Van olyan hitel házvásárlásra, amit akár GYES-re is megadnak? (tudásbázis)
:-(
Sajnos az általam ismert Bank szinten igen.
Sajnálom.
Önkormányzati szinten nem foglalkoznak az emberrel magyarul: Elhajtják a p...ba.
Minisztériumoknak írtam- köztük az Önkormányzati Minisztériumnak is, és onnan jött válasz, lekérik a helyi önkormányzattól a bérházak listáját :) ez a segítség!
Köszönöm Júlia írásod... Sajnos Szocpolt most fogja a férjem visszafizetni
nincs ingatlanom,
Kezesem sem lenne.. :(
Ezt hogy tudnám e fizetni a részleteket előre nem tudom, de úgy vennék fel hitelt, hogy tudjam!
Nem munkából mentem GYES-re :(
Szóval úgy néz ki esélytelen vagyok...??
Most beszéltem egy szakemberrel,
sok kérdése van, de nem lehetetlen.
Kérdései:
Van-e Szocpol tartozásod?
Van-e ingatlan fedezeted?
Tudsz-e kezes prezentálni?
Tudod-e fizetni a törlesztő részleteket?
Munkából, jól fizetett munkából vagy-e GYES-en?
Ha minden kérdésre igennel tudsz válaszolni, akkor keress priviben.
Szia!
Ne legyél buta, 4 gyerekkel nem neked kell kiköltöznöd, még akkor sem ha a férjed nevén van a ház. Így a bírósághoz se fordulhat, mert kiskorúakta védelmezi a jog. A pici miatt meg el se vennék tőled a lányokat.
Hitel: nem a gyes a gond, hanem lakáshitelnél, fejkótával számolnak. Ez most fejenként(gyerekek is számítanak) 60E,-Ft, ez az összeg a havi fenntartást tükrözi a bankok szerint.
Nálad ez 5x60E=300E,-Ft minuszt jelent, a havi bevételből. Valószínűleg még egy pasival se tudnátok hitelt felvenni, mert az plusz60E,-Ft lenne.
Ha van elég önerő, akkor nem kell igazolni a jövedelmet, de át kell gondolnod megéri e felvenned.
Sajnálom, szörnyű lehet:(
Látom négy gyerkőcöd van, nagyon szépek. Mint nagycsaládos egyedül álló édesanya nem próbáltál az önkormányzatnál valamilyen segítséget kérni? Nem tudom, hogy hogyan működik, de nem lehet valahogy szociális alapon lakáshoz jutni? A Ti esetetek összetettebb, nem kérdeztél ott utána? Remélem valahogy sikerrel jársz.
Ki tudsz belőle fizetni a megélhetésed és a rezsid mellett még 40-70000Ft-ot?
A válasz nálad van.
A ház vásárláshoz kb. 10% önerő is kell minimum. Gyes-re tuti, hogy nem kapsz hitelt, mert ez a jövedelemtípus nem terhelhető a bank részéről.
Csak akkor van esélyed, ha a párod jól keres és van pénz foglalóra.
Szia!
Nem , nem adnak Gyesre hitelt. Segélynek minősül, nem hitelképes jövedelem.
Szia!
Hát válaszolni nem tudok a kérdésedre, de tanácsolom hogy olvasd el ezt a fórumot:
Tudásbázis - Ha vettünk egy lakást, de olyan sok a hitel, hogy nem bírjuk fizetni, mit lehet tenni?
Szerintem a te helyzetedben ne most akarj házat venni
További ajánlott fórumok:
- Lakás-, házvásárlás
- Kérlek segítsetek összeszedni, hogy milyen költségekkel jár egy házvásárlás hitelből?
- Lakás- és házvásárlás részletfizetéssel
- Gyesre és családi pótlékra házvásárlás céljából kaphatok valahol hitelt?
- Érdemes belevágni házvásárlásba hitelfelvétellel?
- Tudtok olyan szolgáltatót vagy bankot, aki GYES-re adna hitelt?