Van köztetek onkológus vagy asszisztens ilyen területről? Kérdeznék! (tudásbázis kérdés)
Sziasztok !
Van valaki , aki tudna nekem segíteni PET CT értelmezésében ?
Előre is köszönöm a segítséget !
Szia!
Sajnos ez rosszindulatú daganat. Részletesebben majd a műtéti anyagból vett szövetből lehet mondani. Valószínűleg in situ carcinoma lesz.
A mi kh.-ban van onkológia taem minden két hétben összegyűlnek és megtárgyalják, hogy ki milyen kezelést fog kapni, mi lenne a legjobb neki és hova küldjék.
Üdv. Judit
Ez egyértelmű hogy rosszindulatú. A malignus az azt jelenti. Bár édesanyámnak ezt csak műtét után mondták meg, mert akkor készítettek szövettani vizsgálatokat. Műtét után kezelésre kellett menni. Neki izotópos kezelést írtak elő. Jól van , köszönöm!!!!
Azt tudjátok már milyen kezelésre kell mennie?
Priviben elküldöm az oldalt ahol letudod fordítani a leletet.
ez volt a cytologiai eredményen:jobb oldalon mastectomia utáni állapot.Pet ct-vel észlelt jobb axilláris képletből uh vezérelt fta történt(a képlet 17mm-es nyúlványos szélű malignitás lehetőségét felveti)
1 szúrás,4 kenet,22g
Mikroszkópos leírás:MGG-al festett igen véres és igen sejtszegény kenetekben hám jellegű malignus daganat cytologiai képe látható
oktober 4.-én lesz a műtét de sokat a doki nem mond azon kivűl hogy rosszindulatu,lehet ebből a leletből valami közelebbit is megtudni vagy csak a műtét után?
Mindenkinek köszönöm aki segíteni tud:-(
jolie!Megkérdezhetem anyukád hogy van most és hogy műtét után mi várt rá?
Szia!
Az én anyukámat is ezzel műtötték, ha gondolod megpróbálok segíteni. De a neten is van orvosi szótár , én azt szoktam használni. Már nem egy leletet lefordítottam, és utána a doki ugyanazt mondta.
További ajánlott fórumok:
- Miért nem orvoshoz fordulnak sokan a női problémákkal, miért fórumon kérdeznek erről?
- Érdemes elvégezni a jogi asszisztens képzést?
- Fogászati asszisztens
- Szemüvegesektől kérdeznék!
- Segítség! Milyen ruhában kell dolgoznia egy jogi asszisztensnek?
- Milyen fizetésigényt írjak ügyvezetői asszisztens pozícióra?