Pajzsmirigy alulműködésre, és változókori tünetekre kapott hormont lehet együtt szedni? (tudásbázis)
Sziasztok! Pajzsmirigybetegek életminőségét vizsgálom a legújabb kutatásomban. Ha van időtök, nagyon hálás lennék, ha kitöltenétek <3 kb. 20 percet vesz igénybe.
És ha van kérdésetek PM betegséggel kapcs, kérdezzetek nyugodtan!
Szia!
Neked mik voltak a fő problémák?
Sziasztok!
Most tévedtem ide,olvasgatlak Benneteket. Én sem vagyok megelégedve a nődokimmal,voltam endokrinológusnál is de az sem érdekli a problémám.Elkeserítő,hogy milyen helyzet van az egészségügyben! Felírtak több gyógyszert is de olyan mellékhatások jöttek ki rajtam,hogy borzasztó!! A természetgyógyász irányába fordultam inkább de még az elején tartok.Végül is vannak már eredmények pedig nagyon nem hittem eddig bennük. Volt-e aki már kipróbált ilyen gyógymódokat?
Szia Ariana!
Hogy alakultak a dolgaid?
És honnan tudod, hogy alulműködő vagy? Milyenek az értékeid?
Nem, nem öregszik mindenki. Nem tudom, hogy mitől függ. Nekem korai volt. 36 éves voltam ekkor. Ezért sem javasolta a doki a hormon pótlását, hiszen, mint tudjuk ezektől kialakulhatnak daganatok.
Elvileg nekem a pm. nem megfelelő működése miatt lett, brá nem tudhatom biztosan.
Én nem érzem szükségesnek a női hormon pótlását.
Nem híztam el, nem vagyok ráncos, nem hullott ki a hajam, a memóriám is rendben van és még nem is tudom, hogy mit szoktak mondani, hogy mi lesz az emberrel.
Én nem magam döntöttem el, én elfogadtam a dokim javaslatát. Nem maszekhoz járok, ezer éve ő volt a dokim (ő állapította meg a terhességemet is, stb.), és soha nem csinál felesleges dolgokat.
Amikor kiderült, hogy méhszájsebem van, akkor is azt mondta, hogy majd szól, ha kell vele foglalkozni. Persze, hozzá tette, hogy elmehetek egy maszekhoz, aki több tízezerért megműt, de feleslegesnek tartja, hogy kockáztassam az életemet egy műtéttel.
Tehát, ő azt mondta nem kell hormon, én elfogadtam és igaza volt;)
Orvos dönti el.
Felkeresheted az orvost, de ő vizsgálatokkal eldönti, hogy egyáltalán szedhetsz-e hormont. (vagy egyéb más gyógyszert.)
Abban egyetértünk, hogy a döntés a tiéd, hogy egyáltalán elmész-e a tüneteiddel/panaszaiddal orvoshoz. Illetve, hogy az általa javasolt terápiát alkalmazod-e.
Azért a hormonszedés nem kívánság műsor.
Orvos dönti el, hogy állapotod, egyéb tüneteid alapján van-e rá szükség.
Mindkét gyógyszer (pm. hormon, változáskori hormon) vényköteles, így mindenképp orvosnak kell felírnia, azaz el kell menned dokihoz, ahhoz, hogy tudd kell e ilyeneket szedned.
Ő megmondja, hogyan kell alkalmaznod, stb.
Én azt gondolom egyébként, hogy a kétféle hormon nem zárja ki egymást, de biztos kell x időt hagynod szedés közben, hiszen maga a pm hormont teljesen önállóan, éhgyomorra kell bevenni és x időt is kell várnod, mire fogyaszthatsz bármit.
Miért gondolod, hogy mindkettőre szükséged van?
Voltál vérvételen?
Milyenek az értékeid?
Vagy pm. hormont jelenleg is szedsz?
Szükséges a változókori hormon?
Az én nőgyógyászom nem javasolta a szedését nekem. Igaz, én nagyon fiatal voltam akkor még, és ez volt az első ok, hogy inkább az elviselésre buzdított, illetve a hormon pótlás hosszútávú lehetséges következményeit is említette.
Lehetni lehet, de nem biztos, hogy hasznos.
De az is lehet, hogy igen.
Talán az orvosodtól kellene megkérdezni.
További ajánlott fórumok:
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- Szerintetek pajzsmirigy alulműködésre jó a jódtabletta?
- Akinek pajzsmirigy alulműködése van milyen gyógyszert vitamint és egyebeket szed rá?
- Aki pajzsmirigy hormont szed alulműködésre (pl. L-Thyroxin), ha egyszer elkezni, többet nem hagyhatja abba?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Vajon pajzsmirigy alulműködésem van?