Várandósság alatt lightosan a 90 napos diétát szabad, kinek mi a véleménye és tapasztalata?! (tudásbázis)
Elvileg a várandósság alatt csakis orvosi ellenőrzés mellett lehet akármilyen diéta ami kórházban zajlik legtöbb esetben,de ez nagyon ritka esetben van h kismamának ilyet ajánlanak mert akkor az elmaradott tápanyagokat nyomelemeket,mikroelemeket amire a picinek szüksége van szintetikus úton kénytelenek pótolni!
Kinek jó az????Véleményem szerint senkinek!
Engem már lebeszéltek erről a diétáról de te változatosan és színesen étkezel!
De egy védőnő vagy valami dietetikus biztos jobb tanácsot tudna adni mit én.
Kérj tanácsot!!
..de sem vitatkozni, sem veszekedni nincs kedvem.
Te kérdeztél, én meg megmondtam, hogy szerintem butaság amit csinálsz. Ennyi!
..ha ilyen fene okos vagy, akkor minek kérdezősködsz itt???? Úgyis a saját fejed után mész!!
..ha meg a védőnő megmondta, hogy mit csinálj, akkor minek kavarsz???? Edd amit mondott, oszt' csókolom!!!!!
17 hetes kismama vagyok.178cm és 97kg voltam mikor elkezdetem így étkezni és most 94 vagyok.
Nem hiszem hogy valamit megvonnék a szervezetetmtől de aki ért hozzá tényleg hogy szabad e vagy sem ezt így csinálnom akkor megköszönöm.
Nem kell halálra enni magad, de egyél mindent. (igen, ha sütit akkor sütit)
..ez az időszak, ha a diétáról szól már régen rossz!!!!!!!
Mi köze a várandáságnak a diétához???? ..hogy akarod a kettőt összehozni?!?!?!
Szerintem ezt a kettőt egy lapon említeni sem szabad, nem véghezvinni!!!!!
Bocs, hogy ezt írom, de ez oltári buta ötlet!!!
Elmondom én hogy diétázom a 90napossal:
Reggeli minden nap rendesen reggelizek amit kívánok: egy májkrém kilfli vagy zsöle turórudi vagy szalámiféle de mindenképp megreggelizem rendesen és még eszek gyümölcsöt is pl:körte,ribizli,cseresznye vagy ami van itthol
Ebédre ha hus nap van akkor:halat,tojást,sajtot rántok tejfölös fokhagymamártás +zsömle
A vacsorám sosem az amit ebédre ettem pl:pörkölthus zsölével savanyuképosztával
A második nap:reggeli ugye azt már irtam
Ebéd:Párolt savanyukáposzta zsömlével,kukoricás borsós rizs,vagy hagymás bab,főtt krumpli,rántott karalábé,tök,karfiol mikor maár van főtt kukorica és itt sem ugyan az a vagyora mint az ebéd!
3 nap reggeli azt tudjuk
Ebéd:pizza,főtt tészta,kakóscsiga vagy pogácsa amit kívánok.
Vacsora édesség fagyi vagy jégrém vagy 2 kroason
És gyümölcsnapot nem tartok mert az nem szabad szerintem sem
De annyi gyümölcsöt megeszek egész nap hogy sok.
Nem hiszem hogy ezt így 90-naposnak hívnánk mert azért vannak hasonlóságok de nem az igazi 90-napos nem így van?
Ti hogy gondoljátok ezt így szabad kinek mi a véleménye erről az én módszeremről???
(Gyüminap, ma kicsit kemény.)
Amúgy én is csak akkor kezdtem hozzá a diétához, mikor abbahagytam a szoptatást.
én is dec 13 án nem jött meg csináltam egyet 2 csík utána doki:)
Bár én nem voltam soha olyan gazdag hogy vegyek 20 tesztet tartalékba...
Izgulnak biztos és nem hisznek a szemüknek!Aranyosak:)
Gondolom megcsinált egy tesztet,rá pár percre a következőt,aztán másnap is,hogy ott van-e még,és így tovább.És szerintem a tesztek után kereste fel a dokit.Nekem van egy barátnőm,aki így csinált meg 8 tesztet.Ebből gondolom,hogy nála is így lehetett.:)
Én annak idején egyet csináltam,és el is hittem hogy ott van a hasamban.Mondjuk voltak jelei is.:)
de az orvosnak sem???:))
na mindegy valaki ilyen mániákus tesztelő!:))De aranyos:)
Okés értettem most ő az első!!!!!
:D
Mégegyszer köszönöm!!!!!
Köszönöm a sok-sok választ!
Nem ugy gondolom én ezt a dolgot ahogyan a diétába le van írva teheét én így gondoltam:
Reggeli mindenképp kell mert ugye a vitaminokat be kell venni R:egy vajas korpás zsömle ebédre meg husi zöldzséggel vacsora szintén és annyi hogy kihagynám a gyümölcsnapot de azért ennék gyümölcsöt persze mert az kell!!
180cm magas vagyok és 89.40 volt a mérés a védőbe.
Akkor sem ha így csinálnám?
Én várandósan tuti nem diétáznék! Én annak idelyén odafigyeltem,hogy ne egyek édességet(persze ha megkívántam ettem egy keveset)és este már nem ettem szénhidrátot.Általában gyümölcsöt vacsoráztam.
Sőt!Most sem merek még diétázni,ugyanis szoptatok.Egyenlőre fontosabb a kisfiam,mint a saját hiúságom.De mindenki maga dönti el...
(Szia!
Mi újság veled?)