Van valakinek valami jó "receptje" árpa kezelésére? (tudásbázis)
Rég volt hozzászólás, de leírom, hátha valakinek segít ... 8 árpa (mind a bal szememen) 4 orvos látta , csak 1-et hagytam műteni. Rengeteg féle szemcsepp, kenőcs (antibiotikumosak, szteridosak) . Végül valamelyik oldalon láttam, hogy néhány alkalom után valamelyik orvosnak illett volna Doxiciklin (szájon át) tartalmú antibiotikumot felírni. Így hát a következő (azaz a 8.) árpánál megkérdeztem az orvost, hogy lehetne-e, hogy felírja. Kedves volt (maszek orvos, csilliárdokért), felírta. Azóta nincs árpám, nincs hetenként hőemelkedésem, látok a bal szememre is (bár romlott a sok szemcsepptől és krémtől a látásom, de ezzel majd most kezdek el foglalkozni). Kétségetek se legyen gyógynövénypárti vagyok , mindent kipróbáltam, ami a nagykönyvben a természetes gyógymódoknál megtalálható, de van az az eset, amikor ez már sajnos kevés. (Szélsőséges eset, remélem nem lesz rá szükség és elég a gyógynövény, esetleg a szemcsepp, de ha mégsem akkor jusson eszetekbe. :) )
Hát nekem semmitől nem ürült ki,3szemorvosnal jártam,mindegyik kenőcsöt írt ,a 3.irt szemcseppet és antibiotikumot,közbe eltelt 3honap de még azt mondták vkinek 8honap,vicc,a 4.orvos modnta a műtétet de közbe már alsó szemhejra is átment,így 2mutet kellett már.Ennyit a hozzáértéshez,meghogy menjen mindenki időbe ha baj van ,én mentem végül ez lett belőle
Nem kell kinevetni,de valóban így történt.Pár éve a jobb felső szemhéjam alatt kinőtt egy árpa.Viszkedett ugyan,de egy papírzsebkendővel csak finoman kívülről "maszíroztam". Amikor már elég keménynek éreztem,egyszerűen kifordítottam a szemhéjamat,és egy papírzsebkendővel lazán jobbról-balra elhúztam. Az árpa kipattant,és volt nincs.ehet hogy hihetetlen,de én ilyen "öngyógyító" fajta vagyok.
Dunsz kötés.Az orvos is ezt fogja javasolni!szemorvos mellett dolgoztam.
Irgamid kenöcs.Kimondotan árpára.
Hazilag a szoptatos anya teje a legjobb.Direkt a mellbol a szembe csepegtetni egy-egy cseppet.
Mindenképp keresd fel a szemorvost! Házilag ne próbálj megszabadulni az árpádtól!Mert többet ártasz magdnak,mint használsz....Pesti vagy? Ha gondolod, tudok segíteni:-)
Lehet kinevettek de az öreganyám azt mondja ha van a közeledbe szoptatós anya naponta többször 1-2 csepp anyatej a szembe.Ha nincs akkor kamilla tea.
én mindig szemcseppet és valami szembe való krémet kaptam. mindig a legjobbkor tud kijönni. általában véradás elött, hogy még véletlen se tudjak elmenni rá... grrr
Ha a szemeden van, akkor szemorvos, azonnal.
Ha a kertedben, akkor gyomtalanítás, öntözés..:)))
Én is teafilterrel szoktam.Nekem is bevált/kamillás/
Sziasztok!!!
Én szemészeten dolgozom, és a legmegfelelőbb gyógymód Tetran kenőcsös párakötés.Alulra nedves géz, arra pici nylon,arra meg egy száraz gépdarab.meg a nedves géz alá sok Tetran szemkenőcs. Egész éjszakára legyen fent, és magától kiürül.ha nem eltávolitás szemész szakorvos segitségével.
A gyulladási szakaszban antibiotikumos kenőcs alkalmazása naponta kétszer és antibiotikumos szemcsepp csepegtetése naponta három-hat alkalommal elegendő lehet a gyógyuláshoz.
A gennyesedés idős szakában meleg borogatás alkalmazása ajánlott a genny kiürítésének elősegítésére. Lehetséges a kenegetés 1%-os jódalkoholos vagy 20%-os jódtinktúrás oldattal, antibiotikumos szemcseppek alkalmazásával együtt.
Calendulából és Euphrasiából csepp vagy kenőcs készíthető.
Nekem mikor egyszer volt árpám .és mondtam az orvosnak hogy kamillával borogattam úgy leszúrt hpogy alig álltam a lábamon.Ugyanis a kamilla tele van mindenféle olyan anyagokkal ami a sze mnek nem jó és még jobban begyulladhat tőle. Valamilyen szemcseppet adott /antibiotikusat/ ettől pár nap alatt rendbejött,majd kifakadt.Egyébként nekem a kontaktlencsétől lett árpám
Nekem az segített, ha a teafiltert olyan melegen tettem az árpára, amilyet csak el tudtam viselni. Ettől hamarabb kifakadt így hamarabb szabadultam meg tőle
Ha csak filteres van eggyenlőre otthon, az is megteszi...ahogy irtad áztasd ki a teát, majd borogasd.
De ha tudsz majd vegyél sima teát következőleg , és egy kicsi főzd át , szerintem az erősebb lesz;)
Sok sikert!
Csak filteres kamilla tea van itthon,akkor kicsit kiáztatott filterrrel borogassak,vagy főzzek teát és vatta?
én is a kamillát használtam régen;)
igen anya mesélte hogy tegyen ré kamilataát és jobb lesz
Van valakinek valami jó "receptje" árpa kezelésére?
További ajánlott fórumok: