Van e joga egy nagymamának a láthatásra hivatalosan? (beszélgetés)
Nekem azt mondták a gyámügyön a nagyszülői látogatást (apai nagyszülők részére) az apai látogatásokból viszik le.
Nálunk ebben nem változna semmi,mert az apa lepasszolja a mamáékhoz oda ő meg lelép a nőcskéjével.
Most csend van.
Na és is a zsarolásra is pöccentem be.
Értem én a jogrendszert.
Amiben a zsarolás minek is számít?
Sokan sajnos nem értik meg,hogy vannak akik képtelenek kijönni egymással.Azért gondolom nagyon hálás az agyerek a nagyszüleinek,és nagy tiszteletnek szeretetnek örvendhetnek tőle,aki képes a bíróságra citálni az anyját vagy apját.
Előttem az ilyen nagyszülő egy senki lett volna,ha erre vetemedik.Ahol szép szóval normálisan nem lehet össze férni,ott kár erőltetni a dolgokat,mert úgyis visszájára fordul később.Én határozottan emlékszem,hogy még azt is utáltam aki anyámra görbén nézett,és tapasztalom a saját gyerekeimnél is.
Szerintem az nagyon szép dolog,hogy ragaszkodik az unokájához!
Szerencsés a gyereked ne foszd meg a nagyszülői szeretettől!
Sok gyerek soha sem tapasztalhatja ezt meg sajnos!Ha szeretni akarják a kislányodat akkor hagyd hagy szeressék ettől csak gazdagabb lehet a gyerekkora és az élete!
Persze,hogy van!
Gyermekkel való kapcsolattartásra mind a szülő, mind a nagyszülő, mind a nagykorú testvér, továbbá – ha a szülő és a nagyszülő nem él, illetőleg a kapcsolattartásban tartósan akadályozva van, vagy kapcsolattartási jogát önhibájából nem gyakorolja – a gyermek szülőjének testvére, valamint szülőjének házastársa is jogosult.
Gyámhivatal fog a mértékéről dönteni.
Ez igaz abban az esetben,ha a mentális fejlődését nem korlátozzák,rombolják,hanem pl. normális esetben építik.
(most nem jön le,mert naon pipa vagyok....de én is a normális viszonyra törekedtem eddig,amíg rendeteg dolog össze nem jött,ami törtedéke hely szűkében ide nem leírható.)
Jajj bizony,de ez is a szép vagy épp nem szép dolgok közé tartozik :(
A jogrendszer a gyámügy el fogja dönteni,viszont a nagyszülőknek és a gyermeknek is szüksége van a kapcsolattartásra.
Az, hogy mi tartozik a szép dolgok közé-ezt tényleg nem vita tárgyaként írom!!!-mert ezek ok-okozati összefüggések-relatíve.
DE:Amikor a gyerkőc csak azt látja papa hogy piál-és pacemakere ven...... nem gondolom,hogy szüksége lenne rá,a kapcsolatartásra vagy korlátozva.
Az első a gyermek érdeke.
Nem gondolom,hogy a piás,kötekedő,....keverő papájára szüksége van ilyen formában,aki csak uszítja,rossz pl.-t lát s tömik.
Sokszor szegénykém azt sem tudja mit gondoljon.
Volt mikor azt nézte a fiam, papa hogy esik össze részegen.
Hjaj,de örülök ennek a kérdésnak,topicnak.
Sajnos mi is érintettek vagyunk ez ügyben,csak nálunk nagypapa próbálkozik néha már zaklatás szerűen.Olyannyira,hogy kb. másfél hónapja betelefonáltam a gyámügyre,ott azt mondták neki kell beadni 1 papírt,de én is kellek hozzá,hogy egyet értek stb....de ezeket az időket apai láthatásból veszik le.
neked is jogod van vele lenni...
a sok láthatási igény mellett...
Elváltás a gyermeked Apukájától (bocsi a kérdésért).
Pici babáknál a jog máshogy rendelkezik, mint a szülő, mint a nagyszülő felé!Tarthat igényt a gyermekláthatásra, de pici babáknál ez csak pár óra és szülői felügyelettel, főleg ha szopizik stb.!
További ajánlott fórumok:
- Hogy mondjam el a nagymamának, hogy a harmadikat várom, mikor az első kettőnek se örült? Hogy lehet úgy elmondani, hogy végre örüljön?
- Apám hivatalosan élettársi kapcsolatban él, ha meghal kinek kell eltemettetni?
- A Dukan diéta alapjai (a hivatalos)
- Hogyan lehet hivatalos úton eltávolíttatni az együttélésre képtelen szomszéd albérlőket?
- Van-e joga a családnak felülbírálni egy végrendeletet, még ha nem is hivatalos?!
- Milyen jogai vannak egy nagymamanak?