Van közöttetek jogász? (beszélgetés)
Bocsánat,pontosítok-tönkremegy minden,ami a tulajé,és a bérlőé-mert a bérlő holmijai vannak bent,de a tulaj háza megy tönkre.
Szóval csak vészhelyzet esetén lehet bemenni.
Bármi történhet a házban,pl.csőtörés,tűzeset,stb-akkor haladéktalanul be kell menni a házba,mert tönkremegy minden,ami a tulajé.
Vagy pl.előfordult már,hogy olyan bérlőnk volt,aki nem akart fizetni-lelakta a házat,50 ezres gázszámlát csinált.
Ebben az esetben egy megoldás van.
Bemegyek,kirakom a cuccait az utcára,lecserélem a zárakat,és Astala Vista...
nem igazán értem minek kulcs a bérbeadónak???!
MI(Bérlők) élünk ott életvitelszerűen. Előre egyeztetett időpontban bármikor beengednénk őket,nem csak a küszöbig...
nem igazán értem...én fizetek x összeget,plusz ugye a számlák és ez van cserébe!
Nekünk két házunk is ki van adva.
Természetesen,mindegyikhez van kulcsunk.
Fel sem merül annak a lehetősége,hogy a bérlők ottléte nélkül bent tartózkodjunk a lakásban.
Ez bizalom kérdése.
Ha megalapozódik a gyanú,hogy kotorászik a tulaj-ott már nagy gondok vannak-meg kell beszélni.
nem,nem egy percig sem a lopástól félek!!! nem hiszem hogy olyanok!
Maga A TUDAT hogy bejön,benéz a hűtőmbe,megnézi elmosogattam-e,emnnyi szennyesünk van stb. érted??? hogy a magán,intimszféránkba bemászik,bizalmatlan felénk...így persze mi is azok lettünk. Jelzem 3hete lakunk itt!
Bosszantó helyzet valóban.Hát,lehet megjátszanám,hogy kint hagyok ezt-azt,tesztelvén a bérbeadót.Ha nem nyúl semmihez,ámen,lehet csak ellenőrzi,nincs-e rongálás,stb (bár nem áll jogában,csak előre egyeztetett időpontban,vagy ha látja,hogy otthon vagytok,bekopoghat,nem-e zavar..)
Ha meg eltűnik-feljelentés,úgyis előveszik...aztán majd leszokik erről.
Aha,köszi!
Állítólag a rendőrséget is ráhívhatom,ha meglátom hogy bent járt....
Szerződésetek van?Ha igen,nagyon egyszerű a dolog,csak és kizárólag veszélyhelyzet esetén mehet be.
Ha egy ingatlant bérbe ad a tulajdonos, a bérleti időszakra a lakás használati jogát átengedi a bérlőnek. Kizárólag vészhelyzet elhárítása esetén a bérlő tudta és jelenléte nélkül bemenni. Ha nem így jár el, szerződést szeg.
Albérletben lakunk,de van a tulajdonosnak kulcsa még egy ide a lakáshoz. Házrészben lakunk,ergo amikor mi elmegyünk látja,bármikor átjöhet hozzánk a magánszféránkba amit mi kicsit sem nézünk jó szemmel.
Egyáltalán maradhat nála kulcsa? Jogilag ez hogy van?
:-( és erre nincs valami jogi védelem?
Sajnos ilyen helyzetben most már ott tart Édesanyám, hogy a banktól felvett kölcsönt sem tudja havonta rendesen törleszteni, mivel nem marad a számláján pénz, a bank most egy összegben követeli a felvett kölcsönt.
További ajánlott fórumok:
- Van közöttetek olyan aki nem tudja vállalni születendő gyermekét?
- Mennyire elterjedt a hajhosszabbítás Magyarországon? Sokaknak van póthajuk? És közöttetek kinek van?
- Mi lehet az oka, ha egy férfi barátod folyamatosan azt a látszatot kelti az ismerősökben, hogy több is van közöttetek?
- Tegnaptól újra vetíti a Tv a Szomszédokat. Nézitek, és van közöttetek olyan aki már 87-ben is nézte?Mert én igen.
- Segítség! Van traumatológus közöttetek?
- Van olyan közöttetek akinek gyermeke szokott látni olyan 'dolgokat' amik nem evilágiak?