Van tapasztalatok önéletrajz módszerekről? Fizetős! (Sürgős lenne) (beszélgetés)
Pintér Zsolt: álláskeresés enciklopédiája
Ebben szerintem minden benne van.
Én biztos nem adnék ki rá pénzt, mivel a neten tényleg minden fentvan, ott a könyvtár, vannak ingyenes tanácsadások is.
Amúgyis az a nyerő, ha van ismerős :S :(
Amúgy könyvtárbasn is lehet kölcsönözni karriertervezés, pályázással kapcsolatos könyveket vagy etikett és protokoll témájú könyveket. Na ez utóbbit én is ajánlanám néhány interjúztatónak :D
Szerintem a fizetős csak akkor éri meg, ha konkrét tréninget ad, pl. megjelenés, fellépés tuningolása vagy hasonlók.
Szia. Szerintem hülyeség fizetni érte. Vannak ingyenes karrier, önéletrajz tanácsadások. Tesóm pl. ilyenen volt.
A lényeg, hogy ki kell domborítani a betölteni kívánt pozíciónak megfelelő korábbi szakmai tapasztalatokat, képességeket, jellemvonásokat.
A neten is rengeteg tanácsot lehet találni. Én azokat követve kb. mindenhonnan kapok visszajelzést, interjút. Jah és kizárólag szakmába vágó helyekre küldök cv-t, plusz mindenhová személyre szabott motivációs levelet küldök. Így egy hónapban 4-5-t küldök szét, nem vagyok pesti, ott nyilván heti 4-5-t tudnék.
A legonfotosabb az átláthatóság. A legjobb az europass önéletrajz szerintem, mert egyszerű, tényeket kér, átlátható a felépítése. Ez doc formátumban van, én mindig pdf-be konvertálva küldöm el, úgy profibbnak néz ki és szebb is. Fotót mindig csatolok, egy mosolygóst. Nincs is rosszabb a savanyú arcnál. Az önéletrajz meg ne legyen több 2 oldalnál, kivéve, ha nem valami fejesnek jelentkezik az ember :)
De ennél részletesebben kaphatsz hasznos tanácsokat ingyen állásportálokon.
További ajánlott fórumok:
- Alternatív terápiák és diagnosztikai módszerek fizikai, kémiai, biológiai alapjai
- Szuper hatékony és nem túl munkaigényes takarítási eszközök és módszerek érdekelnének, amit az egész házban alkalmazni lehet!
- Pedagógiai módszerek manapság
- Modern stílusú önéletrajz tippek, tanácsok
- Fogamzásgátló módszerek
- Gerilla önéletrajz és állásinterjú módszerek