Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Válás esetén a kapcsolattartásról mikor dönt a bíróság? fórum

Válás esetén a kapcsolattartásról mikor dönt a bíróság? (tudásbázis)

febr. 13. 20:19
Amúgy úgy tudom nem tilthatja meg az anyja h ne lássa. Sokára lesz még tárgyalás, talán család segítő tud mondani valamit....
febr. 13. 20:18
Ideiglenes intezkedest kell kérni, de ezt tudja az ügyvéd is. Nagyon pici még a kisebbik, de ne aggódjatok, sajnos sok apuka ismerosom van, aki megerősített abban h nem ezen múlik a kapcsolata majd a gyerekével. Idővel, néha sajnos csak 12-13 rvesen de rajonnek a gyerekek is mit tett velük a az anyjuk csakhogy kiszúrjon a másikkal 😞
4. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Violet18)
febr. 13. 19:43

Jövőhét végére van időpontja az ügyvédhez.

De tiszta ideg, hogy a kisebb gyerek meg se fogja ismerni. Már harmadik hete nem találkozott a gyerekekkel.

Akkor ha jól értem a kapcsolattartásról azonnal dönt a bíróság? Nem kell kivárni a bontóper végét?

febr. 13. 19:27
Sajnos a magyar bíróság nem a legjobb ilyen esetekre, mindent húznak értelmetlenül
febr. 13. 19:24
Ügyvéd, ha meg tudnak egyezni szerencse, ha nem akkor tárgyalás, ott meg egyből szabályozzak a penzt es a lathatast.....
febr. 13. 18:43

Sziasztok!

Talán tudtok nekem segíteni.

Tesóm házassága megromlott, már nem is élnek együtt. Be akarja adni a válás megindításához a papírokat a bíróság felé.

De a neje hallani sem akar válásról. Két gyerekük van, a kisebb hat hónapos.

Mióta a testvérem elköltözött nem látta a gyerekeket.

Egyszerűen az ezirányú kérését elutasítják (a sógornőm és a szülei).

Ha odamegy ajtót sem nyitnak neki. Az indok, még nincs bír ósági végzés a gyerekelhelyezésről.

Ezt szeretné a tesóm minél hamarabb elintézni. Nem a válás a sürgős, hanem hogy az elhelyezésről, esetében a kapcsolattartásról minél hamarabb legyen jogerős végzés.

Én is elváltam, de mi szerencsére mindenben meg tudtunk eggyezni. Ketten adtuk be a papírokat és így is tíz hónap múlva váladztottak el bennünket. A két tárgyalás kb. 15 percig tartott.

Mi van akkor, ha az egyik fél nem is akar elválni. Esetleg nem veszi át az idézést, nem megy el a tárgyallásra?

Addig a kapcsolattartásról sem dönt a bíróság?

Nem akar tesóm semmi extrát, csak annyit, hogy szabják meg mikor-meddig lehetnek vele a gyerekek.

A gyerektartást természetesen az első perctől fizeti (bár annak nincs köze ahhoz, hogy apuka találkozhasson a gyerekeivel).

Járt valaki ilyen cipőben?

Esetleg van valami módja annak, hogy a kapcsolattartásról minél hamarabb döntsenek?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook