Válás után újra együtt! (beszélgetés)
Sajnos nem a távolság az igazi probléma, hanem hogy nagyon rossz gazdasági és társadalmi körülmények közé kerülne a kislány, és ezért válalja az apa hogy inkább visszamegy a volt feleségéhez.
persze, már egy éve oda is jár.
Nálunk is elfogadták mint a középiskolait,( Piarista Gimnázium) mint a főiskolait! Az utóbbit meg akarta tagadni - Tanítóképző Főiskola testnevelés-óvodaped. szakára, ill. a Rendőrtisztire akart jelentkezni. Volt némi tortúra, de meg nem akadályozhatta. Az előbbire föl is vették.) És középiskolásként volt külföldön is a hozzájárulása nélkül, bár nálunk volt távoltartás is, pedig legalább 160 km-re laktunk egymástól. (Nem eléggé távol :DD)
elfogadta az iskola a jelentkezési lapját az Apa aláírása nélkül?
már az is jó lenne, ha az iskolaválasztásba beleszólhatna/ott volna. de sajnos már arról is eléggé lekéstünk :(
igen, tudom. ezért mondom, hogy bele kellett volna venni a papírba:(...bár szerintem most sem lenne kilátástalan megtámadni ezzel, de nem hiszem, hogy vissza kellene költözniük. max. a jövőben beleszólhatna
akkor két napban lemenne a gyerekért, elhozná, visszavinné, hazajönne... mindezt kb. egy nap alatt...
na meg persze a gyereket, hiszen az utazás ideje is tőle megy el. ..és ha nincs rokon az apukának, ahol meg tud szállni?
akkor sem egyformán volt érdekelt az anyuka és az apuka oldalán:(((ez pont az apukát védi, hogy ne legyen kitéve ilyen távolságoknak
azt nem tudom. :( nem merült fel gond nálunk. ( értsd: le se kakilta )
max. ha nem írja alá a papírt, akkor nem adhatja be az anyuka a továbbtanulási kérelmet.
ez biztos!
közös ügyvéd volt, mert közös megyegyezéssel ment a dolog.
sajnos tényleg nincs ilyen a papírban, hogy közös döntési jog, de olyankor egyébként mi van, ha nem tudnak pl. az iskolaválasztásban megegyezni? gondolom, akkor is annak a szülőnek az akarata érvényesül, aki neveli a gyereket, nem?
szia:) ...de, nekem beleegyezést kellett kérnem.
lehet, hogy nálunk így van benne a papírban. ha náluk nem, akkor Mikk ügyvédje egy farok volt
Vinni igen, költözni nem. Most néztem a jogszabályt, hátha találok valamit, de csak annyit, hogy a gyermeket tartósan külföldre költöztetni a másik fél beleegyezési nyilatkozata nélkül nem lehet.
külföldre simán lehet vinni. az útlevél készítésénél kell ott lenni mind a két szülőnek
Szegény :( Nem irigylem sem a gyerekkel törődni szándékozó szülőket, sem a gyereket ilyen helyzetben... Gondolom elég nehéz helyzet lehet, hogy nem lehet ott, de szeretne...
tudni igen. mi is tudtunk mindent. csak beleszólási jogunk nem volt...
nekem minden költözésnél meg kellett kérdeznem a volt férjem, iskolaválasztásnál is joga van tudni
szerintem jogszabályilag csak külföldre nem viheti engedély nélkül a gyereket... De ezt ügyvédtől kellene megtudakolni, hátha országon belül is van valami korlátozás...
Mennyire messze vinné a gyermeket az anyuka, kedves kiíró? :)
Sajnos a férjem volt felesége is elköltözött a kisfiukkal jó 200 km-re. Nem lehetett mit tenni. Kéthetente persze így is találkoznak, de egyrészt nagyon költséges, másrészt meg nincs az, hogy na ma elviszem fagyizni, vagy érte megyek az iskolába. Én látom a férjemen, ez egy nagyon sz@r helyzet neki (is).
nem tudom, hogy ez kicsi gyerekből nem azt váltja-e ki, hogy 2 hétig szereti anya, 2 hétig meg apa... Ez szerintem elég visszás lehet. Bár nem értek hozzá, de belegondolva szerintem lehetnek veszélyei. Azt hittem, személyes tapasztalatod van esetleg (akkor szerencsére nincs) és ezért kérdeztem :) Bocsi
nem, még másik utcába sem!
Hát igazából nem tudom én sem, hogy jót tesz e a gyereknek. igazad lehet, hogy erről előtte érdemes megkérdezni egy gyermekpszichológust. egy ilyen példát láttam , ott működött, de ott nagyobb volt a lány, már kamasz.
más országba nem, de az ország másik felébe igen.
Ezt az apa engedélye nélkül nem teheti meg. Ezt most felejtse el, hogy csak emiatt összejön a nővel újra. Engedély nélkül nem viheti pl. más országba a gyerkőcöt.
az a baj hogy ha nem költöznek most össze akkor a felesége messzire elköltözik...
bocsánat, de ezt megkérdezném végre, ezen már sokat gondolkodtam, hiszen hallottam már ilyet: biztos hogy ez jót tesz a gyereknek hogy teszem azt 2 hétig itt, 2 hétig ott? Nem szakítja ez "ketté" a gyereket? Olyan kis kétlakinak érezheti ettől magát, nem? Nem értek hozzá, de ez tényleg jó egy gyereknek?
A véleményedet mindenképp mondd el, hangsúlyozd, hogy ez a te véleményed, a döntés az övé. Ilyenkor a "te döntesz" alapú lelki támogatás lehet hogy jól jön, gondolom neki sem könnyű.
További ajánlott fórumok: