Van-e hátránya, ha a kisbabának elmarad valami okból az aktuális védőoltás? (tudásbázis kérdés)
neeeeeeeem elöször nézd meg a videót +
probálj utánna olvasni az új germán medicinának és megérted talán miröl is szól ez az egész védőoltás..
Inkább törjön ki újra a tbc járvány, vagy akármi, minthogy millióból 1 gyerek károsodjon az oltástól?
(Ja bocs, még nem néztem meg miről szól a videó.)
Izraelben és Svájcban NINCS KÖTELEZŐ VÉDŐOLTÁS! Vajon miért? Annyira hülyék volnának ezek az emberek? Nem. Pont ellenkezőleg. Nem hagyják magukat.... ...és valakinek túl kell élni...
figyeljétek mit mond az a doktór akinek a gyereke is károsult és ez nem régi dolog...
"Ha rajtam múlna betiltatnám az oltásokat."
Inkább törjön ki újra a tbc járvány? Legyen újra torokgyík, meg szamárköhögés? Ha nem lennének oltások minden anya aggódhatna hogy a gyereke mikor kapja el valamelyik halálos betegséget. Igaz most aggódhatunk azért hogy lesz-e az oltásnak súlyos szövődménye, de én pl senkit sem ismerek akinek baja lett volna a szuritól.
Az eredeti kérdésre válaszolva: kötelező oltás nem maradhat el, az orvosnak vagy a védőnőnek kéne erre figyelni hogy ha valaki nem kapta meg időben, akkor minél előbb pótolják. Úgy tudom bizonyos idő után az ÁNTSZ- nek is jelentik ha valaki nem kapta meg és ha a szülő ellenáll, rendőrrel mennek házhoz a gyerekért. De ha az orvos figyelmetlen és nem veszi észre hogy valakinél kimaradt egy szuri és a szülő sem szól... hát akkor nem tudom mi van. Valakit előbb-utóbb bizos megbüntetnek a mulasztásért.
Nem hiszem, hogy lenne hátránya. Én pl nem kaptam rubeola elleni védőoltást mert éppen kórházban voltam súlyos fulladásos asztma miatt amit az egyik korábbi vádőoltás okozott.
Én amúgy sokkal veszélyesebbnek tartom a védőoltást olyan betegségek ellen amit a gyerek egyáltalán nem valószínű hogy elkap. Sőt, lehet hogy egyáltalán semmi esélye rá. Az oltásba viszont ha nem is hal bele(ilyen is előfordult már) súlyos fogyatékosság maradhat vissza.
Ha rajtam múlna betiltatnám az oltásokat.
És mit szólsz arra ,ha azt mondom mikor odamegyek ,hogy szoljak a lemaradásra közlik folyamatosan ,hogy nincsen mivel beoltani..:(ez már gond igaz?
Te mit tennél?
Hiszen hiába veszekszel ,ugyis annyi nincsen és készen van ezzel beérik...ha kérdem mikor jöhetek érdeklődni ,a válaszuk értesitnek....viszont még mindig nem értesitenek...:((
Helló mki!
Meglepődve olvasom a véleményeket. Nálam természetes, hogy a KÖTELEZŐ védőoltásokat beadatom a gyereknek. Ha ezt nem tenném, az egészségét veszélyeztetném. Ahhoz pedig - mint anyának - úgy érzem, hogy nincs jogom.
Kedves Elvirácska!
A kötelező védőoltásnak azért ez a neve, mert kötelező. ha elmaradt a 15 hónapos MMR (kanyaró mums, rózsahímlő), akkor feltétlen mihamarabb pótólni kell, ugyanis aki nem teszi bűncselekmányt követ el! Ezt a gyermekorvosnak is tudnia kell. A következő oltás egyéblénz 18 hónapos kórban van DTP+ IPV+Hib (torokgyík, tetanus((merevgörcs)), szamárköhögés,+járványos gyermekbénulés+ Hemophillus influensae) ami szintén kötelező. 1997. évi CLIV tv. tovább 18/1998 (VI.3) NM rendelet szerint. Vannak kivételek, okok, de megszűnésük esetén pótólni kell. Nem csak a Te érdeked, hanem a gyerekedé és a környezeté!!!
Szia
Sajna nekünk a másfél éves oltásunk maradt el ,himlö végett ,és annak már hosszú ideje ,most ujra aggodok,hogy mikor lesz a következö oltás összgyüjtve akkor nehogy lemaradjunk,valami hülésvagy betegség végett.
További ajánlott fórumok:
- A pneumococcus elleni védőoltás beadatásáról: igen v. nem?
- Hogy lehet kötelező egy védőoltás, ha halált okozhat?
- Milyen káros hatása lehet a védőoltásoknak hosszú távon?
- Van olyan orvos aki nem adja be a védőoltást?
- Érdemes beadatni a bárányhimlő elleni védőoltást?
- Influenza elleni védőoltás pro és kontra.