Érdemes belevágni házvásárlásba hitelfelvétellel? (tudásbázis)
Székesfehérvár - Budapest 3 óra? Hogyan?
Óriási felelőtlenség a szüleid házát bevonni. Béreljetek lakást Budapesten, és kössetek mindketten lakástakarék szerződést, arra vehettek fel hitelt, nagyon kedvező feltételekkel. Ráadásul 30%-os vissza nem térítendő állami támogatás is jár hozzá.
Az hiteltanácsadó nem mondott hülyeséget, de a felelősség nem az övé, ne hozd lehetetlen helyzetbe a szüleidet.
Alkudozni nem kell, tegyél egy ajánlatot, aztán csönd, amíg a váasz megérkezik. ;) Az eladót nem érdekli, hogy neked mennyi pénzed van és miért nem tudsz többet adni. AHogy téged sem érdekel, hogy neki miért kell több pénz. Az ajánlatod legyen 5%-kal alacsonyab, mint amennyit hajlandó vagy adni érte.
Én az egyik barátnőmet "veszítettem el" mert elmentem neki kezesnek (28 évvel ezelőtt) és nem fizetett, nekem jött a felszólítás, hogy fizessek. Itthon voltam GYES-en. Mikor szóltam neki, hogy hoppácska, ugyan én elmentem neki mert szarban volt, de ne basszon ki velem, még neki állt feljebb és berosszult. Még ő nem tárgyalt velem évekig. Amikor meg keresett, akkor már én nem akartam.
Végülis ő fizetett, nekem egy kanyit nem kellett. De nagyon oda kellett hatnom. Na onnantól kezdve, egyszer volt budán kutyavásár. Soha többet nem mentem el senkinek. A mai világban meg 1000x meg kell gondolni!
és ha bedől a hitel, akkor anyukátok is megy az utcára, veletek együtt?
anyám régen jóbarátoknak majdnem aláírt valami fedezeti dolgot. Egy ismerőse az utolsó pillanatban jól lebeszélte, azóta is áldja azt az embert. A család úgy csődbe ment, hogy csak na!
Más házát fedezetként ne vonjátok be jelzálogot meg pláne ne tegyetek szülői házra!!
Egyébként bementek a bankba és a hitelügyintéző mindent elmond,időpontot intéz a közjegyzőhöz stb.Nektek igazából csak mennetek kell és csengetni becsületesen.
Sziasztok!
Eldöntöttük, házat szeretnénk venni méghozzá Gyömrőn. Jelenleg Székesfehérváron élünk a családommal albérletben, és férjem Budapesten megcsípett egy jobban fizető állást... egy ideig jó volt itt de 3 órát utazik egy nap, mire beér dolgozni és ez egyikünknek sem kényelmes, ezért határoztuk el, h költözünk, és ha már költözünk, akkor sajátba és házba... nos nekünk van kb 1,5 millió ft-unk amit eddig megtakarítottunk, ez persze nem elég semmire de van egy ház ami édesanyám tulajdona, és az ő házát be tudnánk vonni fedezetként ebbe a hitelbe, így képzeltük el a dolgot...van-e itt olyan aki szintén így vett ingatlant, kérdéseim: Hogyan kezdjünk hozzá? Milyen papírokat kell beszerezni? Mire számítsunk? Kb mennyi idő mire lezajlik ez az egész? Ha kinéztük a házat, mire figyeljünk oda? Hogyan kell alkudozni? Stb...köszike a váálaszokat előre is !
További ajánlott fórumok:
- Amway, mint üzlet.Érdemes belevágni, eladható?
- Ajánlottak egy lehetőséget, ahol vállalkozóként kéne üzletkötőnek lenni. Érdemes belevágni? Segítsetek légyszives!
- Érdemes most belevágni a házépítésbe?
- Ikrek férfi és nyilas nő. Mi a véleményed erről a kapcsolatról? Érdemes belevágni hosszú távon, család miegyéb?
- Érdemes belevágni kutyatenyésztésbe, meg lehet belőle élni? Imádom a boxereket, és velük szeretnék foglalkozni.
- Mérlegképes könyvelő tanfolyam...szerintetek érdemes belevágni?