Van pár anyajegyem, amit le szeretnék szedetni, a melltartó dörzsöli őket. Kórházba menjek bőrgyógyászhoz, és ő küld tovább? (tudásbázis)
Egyetértek ! LÉZERT MESSZIRŐL EL KELL KERÜLNI !!!
Eü.-ben dolgozom 1987 óta. Volt egy emlékezetes esetünk amikor egy lézeres anyajegy eltávolítás után néhány hónappal agydaganatban meghalt a páciens mert "elnézték" , s nem anyajegy hanem melanoma volt.Szóval irány a bőrgyógyász sztk-ban is,nem kell magánorvoshoz menni.Ott meglesi a doki és ő irányít a sebészetre ahol babérlevél alakzatban eltávolítják és SZÖVETTANT is csinálnak.Ez a helyes út (szerintem).
De ha a bőrgyógyász nem javasolja az eltávolítást akkor évente -fél évente menni kell bőrgy.kontrollra ahol nagyítóval alaposan megnézi a doki a pöttyöket és dönt a sorsukról.Mindenesetre a napozást szoláriumot kerülni kell !!!
Ahogy olvasom mindenkinél más a tapasztalat. Én is azért mentem - részben - a dokihoz mert a melltartó pánt dörzsölte az anyajegyet és már 2x leszakította de visszanőtt. A doki ránézett és legyintett, hogy ez maradhat viszont 3-at le kell szedni. Egyik rákos volt. A lézerest én sem ajánlom mert nincs szövettan ahogy már előttem leírták.
Összegezve: a kórházban nem én döntöm el mit vesznek le hanem a doki és ha ő nem hajlandó akkor mit tehet az ember?
Akkor engem át.asztak:((((((((((((
Még a dokiné mondta, hogy ez a 2 db 70 ezer lenne (30 ezer.- / darab anyajegy levétel + 5 ezer a szövet tan) De megcsinálja nekem 40 ezerért mert csak 1 műtétet számol fel mivel egyszerre veszi le:((((
Sziasztok! Alig 1 hónapja 6 anyajegyet távolíttatunk el a férjemről. Bőrgyógyihoz mentünk (SZTK) és ő mondta, hogy melyikhez kell a sebészet és melyiket tudja ő levenni. A sebész 4 anyajegyet vágott ki, ezekből csinálták meg a szövettant. A maradék 2-őt fagyasztás után a bőrgyógyász vágta le.
Bp.-TB, ingyenes volt.
Nekem ingyen vették le, a levett anyajegyet szövettanon megnézték. (Bp, TB)
A helye.. ..nem is látszik.
Orvosa, intézménye válogatja kinek mi minősül annak. Nálunk ingyen leveszik az ilyeneket 1000%. hiszen, ha dörzsöli sérülésnek van kitéve, ha arcon vagy látható zavaró helyen van szintén ingyenes.
Ezen kár vitatkozni, úgy látszik az orvosok lelkiismeretére van bízva, vagy az intézmény anyagi helyzetétől függ.
ártatlan anyajegyet ingyen nem szednek le, mert korrekciós műtétnek minősül...
az enyémmel is csak akkor foglalkoztak mikor már nagyobb volt a baj...
Szia, Nusi!
Ha megfogadsz egy jó tanácsot egy orvostanhallgatótól:
Ne kérj olyan eltávolítást, ami után nem lehet szövettani vizsgálatot végezni az anyajegyből, tehát pl. a lézeres eltávolítás messziről kerülendő! Ez esetben ugyanis az anyajegy gyakorlatilag megsemmisül, ami lehetetlenné teszi a szövettani vizsgálatot.
Ez azért fontos, mert sosem lehet tudni, van-e bármi olyan az anyajegyben, ami esetleg későbbi kontrollt igényel.
Az orvost mindenképp kérdezd meg erről!
(Szinte minden eltávolított szervből/szövetből kötelező szövettani vizsgálatot csinálni - ez alól csak pár kivétel van. Ez a páciens érdeke!)
(Azt sajnos nem tudom, a kozmetikai jellegű anyajegy-eltávolító műtéteket támogatja-e az OEP.)
:((
De durva:((((((Na mindegy most a lényeg, hogy megszabadultam tőlük:D
Hát ez gáz, ha nem csinálják meg, de teszem hozzá, fontos hogy milyen helyen van, mennyi irritáció éri.
Sógornőmnek a bugyivonaláról és a melltartó résznél lévőket minden szó nélkül levették SZTK szinten!
Itt Szegeden nem veszik le a Bőrklinikán voltam csak maszekban tudtam elintézni persze más városban lehet megcsinálják
Nekem a 2 db volt 40 ezer:(((
Különben van már ilyen fórum, keress rá, olvass bele:
Anyajegy eltávolítás
További ajánlott fórumok:
- Hordasz melltartót?
- Hordjunk melltartót vagy sem?
- Egy átlag nőnek mennyi ruhája van? Nadrág? Felső? Pulcsi? Bugyi? Zokni? Melltartó? Szoknya?
- 6 éves lányom anyajegyével bőrgyógyászhoz kell mennünk. Volt ilyen mással is?
- Sziasztok! Szeretnék leszedetni az arcomról egy anyajegyet Pécsen, a bőrgyógyászom a Bőrgyógyászati klinikát javasolta. Tapasztalata vkinek?
- Ajánlanátok bőrgyógyászt Debrecen környékéről, aki fizetésnél nem darabra számolja az anyajegyeket?