Van még valakinek a gyereke játssza, hogy álmos, és elalvásig kb egy órát forgolódik? Mit tehetnék, hogy szépen aludjon.. (tudásbázis)
Köszi ezzel megnyugtattál mert én is attól félek, hogy talán az oviba nem fog másokat hagyni aludni ha hozzászokik hogy nem alszik.
Na mindegy egy próbát nekem is megér.
Végig olvastam a hozzászólásokat, hátha tanulok belőle. Sára 2,5 éves de nekünk is 30-40 perc mire elalszik. Délbe 1/2 1 körül kezdem altatni és egy óra mire elalszik. Próbáltam hogy kijövök tőle de akkor neki áll sírni, mese nem érdekli úgyhogy azt kihagyjuk. Egész délután kint van az udvaron, ha nagy a meleg fürdik is, mégis este ugyanez van. Fél tíz körül kezdek altatni és van hogy csak tíz óra után alszik el. Addig forgolódás, kezem fogdosása ( nem mindegy hogy hogy, minden másodpercbe máshogy), tigrissel való játszás, (pedig sötét van). Ma is félóra könyörgés után 1 perc alatt aludt el.
Lehet, hogy én is kipróbálom, hogy délbe nem alszik hátha estére jobban elfárad és végig alussza az éjszakát.
az alvás nálunk nagyon változó.3éves a fiam.
első időben magától aludt el, betettem a kiságyba és beájult.
esténként fürcsi aztán tejcsi és aludt is.később kérte hogy maradjak a kiságy mellett és megfogta a kezem.az este minig úgy zajlik, hogy fürdés az inkább olyan lazítós, és már nem játszunk vele, persze lapozgat mesekönyvet, meg elteszi a játékait aludni,de nincs hangoskodás-és a fényeket is levesszük.kislámpa ég a szobájában.
a délutáni alvásról leszokott,este is sokat tudna fent maradni,de ezért csendesedünk mi is el, oltjuk le a lámpákat,hogy tudja lefevés ideje lesz.
mostanában fürdés után hagyom hogy bebújjon az ágyunkba,néha segít ágyazni is,a játékait is pakolgatja-aztán általában ő szól hogy álmos, menjünk a helyére,elköszön tőlünk.odafekszem mellé, és megfogja a kezem,kb.10 perc és alszik.
ha forgolódik, és nagyon nem alszik,olyankor kiengedem a szobájából és befekszik mellénk,ha ott akart maradni akkor mondtam neki hogy nem fog, mert a helyén fog aludni,és átkísértem.
mese nincs este, mert úgy vettem észre attól felébred.
most a nagy melegben ez változott.néha alszik délután, így este később alszik el.ami nálunk nem gond, mert az apjával általában csak este találkozik.
Az én fiam mindössze egy hónappal fiatalabb akkor a tiednél:)
Norbi reggel 3/4 6-kor ébred. A déli alvás kb. 1/2 12-től van, de ma például már korábban láttam rajta, hogy álmos, úgyhogy már 3/4 11-kor aludt. Általában másfél-két órát alszik ilyenkor. Este 7-kor fürdés, így 1/2 8-kor ágyban van a tejeskávéjával. Miután megitta, a kezembe szokta nyomni a cumisüveget. Ha kéri, akkor ilyenkor még a kislámpát felkapcsoljuk és egy mesekönyvet megnézünk, aztán villanyoltás és max. nagyon halkan énekelek neki altatódalokat. Így 8 óra körül elalszik. Persze van, amikor nehezebben megy az elalvás, vagy többször felül, ilyenkor rászólok és visszafekszik. Az szerencsée sosem jutott eszébe még, hogy lemásszon az ágyról, vagy játszani kezdjen. Mondjuk az is előfordult már, hogy annyira fáradt volt, hogy épphogy megitta az esti italát, a cumisüveg kiesett a kezéből és már aludt is.
Ami még így most eszembe jutott, a fürdetés. Mennyivel előtte fürdeted? És mennyi ideig tart? Én azt vettem észre, hogy sokszor jobb, ha nem fürdetem, hanem lezuhanyoztatom, mert egy-egy hosszabb fürdéssel eléggé magához tér. Olyankor nehezebben alszik el.
Mennyi idős a kisfiad és este mikor alszik el? Napközben mennyit alszik?
Én a helyedben megpróbálnám egy kicsit hamarabb letenni aludni, délben is, nem kell megvárni, hogy a fáradságtól már essen-keljen, meg dörzsölje a szemét. Ha csak 1/4 vagy 1/2 órával hamarabb kezdenétek az alvást, lehet, hogy könnyebben menne. Szerintem pont azért forgolódik és azért alszik el nehezen, mert már túl fáradt, mire ágyba kerül.
AZért azt még leírhatnád, hogy pontosan hogyan zajlik nálatok az altatás? Esetleg nézegettek alvás előtt mesekönyvet, vagy énekelsz neki?
Amúgy meg simán lehet, hogy ez a nagy meleg is zavarja őt, kánikulában nehezebben megy az alvás is.
Próbáltad már altatni? Vagy nem akarod hozzászoktatni?
Egy időben a nagyobbik lányom csak úgy aludt el, ha lefeküdtem mellé.
na itt vagyok..
nekem a kisfiam általába reggel 7kor ébred de nem is alussza végig azéjzakát kétszer mindig felébred.. délbe fél1-1 között megyünk aludni de álmos fáradt esik el dörzsöli a szemét mégis olyan nehezen alszik esl.. este is már sir nyávog fetreng a földön mikor megunom na mondom menjünk aludni akkor még egy jo félórta órát fetreng nem találja a helyét...ha valaki álmos miért nem tud szépen elaludni?? pedig biztos hogy álmos...
én hagyom, hogy akkor feküdjön le amikor álmos.az első 1,5 évben vacsi után rögtön elaludt-de utánna kezdett változni,fönt tudott maradni(megvárta az apját munkából).ha regel korán kel fel akkor általában este hamarabb elalszik és mostanában az ebéd utánni alvást is kihagyja.
de a nagy melegben nem alszik el olyan hamar este.
mi nem mesélünk neki,nem játszunk vele este-de bebújhat a nagyágyba-beszélgetünk utánna átkisérjük a helyére, max.10 perc után elalszik.
ha az enyém forgolódik-akkor még nem álmos.
További ajánlott fórumok:
- Mit tehetnék, lassan nem bírom cérnával, a párom mostanában nagyon sokat dolgozik. Kértem, hogy ne tegye, mert nekem is szükségem van rá!
- Mit tehetnék még?
- Szerintetek kell aggódnom amiatt, hogy a 8, 5 hónapos fiam még nem forgolódik?
- A gyerekemnek 39 fokos láznál adtam egy lázcsillapítót és már eltelt márfél óra és most 39,4 fokos. Mit tehetnék még?
- Békainvázió a falunkban, kertben már nem lehet kint tartózkodni a gyerekekkel. Mit tehetnék ellenük?
- 10 hónapos kisfiam sokat forgolódik álmában éjszaka. Miért?