Van itt olyan, akinek el van záródva a petevezetéke, de nem vették ki és lombikkal sikerült a baba? (tudásbázis)
Nekem mindkettő el van záródva, s ezt már a lombikok előtt tudtam. Fel sem merült, hogy ki kellene venni. Pedig ezt-azt csippentettek belőlem, itt-ott igazítottak rajtam... De megérte!
5. lombikra született a kislányom 8 éve, majd a 6.-ra az iker fiaim. Drukkolok. :)
Nekem volt 2 méhen kívüli terhességem,az elsőnél nem vették ki a petevezetéket,de a 2.-nál már igen.Így csak egy maradt meg de teljesen össze van nőve.
Már döntöttem,és nem vetetem ki!
Én még sosem hallottam ilyet, szerintem ne vetesd ki!!! Mind a kettő el van záródva?
Nekem az egyik teljesen el van záródva, a másik részlegesen, azt mondták, 1% esélyem van arra, hogy babám legyen természetes úton. Már mentünk volna lombikra, mikor terhes lettem. Azóta 2 gyerekem van, a kisebbik most 2 hónapos. :) Sosem szabad feladni, még neked is lehet akár természetes úton is, én nem hallgatnék a dokira, kérdezz meg másik orvost is!
Sajnos én csak ennyit tudok hozzászólni, nekem a petevezetők elzáródása miatt kellett lombikozni, minden egyéb rendben volt nálunk.
Olyannyira, hogy a szokásos 3 embrió helyett csak 2-t ültettek be, nagynak találták az esélyt rá hogy megmarad mind. Igaz csak 1 bébike lett belőle, de elsőre sikerült.
Persze már minden vizsgálatot megcsináltam amit csak lehet!
IR-t már 2,5 éve megállapították,ami azóta tökéletes lett,természetesen azóta tartom a szigorú diétát!
Tehát semmit nem találtak!
Régen másik intézetbe jártam,ahol volt 6 sikertelen lombikom,majd az utolsó TB-s miatt váltottam és egy nagyon jó hírű orvoshoz mentem.Az előző intézetben a 6 lombik után sem kértek tőlem laparoszkópiát és hiszteroszkópiát.Majd az új dokim elküldött rá hogy nézzenek körbe nincs -e endóm,vagy esetleg nincs -e gyulladás ,vagy a petevezető milyen.De egy szóval sem mondta hogy ki kéne vetetnem!A szavára 2 hét múlva már a kés alatt feküdtem,és megkértem a nőgyógyászomat aki a műtétet csinálta hogy csak akkor vegye ki a petevezetéket ha nagy a baj vele.Azt tudtam hogy el van záródva,de a remény hal meg utoljára.Ha az állapota stagnál és csak ott van akkor szeretném megtartani!Mivel a másik petevezetéket 5 éve ki kellett venni méhenkívüli miatt és ebben ami megvan még, itt is volt 11 éve egy méhenkívülim csak akkor nem vették ki.Tehát hülye dolog reménykednem a csodába ,de 6 lombikkal a hátam mögött nekem már azt hiszem csak ez maradt.Ezért kértem a dokit ha nem muszály ne vegye ki.Erre mikor visszamentem a meddőségire akkor meg azt mondta a doki hogy újra be kéne feküdnöm és ki kéne venni,mert így az utolsó lombikra csak 8% az esélyem!
Bocsi hosszú lettem,de így talán jobban átlátni a helyzetemet.
Ti befeküdnétek megint laparra???
Nem tudok ehhez hozzászólni:( Sose hallottam ilyenről, márpedig ha bevett gyakorlat lenne, akkor kivették volna nekem is, pláne hogy hajlamos voltam a méhen kívülire.
Ez milyen doki? Melyik meddőségi központ? Vagy hova jársz?
Semmi köze a kettőnek egymáshoz! Nem is értem. Nekem a lombik előtt is volt 1 méhenkívülim, akkor időben észrevették, kibírta a petevezető...
Utána voltam több átfújáson, esélytelen volt, így mentem lombikra.
A záródott petevezetővel csak annyi a gond pluszban, hogy nagy az esély a méhenkívülire. De tudni kéne, hogy részlegesen v teljesen zárt.
Nekem is sikerült, elsőre:)
Utána persze összehoztam még1 méhenkívülit, akkor már kivették azt az oldalit.
További ajánlott fórumok:
- Teherbe estél petevezeték elkötése után?
- Kinek mi a véleménye a petevezeték átfúvásról?
- Van valakinek tanácsa a petevezeték elkötéséről?
- Volt valakinek császáros szülése és egyben petevezeték elkötése?
- Ha elvannak záródva a petevezetők, akkor hogyan tudják leszívni a petesejteket?
- Van olyan, akinek nem vették ki a petevezetékét méhen kívüli terhesség miatt és újra próbálkozik?