Van egy nárcisztikus tulajdonságú munkatársam. Nehéz vele. Hogyan kellene viszonyulnom hozzá? (beszélgetés)
Innen ötleteljél: [link]
Van közte szpichológus írása is.
Dehogynem pletykásak a férfiak!
🤣🤣🤣 Rosszabbak mint a nők!
Igen, akire szüksége van, azt behálózza. A nárcisztikus ember párja sokszor nincs tudatában, mennyire kihasználják. Ha mégis gondolkodni kezd, állandó bűntudatot ébreszt benne.
Ismerek ilyet, nem egyet (hála Istennek, nem az én párom. :) )
"Hogyan kellene viszonyulnom hozzá?"
érzelemmentesen. ha ez nem megy inkább szökj meg
Állandóan mártírt játszik, hogyha másképp nem irányul rá a figyelem?
Hazudik?
Ellened fordít mindent, amit mondani próbálsz? Beéget?
Kutakodik, nyomoz utánad?
Csak az ő játészabályai szerint mehet minden? Ha nem igy van, dühöng, bosszút keres? Kitalált eszement hazugságokat terjeszt, csak, hogy ő jobb színben tűnjön fel?
A saját életét sokkal jobbnak/önfeláldozóbbnak láttatja, mint amilyen valójában, és úgy tűnik, hisz is ebben?
Mindenkinek neki kellene hálásnak lenni?
Soha, semmit nem köszön meg, mert amit ő kap, az természetes, de amit ő ad, annak hírverést csinál?
Stb...
Lehetne még folytatni.
Ha ráismersz a kérdések alapján, a lehető legnagyobb távolságot tartsd tőle. Soha nem leszel jó semmiben, a kedvességet,segítséget lenyeli, az neki jár. Csak annyit kommunikálj vele, amennyi nagyon szükséges.
Lehet valami riválist lat benne?
En anno dolgoztam egy csapat novel egyutt, iszonyatos soha többet, ferfiakkal sokkal jobb volt, ott azert nem ment ennyire durván ez a pletyka stb
Hát ha nem kell konkrétan szorosan együtt dolgoznod vele, akkor pedig a legjobb ráhagyni. Ne mondj neki semmit, akkor nem fog belekötni. Ha bizonygatja az igazát, mondd hogy aham, és menj a dolgodra, stb. stb. Van hasonló kollégám, az egyetlen dolog ami segít az az, hogy nem beszélek vele. Néha véletlen beleesek a csapdába, és leállok vele beszélgetni, aztán mindig megbánom. :D
Itt az a baj, hogyha neked is ilyesmi a személyiséged, hogy nem bírod elengedni ha kijavít meg beléd áll. Valahogy próbáld magadban elfogadni hogy ő ilyen, és nem KELL hogy egyetértsetek semmiben.
Hasonló kor.
45 éves.
Nő, de férfit is ismerek.
Hat nem egyszerű, nemtudom sajnos, hátha ír olyan is aki "jobban" ért az ilyen személyiség tipusokhoz...
Neme, kora? Ugy ertem nalad idosebb vagy fiatalabb?
-Felsőbbrendűnek érzi magát.
-Mindig neki van igaza.
-Amit én mondok, az butaság.
-Csak azt sztárolja, ki sokat ért el.
-Szereti, ha dicsérik.
-Nem lehet szóhoz jutni mellette.
Tudom ez nem megoldas de en mar volt hogy valami extrem idióta miatt váltottam munkahelyet..
De ez a legvegso eset. Probald meg kerülni, vagy egyutt dolgoztok? Sokszor ha kedves vagy, az jobban idegesiti az ilyen tipusu embert, es egy idő után lehet ha megismer, megkedvel vagy fogalmam sincs.
Milyen tulajdonsagai vannak?
Ráhagyni mindent?
De erre képtelen vagyok.
További ajánlott fórumok:
- Emberi tulajdonságok szóláncban
- Te is elnéző mosollyal viszonyulsz a tetovált emberekhez?
- Nekem kellene máshogy viszonyulnom a párom exéhez fűződő viszonyához?
- Én és ahogy a lányom viszonyulunk egymáshoz...
- Miért olyan nehéz munkatársakat (alkalmazottat) találni?
- Hogy viszonyulsz azokhoz a munkatársakhoz, akik nem vesznek semmibe, lenéznek?