Vércsoport meghatározáson voltam a terhességem alatt, ez az eredmény mit jelent? (tudásbázis)
Én és a férjem O Rh+ vagyunk. Első terhességemmel magas ellenanyag szintet állapítottak meg (42 éve) Csóválták a fejüket, de nem tudtak mit kezdeni vele.
Egészséges gyermekem született. Akkor még nem nézték, legalábbis ahol én szültem az újszülöttek vércsoportját, így 14 éves volt a gyerekem, amikor egy műtét során kiderült, hogy a gyerekünk vércsoportja O Rh- Tehát ekkor derült ki miért mértek magas ellenanyagszintet.
Második terhességemnél nem volt ellenanyag termelés. Ekkor már vizsgálták az újszülötteket. A kicsim O Rh + lett, ezért nem termeltem ellene ellenanyagot.
Valószínű, hogy a születendő gyermeked vércsoportja A Rh - lesz. Ne aggódj, boldog várandóságot kívánok.
Címben vércsoport meghatározás, 1. Hsz-ben ellenanyag szűrés.
A kettő nem ugyan az.
Döntő jelentősége a vércsoportnak van, de a modern orvostudomány ellenanyag szűrést is végez már, mert akkor is adódhat komplikáció, ha megfelelő (azonos) vért tanszfundálnak, de a szervezetedben kialakult valami "ellenkezés", antigén a donor plazmája ellen.
Ennek a lehetősége már megtörtént vérátömlesztés vagy szülés közben lehetséges.
Ellenanyag szűrésen azt nézik, hogy van-e ilyen antigéned.
Ha van, akkor műtéthez tudják szűkíteni a kört, hogy milyen vért helyezzenek készenlétbe, hogy ne legyen szövődmény (láz, hidegrázás, vagy súlyosabb reakciók).
Röviden ennyi a lényeg.
Semmi aggodalomra nincs okod.
Az én vércsoport meghatározásomnál mindig ez van írva, hogy A+, anti A, ant B!
Egy véradáson meg is kérdeztem még ie:), hogy ez mit jelent, akkor azt mondta a doki nekem, amit leírtam.
Én úgy tudom, hogy az ellenanyag (antitest), akkor fontos, ha vért kell kapnod, akkor a kapott vérnek is kell ilyet tartalmaznia?
Ez egy rutin vizsgálat, amit a terheseknél többször ellenőriznek, illetve a műtéteknél is fontos adat.
Már bánom is, hogy írtam.:D
Milyen értékről kérdezel?
Nem írtál semmilyen értéket csak annyit, hogy az egyek érték pozitív, a másik negatív.
Ezt kéne elmagyaráznunk?
Szívesen!
Nem tudom melyik neten kerestél rá a "vércsoport meghatározás"-ra, de nálam rögtön az első szépen, érthetően leírja, hogy miért végzik el a kismamáknál ált. 3x a terhesség alatt.
Személyre szabottan kiértékelést az orvosodtól kérhetsz, attól aki beutalt a vizsgálatra.
Kérlek segítsetek,nem találok normális infót erről a neten.
Voltam ellenanyag szűrésen és ami lett a következő:
Ellenanyag szűrés eredménye: pozitív
Direkt coombs vizsgálat: negatív
Az én vercsoportom: A rh+, (apáé is.)
Ez jót jelent?
4 hét múlva kontroll vizsgálatot kérnek.
További ajánlott fórumok:
- Tudom, hogy adhat téves eredményt a terhességi teszt, de ez gyakorlatban is igaz? Tapasztalatokat kérek! Köszi
- Miért mutat ki a terhességi teszt hamis pozitív eredményt?
- Azt írják, hogy vesebetegség okozhat álpozitív eredményt a terhességi teszten. Ez igaz?
- Lételik olyan, hogy egy terhességi teszt, állpozitív eredményt mutata?
- Csináltunk egy terhességi tesztet. Tapasztaltabbak véleményét kérdezném az eredményről ami ezen a képen látszik...
- RH-negatív vércsoportú anyák és második terhesség!