Valóban teremtő ereje van a gondolatnak? (beszélgetés)
bizony van a gondolatnak teremtő ereje.
íme egy idézet:"amit a fejedben kigondolsz,
abból lesz a valóság"
Az én gondolataimnak teremtő erejük van! Gyerekkoromtól kezdve, -ha nagyon szerettem volna valamit, és meg is tudtam azt fogalmazni magamban, MEGTEREMTŐDÖTT a körülmény hogy megvalósíthassam.
Néha persze előfordult hogy nem is bizonyult olyan jó ötletnek amire épp vágytam, de megoldottam. Végülis erről szól az élet! Kialakult egyfajta élet-"etikám", amely igyekszik a gondolataimat, vágyaimat a környező világhoz igazítani. Mindig csak úgy, hogy mindenkinek és mindennek a legjobb legyen.
Igen!
Sajnos azért van annyi problémás, beteg,és szegény mert ezt hiszik magukról!
Ha megváltoztatod a gondolkodásod megváltozik a világod!
gondolat nagytakarítás :)
hú, hát én számtalan példát tudnék mondani amit bevonzottam az életemben. a legfanszatasztikusabb két dolgo röviden próbálom. gyerekkoromban (még divat volt falra óriásposzter) anyuék vettek egy posztert, csudaszép vízesés volt rajta. mindig ámultam, bámultam milyen gyönyörű hely és bárcsak eljutnék egyszer oda. de gondoltam ez biztosan valami nagyon egzotikus, távoli táj. nos, életem párjával 2. alkalommal mentünk nyaralni Horvátországba és megálltunk a Plitvicei-tavaknál. Legelső kép ami a szemem elé tárult, az AZ a vízesés volt! :) hideg kirázott, majdnem sírtam.
Másik, pedig mituán megismertem a páromat, éveken át ábrándoztam hogy milyen lesz a közös lakásunk, házunk. Talán nem hiszitek, de PONTOSAN ugyanolyan. az egyetlen eltérés, hogy ahol most egy sima lépcső vezet az emeletre, oda Én anno csigalépcsőt álmodtam. Amikor elkészült a házunk, átfutott az agyamon, hogy "Teatyaúristen"... hihetetlen de minden részletéban olyan amiről álmdtam, pontosan olyan!
szóval álmodozzatok :))))))
Én azt mondom :igen... Erről a kérdésről beszélgettem egy barátommal.. amikor is megkérdezte tőlem , hogy sokat gondoltam-e "rossz " dolgokra, -végig gondoltam az elmúlt 3-4 évet és bizony tényleg eléggé negativan húztam lefelé magam...
És szépen be is jöttek a "rossz" dolgok.. Na hát akkor elhatároztam ha nekem ez ilyen jól megy , akkor inkább megforditom..kb 9 hete nem hagyom, hogy eluralkodjon rajtam egy-egy rossz gondolat és erővel is de mindig megpróbálok pozitiv dolgokra gondolni..Én is agykontrolt végeztem januárban, most érett meg bennem amit ott tanultam..Szép lassan de már vanak sikereim, és nagyon jó érzés!!! Igyekszem igy maradni, mert jobb igy!!!