Van valaki, aki külföldön szült, de otthon megigényelte a GYES-t, de maradt még továbbra is külföldön? (tudásbázis kérdés)
Ja értem. De hogy hogy csak 4%, már ha megkérdezhetem.
Ilyenkor a kraamzorggal mi van? Azt ki fogja fizetni?
Ha tudsz valamit szól nekem is. :)
Elég faramuci helyzet az enyém. Mert rendes tb sajnos nincs, mert csak 4%-os echo van utánam fizetve. :))
Igen, telefonálni fogok, mégegyszer, ma már próbálkoztam, de ide-oda kapcsolták, mert igazából senki nem tudott választadni a kérdésemre. Csak annyi, hogy kell magyar születési anyakönyvi kivonat, amit a nagykövetségen be lehet szerezni.
Hát akkor lehet, jobb ha telefonálsz.
Mert én eddig úgy tudtam, hogy alanyi jogon jár ha van otthon tb-d, de nem függ a biztosított napok számától mint a Tgyas vagy a GYED.
Azt hiszem, hogy ez nem lehetséges, mert a GYES igényléséhez kell, hogy legyen otthon tb-d, ami nincs, ha külföldön szülsz, mivel itt fizeted az ellátást.
De lehet tévedek.
További ajánlott fórumok:
- Külföldön élő családok, ti beszéltek idegen nyelven otthon a gyerekeknek?
- Külföldön vagy otthon? Kinek mi jött be?
- Ha külföldön él az anya és a gyerek és kéri otthonról a gyerektartást megfogja kapni vagy gond hogy nem látja az apa a gyereket a táv miatt?
- Ti kiveszitek a gyereket a magánóvodából, a járvány miatt? Vagy továbbra is fizettek, amíg otthon van a gyerek?
- Külföldön vettünk túrós péksütit ismerem, finom. Aha otthon...
- Külföldön élők! Ti fenn tudtátok tartani az otthoniakkal a kapcsolatot?