Válás esetén a kapcsolattartásról mikor dönt a bíróság? (tudásbázis)
Jövőhét végére van időpontja az ügyvédhez.
De tiszta ideg, hogy a kisebb gyerek meg se fogja ismerni. Már harmadik hete nem találkozott a gyerekekkel.
Akkor ha jól értem a kapcsolattartásról azonnal dönt a bíróság? Nem kell kivárni a bontóper végét?
Sziasztok!
Talán tudtok nekem segíteni.
Tesóm házassága megromlott, már nem is élnek együtt. Be akarja adni a válás megindításához a papírokat a bíróság felé.
De a neje hallani sem akar válásról. Két gyerekük van, a kisebb hat hónapos.
Mióta a testvérem elköltözött nem látta a gyerekeket.
Egyszerűen az ezirányú kérését elutasítják (a sógornőm és a szülei).
Ha odamegy ajtót sem nyitnak neki. Az indok, még nincs bír ósági végzés a gyerekelhelyezésről.
Ezt szeretné a tesóm minél hamarabb elintézni. Nem a válás a sürgős, hanem hogy az elhelyezésről, esetében a kapcsolattartásról minél hamarabb legyen jogerős végzés.
Én is elváltam, de mi szerencsére mindenben meg tudtunk eggyezni. Ketten adtuk be a papírokat és így is tíz hónap múlva váladztottak el bennünket. A két tárgyalás kb. 15 percig tartott.
Mi van akkor, ha az egyik fél nem is akar elválni. Esetleg nem veszi át az idézést, nem megy el a tárgyallásra?
Addig a kapcsolattartásról sem dönt a bíróság?
Nem akar tesóm semmi extrát, csak annyit, hogy szabják meg mikor-meddig lehetnek vele a gyerekek.
A gyerektartást természetesen az első perctől fizeti (bár annak nincs köze ahhoz, hogy apuka találkozhasson a gyerekeivel).
Járt valaki ilyen cipőben?
Esetleg van valami módja annak, hogy a kapcsolattartásról minél hamarabb döntsenek?