Van valakinek pozitív tapasztalata császár utáni szülésről? (beszélgetős fórum)
Sziasztok!
Ha érdekel valakit, van egy vbac-s klub. Az adatlapomon megtaláljátok.
Eddig csak olyan tagjaink vannak, akik tervezik, szeretnék átélni a vbac-t.
Nekem októberben volt tervben, de nem jött össze, ennek ellenére azt hiszem sok infóval és egyebekkel tudom segíteni az érdeklődőket.
Várunk mindenkit akit érdekel a dolog.
Én is szívesen átéltem volna a sima szülés élményét, de sajnos a méhem fejlődési rendellenessége miatt mind 3 gyermekem császárral született. Na nem mintha bánnám vagy hiányzott volna a vajúdás alatt átélt fájdalom, csak így mind három gyerkőc első pillanatát átaludtam. Szóval nem tudom milyenek voltak mikor felsírtak, magzat mázosan. Csupán emiatt van egy kis hiányérzetem,de az epidurális császárt nem mertem bevállalni.Szóval így vagy úgy, majd az orvosok tudják, hisz ez a dolguk, úgyis megszületnek.
Ha nem élheted át a sima szülést, attól még imádni fogjátok egymást. lényeg az egészség, mert csak ez számít.Még a nemük sem számít, ha lány, ha fiú, legfeljebb tovább kell próbálkozni. Sajnos én már nem szülhetek többet, mert az orvosom javaslatára elköttettem magam.Csak azért, hogy később ne legyek veszélyben egy esetleges szakadás miatt. Megbántam, de így is nagyon boldog vagyok.
szia!
nekem az első gyerek faros volt és ezért tuti császár.
a második megszülethetett volna simán de 4 kiló és 55 cm volt. én meg 60 kiló
igy ez is császár.
megmondta a doki hogy a harmadik ha lesz az is császár de már automatikusan,mivel nem kockáztat az esetleges következményektől.utólag megjegyzem nem bántam meg hogy császárral szültem.és tuti ha lenne valaha harmadik(persze nem lesz)
azt is császárral szülném.eleve könnyebb volt. nem vajúdtam fél napig, nem kellett rettegnem mi van ha valami miatt nem fér ki a gyerek, beszorul vagy bármi lehet ami komplikációhoz vezet. nem volt gátmetszés és igy nem lett tropa a hüvelyem.
lehet hogy nem tapasztaltam meg a normál szülés szépségeit,de a gyerekek nyugodtan kiegyensulyozottan születtek és első naptól(!)aludtak éjszaka. és tejem is volt szopiztak több mint egy éves korukig.és én is felépültem még egy hét sem kellett.
szerintem ne erőltessed a normál szülést.örülj hogy egészségesen megszülöd a gyereket.ez a legfontosabb,nem az hogy szülsz.nekem az egyik szobatársam császár helyett a normál szülést választotta. kockáztatott és vesztett. 14 óra vajudás után beszorult a gyerek a szülőcsatornába és a végén császárral vették ki.majdnem ráment.
Sziasztok!
Nincs időm elolvasni a hozzászólásokat, de gyorsan írnék. Nálunk két unokatestvérnél volt olyan, hogy császár után természetes szülés. Mindkettőjüknél az első szülés volt császár. Egyikük még három gyereket hozott világra természetes úton, minden probléma nélkül. A másikuk a következő gyerekét szülte természetes úton, és még kettőt császárral. Adottságtól is függ, de ha jó orvost választotok, aki megmondja a lehetőségeket, és hajlandó megfelelően foglalkozni a kismamával, akkor nagyon is lehetséges a második szülésnél a természetes út. Szerintem az az igazán meghatározó, első esetben miért került sor császárra.
Bocs, kicsit zagyva lehet a megfogalmazás, de most rohanok.
Üdv mindenkinek!
Sziasztok!
Hol láttad a kacagó elmót?Zsaklinnak ő a kedvence.
Most babát vársz egyébként?
Elmo biztos a fiamnak is tetszene! Odavan azért a meséért!
Kb 14 órát tartott a szülés. Szerettem vajúdni. A 14-ből 6-7 órát egyedül voltam , a férjem és a fiam aludtak. De nekem így volt jó, nem siettem és a fiam sem:)
A dúla jó ötlet! A párod is veled lehet? Ő mit szól a terveidhez? Mármint a természetes szüléshez?
Igen, szerencsére korán elkezdték kezelni. De itthon nekünk is kellett napi 3-4 alkalommal gyakorlatokat csináltatni vele. Persze végigordította mindig, mert utálta ha macerálták.
Oké, teszek fel majd képeket, ha lesz egy kis időm és megtalálom a fotós cd-t...
Ja, tegyél fel képeket.
Most néztem, hogy nem is lakunk egymástól messze. Hátha képről ismerlek titeket...
Hála Istennek hogy jól vagytok.
Gondolom akkor még szerencse, hogy viszonylag hamar kiderült. A gyúgytornáról azt hallottam, hogy minél korábban lezdik annál hatásosabb.