Mennyibe kerül ma egy válás ügyvédi költségeit tekintve? (tudásbázis kérdés)
Köszönöm szépen a segítő szándékú válaszokat.
A trollok meg addig vígadjanak, amíg nem egy hasonló élethelyzetben találják magukat. Addig is megkérem őket,drkukamatyit és társait, hogy valami vidám helyre menjenek vicceskedni, mert ez, biztos NEM VETTÉK ÉSZRE!!, de rohadtul nem az.
Van aki többért beszélget.
ÉS nem mindig a drága, agyonsztárolt ügyvéd a jó.
Van, aki tárgyalásonként kéri apénzt, de ha túl nagy a vagyon,amin osztozkodni kell,akkor annak százalékát kéri.
Manapság sok ügyvéd van,sok fiatal ügyvéd kapkod minden kuncsaftért és viszonylag olcsón vállal, egy idősebb ügyvéd meg, már akinek "ára van" semmiségért is felszámol pénzt.
Akinél én jártam 5 éve, az első konzultáció 20e Ft volt.
Ha felkértem volna, akkor az az 1 alkalom a bíróságon 180e+ÁFA lett volna. Nem kértem fel.
Van ügyvéd, akinél egy bevezető beszélgetés,ahol tájékozódik az ügyről és eldönti vállalja e,ingyenes, van ahol 5000 ft, van, ahol 20.000, máshol 30.000 ft. De olyan starügyvéd is van, ahol 100.000 ft az, hogy csak bekéri az iratokat, átolvassa,gondolkodik és majd kegyeskedik eldönteni, hogy elvállalja-e az ügyedet.
Sztárügyvéd simán kér 50. e ft-ot/tárgyalás és még lehet nem is ő megy el, hanem az egyik ügyvédjelöltje.
Ááá, én pl. a bátyám esetéről beszéltem.
Igen, nekik is egyszer volt.
Miért akarnak elválni?
Persze, egyszerű volt a helyzet, mert a gyerekek már nagykorúak voltak, lakás a tesómé, amit akart elvihetett.
OKÉ!
Nem vagyok jártas a témában. Még sosem váltam el;)
na, majd ezt nyomtatom a névjegyemre:
Dr. Kukamatyi
vágy és valóság, így együtt..-))
Ha nem civakodtok, akkor nem kell ügyvéd, csak be kell adni a cuccot, el kell menni a beszélgetésekre, és már kész is van.
Illetéket kell csak fizetni, ami olyan 20 ezer Ft körüli összeg, ha nem változott az elmúlt 7 évben...
Szinte az összes kisfiú az akar lenni.
Én meg is kérdeztem már a fiamat, hogy megbánta e, hogy nem az lett;)
További ajánlott fórumok:
- Házépítés költségei?
- Egy beidézett tanú utazási költségeit valóban megtérítik?
- 8. osztály költségei
- Mit tudtok az első OKJ-s képzés költségeiről? Támogatja az állam?
- Ha egy főiskolán belül 2 szakra szeretnék járni, akkor a 2. szak költségeire kapok vmiféle engedményt?
- Mennyibe kerül az ügyvédi jogi tanácsadás, illetve egy levél megírása?