Vallási furcsaság?! (beszélgetés)
Most azt várod, hogy adjunk tanácsot ilyen fábaszorultaknak?
Az ő dolguk, az ő világuk.
Neked mi közöd ehhez?
Szia!
Igen lehetséges. Nem is olyan rossz ötlet, főleg abban az esetben, ha a szülők válnak, és az a fél akinél a gyermeket elhelyezik, bosszúból nem engedi, hogy a másik fél szülei lássák a gyereket/gyerekeket.
Itt a felnőtteknek kell /kellene/ észnél lenni, hogy a gyereknek mi a jobb. Minél többen szeretik annál jobb. Ha a nagyszülő nem akarja a gyereket manipulálni, érzelmileg teljesen rendjén van unoka és nagyik részéről, hogy szerethessék egymást.
Lehet nem helyesled, de gondolj bele, szoros kapcsolat van az unokád és közted, majd a vejed, vagy menyed eltiltja. Az érmének mindig 2 oldala van.
Bocsanat kicsit elter a forumozo kerdesetöl de ez a ( unoka latogatas ) lehetseges törveny segitsegevel követelni ?
Erdekel csak amiatt mert szemelyesen nem helyeslem .
Nem tudok okos lenni, ha én lennék a szülő, akkor hagynám a gyerekem legyen boldog úgy, ahogy azt Ő akarja, mert szeretem a gyerekem olyannak, amilyen.
Vagy, lehet esetleg a magyar törvényeket alkalmaztatni, (unoka láthatást), de nem tudom ezzel nem lenne-e még jobban elrontva, az egyébként is rossz kapcsolat.
Ezzel csak az a baj, hogy nem minden esetben kivitelezhető. Pontosan nem tudom, melyik vallásról van konkrétan szó.
De tudom, hogy van olyan felekezet, akik egyenesen megtiltják a tagjaiknak, hogy nem a felekezthez tartozóval barátkozzanak. Meg is indokolják, miért. És ez vonatkozik azokra a családtagokra is, akik szintén nem "igazhitűek".
Sajnos ez nehéz kérdés. Kívülről szerintem nem lehet ezen segíteni...:(
Azt tanácsolnám, hogy beszéljék át a gyerekükkel, Ők nem akarják megváltoztatni az unokát a vallásuktól eltéríteni, hogy békéljenek meg, hogy Isten úgy akarta, a nagyszülők más utat válasszanak, és éljenek olyan megbocsátással, ahogy az egy Istenhívőtől elvárható.
Ha nem állnak szóba a szülőkkel, akkor írjanak egy levelet nekik.
A nagyszülők tényleg ne akarják megváltoztatni az életüket, két egymástól eltérő hit is élhet egymással békében, ha tényleg tisztelik a másikban az embert.
Amikor kiléptek ebből a közösségből, tudniuk kellett, mi vár rájuk, ha 20 évig aktív tagok voltak.
Sajnos nemcsak a szekták "mossák át" az ember agyát. Vannak olyan vallások, amik a modern korral nehezen összeegyeztethetőek.
Bár gyakorlatilag minden vallás, ha szó szerint betartod a dogmákat, mások számára minimum fura lesz...