helyre tettem a vért, a fóliára, amit hiába "áztattam" el teljesen, mégsem mért.
A szervíz telefonos útmutatása alapján minden rendesen működik!:):)
Igaz, no name, de nem olcsó:)
A lényeg, hogy már produkáltam az orvosnak a három napos mérést, ami igen meglepő. Pl. reggeli étkezés előtt 8.1 Ez egyszer fordult elő, rögtön az első nap.
De volt ennél cifrább is. Minden esetre ezidáig megúsztam gyógyszer nélkül.
Nagy valószínűség szerint kipróbálom a gyógyteákat (nagyon dicsérik a György teát, ill. a füvesasszony teáját!), vagy a Varga féle gyógygombát.
Állítólag ezek csodákra képesek - baráti, rokoni körökben többen így úszták meg a rendszeres gyógyszerezést.
Még egyszer mindenkinek köszönöm a segítséget és kívánok nagyon jó egészséget!!!
nekünk Accu-Chek van,nem is az olcsóbb kategória,nem tudom ez mennyire no name..
azért írtam le a tapasztalatom,mert márkától függetlenül lehet ugyan az a probléma,vagyis a kevés vér.
a miénkre sem kell sok vér elvileg,gyakorlatilag ugye nem is mér,ha nincs 100%-ig báztatva a megfelelő terület.
sikerült azóta összehozni valamit?
Rossz helyre raktad a vércseppet!!!!!!!!!
A tesztcsíkos vércukormérők úgy működnek hogy a tesztcsíkon megjelölik a vércsepp helyét, és a betöltés irányát.A legtöbb ilyen elektronikai műszer csak akkor képes mérni ha a tesztcsík kijelölt felületét teljesen lefedi a vér ezért inkább sokkal nagyobb vércseppet kell oldalról a tesztcsíkra helyezni.A tesztcsíkokat általában kemény átlátszó műanyagfóliával fedik le és a tesztcsík oldalán hagynak egy rést ahol a vércseppet be lehet juttatni az érzékelő felületre.Ha te a védőfólia tetejére raktál minimális vért akkor nem is működhetett volna.Azonkívül legtöbb műszerhez csatlakoztatni kell a tesztcsík azonosító kódchipjét amit a tesztcsíkhoz mellékelnek,előzetesen ezzel lehet ellenőrizni a működőképességet és a kódazonosságot.
Igazatok van! Átmenetileg megpróbálok kölcsön kérni.Természetesen ebben az esetben nem ragaszkodhatok egy bizonyos márkához, örülök, ha egyáltalán valaki tud nélkülözni egy használható mérőt.
Viszont elkeserít, hogy ennyire nincs remény arra, hogy ez a bizonyos gép használható legyen. 14.460.-Ft-ot fizettem ki érte (+tesztcsík, + vérnyomásmérő). Összesen 24.470 ~25eFtomba került:(
Félek, nem fogom tudni kicseréltetni:(
Az orvos semmit sem szól, őt nem érdekli, hogy mivel bökök, csak az eredményt várja.
Legalább a vérnyomásmérő működik. Igaz, most, hogy ennyire ideges vagyok még a szokottnál is magasabb a vérnyomásom:):)
Inzulinos ismerőseidnél kell legyen tartalék vc mérő,próbálj meg kölcsönkérni.Ez most akutan kezeli a problémádat,viszont nem tudok továbbra sem mást ajánlani,mint azt,hogy cseréld le.
Azért az ismerősök ajánlhattak volna konkrét terméket,tuti,hogy ők nem nevenincsennel élnek,hanem a legjobbakkal...
Csenge, mélységesen egyet értek a felháborodásoddal! Annak, hogy miért ilyen szart használok, az az oka, hogy eddig nem "találkoztam" testközelből vércukormérővel.
Mielőtt megvásároltam, meghallgattam a már "lövő" ismerőseimet akik azt tanácsolták, hogy ne a gépre költsek sokat, hanem azt nézzem, mennyibe kerül a tesztcsík, mert abból kell majd sok.
Így és sok fórum böngészése közben esett ez a ROSSZ választás erre a mérőre:(:(
Arra gondoltam, hogy kipróbálom még kontroll oldattal. Ha úgy sem működik, akkor megpróbálom vissza vinni és kicseréltetni, vagy .... Habár nem fűzök nagy remény a sikerhez.
Viszont nincs annyi pénzem, hogy ezt kidobjam és vegyek egy újat. És villám gyorsasággal kéne az eredménnyel jelentkeznem az orvosnál:(
Sajnos, én online rendeltem. Ahol átvettem, ott több száz egyéb termékkel foglalkoznak - továbbítják a beérkezett árút. Nem ismerik a készülékeket (nem is ez a dolguk).
Sikertelen kisérlezetés után levittem a gyógyszertárba, de ott sem tudtam érdemlegesen segíteni. Nem ilyen tipusú készüléket használnak. Azt ajánlották, hogy minél több vért kerüljön a tesztcsíkra.
Mint azt az előzőekben is írtam, hogy 4-es erősséggű szúrás esetén sem folyik patakokban a vérem:)
Azért érzem becsapva magam, mert az ajánlatnál kifejezetten azt írták, hogy minimális mennyiségű vérre van szükség - azaz egy csep.
Szerinted érdemes tovább kisérletezni addig, amíg az összes (eszméletlen drága!!!) tesztcsíkot elhasználom és szitává lövöm az ujjam, vagy próbálkozzak esetleg újabb befektetéssel, konkrétan a kontroll oldattal?
Jelenleg, sürgősen napi 3x2 + 23 óra és hajnali 3 óra azaz összesen 8 szúrást kéne produkálnom az orvosnak!
Köszönöm a válaszod! Ha van ötleted és időd, oszd meg velem.
Szeretném a segítségét kérni annak, aki rendelkezik/használ Easy Touch GU készüléket (vércukor-koleszterin-húgysav mérő).Pár napja vásároltam.
Orvosi utasításra, napi 3x (étkezés előtt-után) három napon keresztül kéne mérnem a vércukromat. 10 db tesztcsíkból már ötöt elhasználtam, eredménytelenül!
Mindent az előírás szerint csináltam. Az ellenőrző tesztcsík a kijelzőn "OK". Az 5. szúrásnál az ujjszúrót már 4-es mélységre állítottam, hogy több vér álljon rendelkezésre.
Miután a kijelzőn megjelent a vér szimbólum, megszúrtam magam, a vércseppet a tesztcsíkra tettem és SEMMI.
Elvileg sípolnia kéne, utána pedig 10 mp múlva megmutatni a glukóz értéket.
De semmi nem történik.
Ennél több vért egyetlen szúrással nem tudok "produkálni". Vagy nem ez a baj?
Sajnos nincs kontroll oldatom, hogy azzal ellenőrizzem a készüléket. A csíkokat pedig már nincs értelme tovább elpazarolni.
Nagyon nagy szükségem lenne a segítségetekre, mert sürgősen produkálnom kéne a három napos mérési eredményt az orvosomnak:(!!!
További ajánlott fórumok:
- Melyik vércukormérő készüléket ajánlanátok?
- Mennyire jellemző az ujjbegyes vércukormérés üzemorvosi vizsgálaton?
- Milyen megbízható vércukormérő készüléket ajánlanátok otthoni használatra?
- Mennyibe kerül egy vércukormérés a patikákban?
- Melyik vércukormérő készüléket ajánlanátok otthoni használatra?
- Az ingyenes patikai ill. otthoni vércukormérő készülék eredménye mennyire van összhangban a kórházi laboreredményekkel?