Várható 2024-ben még kamatcsökkentés a bankok részéről? (beszélgetős fórum)
Ha most belefér, én felvenném most a hitelt.
Ha jelentősen lejjebb megy a kanatszint, max kiváltod új hitellel a régit.
Amúgy nem csak a kamat erdekes, hanem a lakás ara is. Az tud nagyobbat emelkedni, mint amennyit a egy esetleges kamatcsökkenesen nyernél. Pláne a ma bejelentett uj CSOK-kal.
Varázsgömb helyett az MNB közleményeit, Matolcsy terveit, elemzéseit kell lapozgatni.
"A rendeletben az olvasható, hogy a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának döntésére tekintettel a jegybanki alapkamat mértéke 12,25 százalék, ami mától, azaz 2023. október 25-én lép hatályba"
Erre senki nem fog tudni válaszolni.
Persze, tippelgethetünk, de nem biztos, hogy bejön.
Én a tegnapi alapkamat csökkentésen is meglepődtem...
Amit tennék a helyedben: mivel kicsi az összeg felvenném és megvenném a lakást, aztán majd, ha lejjebb mennek a kamatok, akkor lecserélném.
Lakáshitelt szeretnék jövőre felvenni, nagyjából 5 millió forintot, az ingatlan árának többi része már megvan, ám azt olvastam,hogy a mostani kamatok melyeket a bankok ajánlanak(7-8%) még magasak, érdemes várni, illetve az ingatlanok is drágák.
Tudom nektek sincs jövőbelátó kristálygömbötök,de szerintetek mi várható ezen a palettán?
További ajánlott fórumok:
- Őrült vágyat érzek a kollegám iránt, és érzem az ő részéről is!Nem tudom mit tegyek..
- Miért akadt ki ennyire az ismerősöm? Jogos volt részéről, hogy azóta rám se bagózik?
- Ez játszma lehet a részéről?
- Szerelem csak az egyik fél részéről...csalódások
- Jelzálogjog törlési engedély kiadása bank részéről
- Az ovi részéről "ez" normális dolog?