Van esély manapság lakást vásárolni egyedűl álló nőnek, kp.nélkül? (beszélgetés)
Az egy dolog, hogy mit fog majd előírni a jogszabály és az megint egy dolog, hogy a bank saját belső szabályzata mit ír elő.
Ha nem látnak megfelelő hátteret (magas fizetés, másik kereső, kezes, pótfedezet) simán elutasítják a hitel. A bank egy esetben sem köteles indokolni az elutasítás okát.
Ha valakinek 25 % önereje lesz, és nagyon alacsony fizetése, egyedülálló, rosszak a paraméterei, szó nélkül elutasítják majd.
Tapasztalat... 4 éves banki 4 éves ingatlanos múlt.
Önerő mindenképpen kell(ene).
Jelenleg nincs esélyed.
Nem volt bíróság,mert kifizette. még vannak becsületes emberek.
amugy pont most volt a tv-ben,hogy 25% önerő kell majd. RTL...hiradó
0 kp-s vásárlónak én nem írnék alá semmit, főleg nem 50 % önerőt...
Amúgy nem ér semmit a külön írt papír, minden esetben a földhivatal által ellenjegyzett adásvételi az érvényes. Ha ott aláírta, akkor nincs az a bíróság ami megitélné neki a pénzt.
Sajnos rosszul tudod. Nem így működik.
Nagyon komoly szigorítások voltak. Szerencsére.
Így nem lesz annyi eladósodott család, akik 0 ft-ra vettek fel milliókat anno.
Nem, nem kell leszámolni a bankban. De nincs az az eladó aki aláírja ügyvéd elött egy adásvételi szerződésben, hogy megkapott 50-60 % önerőt, amikor nem kapta meg.
A bank pedig jövedelem igazolástól, a bankszámla kivonatig mindent bekér már.
Már nincs 10 % önerős vásárlás.
Egyedül állónak pedig igazolnia kell, hoyg a fizetéséből ki tudja fizetni a megélhetéshez szükséges minimumot és ezen felül belefér a törlesztő is.
Jaaa, és az ügyvédet, közjegyzőt, átutalási költséget, első havi biztosításokat sem fogja senki kifizetni helyette. Akkor még nem beszéltem a költöztetésről, átírásokról stb....
Jobb ha valaki nem vág bele felelőtlenül, pénz nélkül semmi ilyesmibe, mert könnyen utcára kerül.
Csak a hitelmegszorítások miatt nem tud manapság önerő nélkül belekezdeni.
Nem ad ugyanis egyik bank sem hitelt.
Sajnos tudo, 28 bankkal áll kapcsolatban a cég, aminek dolgozom...
Én kb 8 éve vettem fel 10 milliót önerő nélkül lakás vásárlásra. Tudom,hogy ma már nem adnának,de az még csak egy dolog. Csak azért irom,mert amikor megkaptam az volt az első a nagy öröm után,hogy megilyedtem de piszkosúl,mert én is egyedül voltam ráadásul egy ovis gyerekkel.
Fizettem is rendesen ugy 3 évig,de se éjjelem se nappalom nem volt, beteg nem lehettem mert máris kevesebbet kerestem, nyaralni nem mehettem, kocsit nem vehettem stb... aztán rájöttem,hogy igy nem lehet leélni 30 évet a hitellel a nyakamba és eladtam a lakást,visszafizettem az utolsó fillérig,sőt még 4 milliót kerestem rajta mert annyival többért adtam el,és kezdtem elölről,akkor már 4 millió önerővelés kevesebb hitellel, igaz már nem társasházat, hanem panelt vettem. fele annyi lett a törlesztőm, és ugyanugy volt lakásom. aztán azt is eladtam,és igy tovább,tovább. Most van egy családi házam, az egyik legjobb környéken, kocsim, és nincs hitelem. ..és nő vagyok minimál bérrel. Szóval nincs lehetetlen! :DDDDDDD Én biztos belevágnék.
Kp. nélkül nem nagyon. :(
Ha nagyon olcsón veszel nagy értékű ingatlant, vagy ha 2 ingatlant is fel tudsz ajánlani jelzálogként, és úgy veszed fel a hitelt, akkor tudod minimalizálni a szükséges önerőt. De valamennyi kp akkor is kell. A hitel elintézése, értékbecslés, stb. mind pénzbe kerül.
Ne haragudj, de nincs is értelme belevágnod. Amikor ilyen magas a svájci frank és megy fölfelé, akkor miből tudnád fizetni a törlesztőt, ha nem jött össze önerő sem?
Amúgy a szigorítások óta nem kaphatsz hitelt minimum 40, de inkább 50 % önerő nélkül, valamint 70.000 Ft igazolt nettó jövedelem alatt.
Ebben a helyzetben csakis az albérletet vagy az eltartási szerződést tudom javasolni.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek manapság mennyire gyakori, hogy a 30-as férfiak egyedülállóak?
- Megvegyek egy város közeli településen egy olcsóbb lakást? Egyedülállóként esélytelen mielőbb saját lakáshoz jutni jó helyen.
- Szerintetek mennyi magányos ember lehet manapság? Hogyan ismerkednétek ha szinglik lennétek? Egyedül vagy segítséggel ismerkednétek?
- Hol érdemes lakást vásárolni Budapesten?
- Milyen keresőszót írnál be a Google-ba, ha lakást, telket, házat, ingatlant stb. akarnál vásárolni?
- Szeretnék lakást vásárolni, és érdekelne, hogy most 20 vagy 25 százalék az önerő?