Vastagbéldaganat (beszélgetés)
Szia!
Az én férjemet karácsonykor műtötték, mint derült égből a villámcsapás... semmi előjele nem volt... Az orvosi papírjain a vakbél rossz.ind.daganata van feltüntetve... Kivették a daganatot, kb 20 cm bélszakaszt, az utolsó pillanatban, de még kezdeti stádiumban... nagyon szépen felépült a műtétből, kemoterápiára jár, lassan a végére ér... teljesen jól viseli testileg-lelkileg... Az orvosi papírjain a vakbél rossz.ind.daganata van feltüntetve... Az orvos azt mondta ebből meg tud gyógyulni, és gyógyul valóban :) Az orvosokra hallgatunk!
nagyapamnak 74 eves koraban derult ki. Megmutottek, kapott kemot es sugarat is.
El es virul, most 81 eves :) kopp kopp kopp
Csak ezért kérdeztem, mert nyilván a gyógyulása függ az életkorától is, meg attól is, hogy mennyire időben vették észre, vannak-e áttétek, stb, stb.
A fizikai állapotától is függ a gyógyulás, meg a lelki ereje is nagyon fontos.
Gyógyulást kívánok neki!
Férjemnek volt vastagbéldaganata,de a vakbeléről lett áttét.Neki sajnos az egész vastagbelét ki kellett venni és a vékonybél lett öszetoldva a végbéllel...Rengeteg ,szám szerint 38x 3 napos kemoterápiát kapott ...a műtét után két évig élt....
Nem egyforma az emberi szervezet és nem egyfajták a rákok sem...A férjemnél pl. a CT nem mutatta ki hogy mekkora a baj,csak akkor látták amikor műtötték...
Kitartást és sok C vitamint szedjen...
Barátnőm férjét műtötték emiatt 3 éve. Jól van, áttétek nincsenek, ellenőrzésre jár.
Nyilván függ a betegség kimenetele a beteg korától is. Barátnőm férje 60 éves volt akkor.
Nagymamád mennyi idős?
Igen.
Barátnőmet megműtötték és kiválóan van.Semmi baja, mert időben csípték el.
Nagymamámat megműtötték és nem sokra rá meghalt.
Apám meghalt. Nála csak a boncolás mutatta ki, hogy honnét ered a betegsége:(
További ajánlott fórumok:
- Akinek volt már vastagbéltükrözése, írja le milyen volt...
- Volt már altatás nélküli vastagbél tükrözése valakinek, mennyire fáj, mire számítsak?
- Kinek tükrözték már a vastagbelét?
- "Hobbim az életben maradás, bárhol, bármikor, bármi áron" - Életem vastagbél nélkül
- Miért mennek az emberek inkább nőgyógyászati rákszűrésre, mint például vastagbélrák szűrésre, amikor az jóval gyakoribb?
- Téged is fenyeget a vastagbélrák?