Végre itt a nyár! Nyaralás, szállásfoglalás belföldön vagy külföldön? (beszélgetés)
"olaszban,spanyolban vagy görögben" Nem hangzik jól.
Sőt. Bár ezeknél a "magyarban" sokkal rosszabb.
Valóban nagyon sok szép hely van itthon is,ami sok esetben nem kelt sokakban figyelmet. Jobban hangzik,ha az élménybeszámoló arról szól,hogy olaszban,spanyolban vagy görögben voltunk. De van egy jó hírem : Az idén sokkal biztonságosabban nyaralhatunk itthon !!
Csakis belföld. Annyi szép hely van itthon is.
Sajnos ez az idei,külföldi utazási szezon,nem a legsikeresebb évét fogja zárni sehol a világon. Bár vannak bátor országok pl.,Görögország,és nehogy a horvátok sorsára jussanak.. Én e tekintetben egy nagyon óvatos duhaj vagyok.. Inkább még kivárok,az orosz rulett nem a világom !!
Belföld - mint mindig. Szállodába megyünk, ahogy szoktunk.
Járattörlés miatt belföldi utazást tervezünk.
Én már nem is tudom mi lesz.
Mi előtte. 18-tól. De egyedül szoktam menni-párom nélkül-mert a tesómék a Balcsi mellett laknak.
Ezt jó hallani,bátoritásként is pozitiv. Azért még elég sokan fenntartással kezelik a külföldi nyaralást..
Most jöttünk haza Horvátországból, a tenger kellemes volt, nagyon kevés turista volt a tengerparton és a szállodában is. Főleg német osztrák és horvát vendégek. A maszkviselés csak néhány helyen volt kötelező, de a vendéglátó helyeken a személyzet maszkban és kesztyűben van. Mindenütt van kitéve kézfertőtlenítő.
Mi jól és biztonságban éreztük magunkat!
Egyébként mi augusztusban Prágában megyünk, ha nem lesz komoly helyzet. Húsvétra terveztük csak jött a vírus.
Djokovic, Dimitrov, és Coric is elkapta a vírust. Nem csodálom ha újra nő a fertőzöttség, tele volt a nézőtér, de maszkot nem láttam senkin.
Az akkor nagyon szuper -:) Ott még nem voltunk,de tervben van..
Abban a szállodában, ahol voltunk, minden üzemelt. Beltéri medencék, szauna, konditerem.
Igen. Zalakarosi szálloda.
Belföldön voltunk,2 hete jöttünk haza. Szuper jó volt minden,az idő is kegyes volt velünk.Annyi kellemetlenségünk volt a programjainkat illetően,hogy sok minden nem ,vagy csak részlegesen üzemelt.Mindent 20-án oldottak fel.Mint ahogy egy előttem hozzá szóló már leírta annyi változás volt csak a hotelben,hogy több kézfertőtlenítő volt kihelyezve,és a pincérek maszkban dolgoztak.
Szerintem július közepe felé már kiszámithatóbb lesz az időjárás is..Továbbá addigra a virus veszély is lecseng !
Nem tudom. Erős bennem ez az érzés. Remélem tévedek!
Remélem mehetünk. Mi is júliusra tervezzük a Balcsit.
Inkább a korai engedékenysêg! Ma már a postán sok emberen nem volt maszk.
Svédasztal volt a reggelinél és a vacsoránál ?
Július közepére megint belföldi utazást tervezünk egy hétre.
A külföldi tengerparti nyaralás szeptemberben, még képlékeny, az úti cél tekintetében.
Egy hete jöttünk haza egy belföldi 4 csillagos szállodából. 5 napot voltunk ott, minden ugyanolyan komfortos volt, mint régen.
Különbség csak annyi, hogy több helyen volt elhelyezve kézfertőtlenítő, illetve az étteremben a pincérek szájmaszkban dolgoztak.
Ne csináld!
Balcsira se?:(
Mi is lemondtuk a nyaralást, több okból is.
Egy napos kiruccanásokat tervezünk csak.
Jövő nyárra remélem rendeződnek ezek a vírus körüli dolgok, mert akkor irány a Horvát tengerpart :)
mi csak egynaposokat tervezünk. Strandok, fürdők, kirándulások.
Épp azért mert kitudja lefoglaljuk és megint töröltethetjük, mint március végére foglaltat.
Mi terveztük és nem a vírus miatt mondtunk le róla, hanem, mert a horvátoknál sincs túl jó idő. Én 24 fokos vízben nem tudok fürdeni.
Nyugodtan lehet külföldre menni nyaralni, de dőljetek be minden kamu hírnek. A horvátoknál nincsen semmi gond.
Ha lesz második hullám, az ősszel és nem most nyáron.
Nem vágyom sehova ebben a bizonytalanságban.
A WHO már korábban belengette,hogy lesz 2.hullám. Én evvel kapcsolatban eléggé szkeptikus vagyok. Valami komoly járványügyi szabályszegés okozhatta.
Állítólag egy teniszversennyel kezdődött a cêcó. Azóta 3 megyét lezârtak mert folyamatosan nő a betegek száma.
További ajánlott fórumok: