Válóperes bírónál mi a jobb, ha nő vagy férfi? (tudásbázis kérdés)
Sajnos így van, ezért nem is perel az állandó jellegű tettestársam, hanem megegyeztek az exével, hétköznap anyjával, hétvégén apjával van a gyerek.
De akivel nem lehet egyezkedni, ott nagyon megszivja az apa.
Megírtam a véleményem az első pár hozzászólásomban.
Tartom is.
Bővebb lére ereszteni felesleges, te a csodálatos szövegértéseddel ennyiből is rájöttél, hogy a feltehetően volt férjem gyereknevelésre mentálisan alkalmatlan.
Feleslegesen nem koptatom a műkörmeimet.
Nem szoktam inni!
Arról beszéltem, hogy a 9.-es hsz-emre kiraktál egy egész sor xxxxxxxxx-et.
Megírhatod normálisan is a véleményedet, azt legalább mindenki érti!
Ne töröld, mert ott arról az esetről írtam, amikor mindkét szülő minden más téren alkalmas a gyermek nevelésére, és a gyermek is egyformán kötődik mindkettőhöz...
De ezek szerint nálatok a párod mentálisan nem volt alkalmas...
Másrészt én is írtam, hogy ha a bíró valami miatt elfogult...
És azt is írtam, hogy ügyvéd nélkül ne kezdje el ezt a tortúrát...
Légy szives végig olvasni a másik válaszát, és vedd figyelembe azt is, hogy nem neked, hanem a fórum indítójának válaszoltam. Mint minden eset más, a tiédet sem lehet egy kalap alá venni a kérdező esetével.
Nálunk igazságügyit kértek a gyerek apjáék,mondván,mentális problémákkal küzdök és kényszergyógy kezelésre szorulok,de elutasítom a kezelést.
Az jött ki,hogy apukának vannak mentalis problémái,én tökre rendben vagyok...ott a bírónő már látta,hogy végig hazudtak..2 évembe került mire ítélet született.
Anyagilag 1000x jobban áll a szülei miatt,saját peco,míg én albiba tudtam menni a gyerekkel.
Ezzel nem foglalkoztak...
2 éve kértem emelést,a bírónö annyit látott ő hazudik és semmi ujat nem tud felmutatni,mig én,a most már férjemmel full nulláról felépítettünk mindent.
Jó ügyvéd kell egyébként,mert a bíró is lehet elfogult..mint nalunk volt és le is cserélték.
A bíró neme csak abban az esetben fogja befolyásolni a bírót, amennyiben már ő is elvált, és a saját történetében maradtak vissza nála fel nem dolgozott tüskék. Akkor előfordulhat, hogy akarva-akaratlan bizonyos részrehajlás lesz tapasztalható. Egyébként elsődleges a törvény szava.
Ha úgy érzed, hogy a bíró részrehajló, kérhetsz másik bírót is, elfogultság címén. De gondolom, te is fogadsz ügyvédet, és nem egyedül vágsz neki egy ilyen tortúrának. Ez esetben majd ő tudni fogja, mikor milyen lépést célszerű megtenni, hogy a végén győzzön az igazság.
Köszönöm mindenkinek!
Kizárólag a bíró neme érdekel: valóban könnyebb egy női bíróval?
Nőként, anyaként, felperesként kérdezem.
Úgy tudom, a magyar jog szerint 3 éves kor alatt valóban jobb a kicsinek az anyjával, a napi gondozási igény miatt.
A bátyám kislánya 6 éves volt, és a bíróság neki ítélte. Ez a 80-as évek közepén. Pedig női bíró volt.
Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek, válóperes bíró kapcsán. A férfi bíró valóban férfipárti? Női felpereshez, férfi bíró került kirendelésre. A gyakorlatban általában, gyermekelhelyezés vonatkozásában női bírót szoktak az ügyhöz kapcsolni. Kinek mi a tapasztalata? Kicsit (nagyon) parában vagyok😔
További ajánlott fórumok:
- Létezik még olyan magyar nő, akinek párválasztáskor nem az számít elsősorban, hogy minél jobb súlyban legyen a férfi?
- Miert tudnak a ferfiak mindig mindent jobban?
- Mitől jobb egy magyar férfi mint egy arab?
- Melyik csillagjegyű férfi volt neked a legjobb szerető?
- Jobb lenne férfinak lenni
- Hogyan fogadja el magát egy kevésbé jobb férfi?