Van olyan, hogy a gyomor nem tudja feldolgozni normálisan a kenyeret? (tudásbázis)
én puffadok a tészta meg kenyérféléktől, nem is eszem már egy jó ideje.
Nem is egészséges a sok lisztes cucc.
Én elhagynám a helyedben , ha gondot okoz, minek eszed?
Óh, de kedves kifejezés: "zabálsz"
(jól megtiszteljük egymást :((( )
A kenyér javarésze (a szárazanyag kb. 85 tömegszázaléka) szénhidrát, szénhidrátemésztés a gyomorban nincs, ellenben a vékonybélben igen.
Ha nem tudja az ember megemészteni az ételt, akkor nem székrekedése lesz tőle, hanem hasmenése.
Nem valószínű, hogy egyetlen vagy pár szelet kenyér székrekedést okozna.
Szia! Én nem biztos, hogy szegény kenyérre gyanakodnék, mert én is hasonlóan vagyok, de azzal nyugtatom magam, hogy míg hétközben kellemesebb itthon elvégezni "azt", addig a kis szervezetem hétvégén nyugiban érzi magát, azért nincs olyan dolgom.
Vagy: kenyérke könnyen feldolgozható szénhidrát, energiaként felhasználódik, a többi meg majd távozik, ha jön az inger.
Persze ez csupán egy gondolat volt, nem tudhatom pontosan. :)))
De azért ne aggódj szerintem, mert nem baj az, ha nincs minden nap székletünk!
Azért én nem gondolnám, hogy teljesen egészséges vagy.:D
Attól függ mit eszel amúgy, mert nekem is fáj a szeméttől a gyomrom, mert elszoktam tőle...:D
Chipset se hasonlítanám nagyon össze vele.:)
De még mindig az a lényeg, hogy a rost felelős a bélmozgásért...
További ajánlott fórumok:
- Megcsalás után, ki hogyan tudta feldolgozni a dolgot?
- 1 éve halt meg a barátnőm, nem bírom feldolgozni... Csak 2 évet tölthettünk együtt :'(
- Anyukák, hogy tudtátok feldolgozni lelkileg, hogy megcsászároznak, pedig te nagyon nem arra készültél?
- Segítsetek feldolgozni dolgokat! Adjatok tanácsot!
- Megcsalt a férjem! Nem tudom feldolgozni magamban a történteket!!!!
- A férjem felcsinálta a szeretőjét, amit nem tudok feldolgozni. Hogyan békéljek meg ezzel?