Valaki fagyasztott már le túrót?tapasztalatból kérek választ (tudásbázis kérdés)
Sajtot reszelve szoktam lefagyasztani, úgy jó.
Van, hogy negyedeket rakok be, de azt már nem lehet szépen vágni, morzsálódik, szerintem az íze sem olyan, mint amit nem fagyasztottak.
A túró miatt kerestem rá, de látom, ott is megoszlanak a vélemények.
Gondolom, kőrözöttnek nem jó a fagyasztott túró, de sütni-főzni ezek szerint megteszi.
Na, kipróbálom... végül is.. egy próbát megér :-)))
Én már túrót is és sajtot is tettem mélyhűtőbe.
Szerintem kiolvasztás után a túró állaga teljesen megváltozik, túrógombóchoz jó.
A sajt íze megváltozik,(íztelen lett) nekünk nem vált be. A "sajtszakértők" nem ajánlják a fagyasztást.
Reszelve néha teszek el, de csak sütéshez.
A sajt jó ízű és állagú fagyasztás után is!
Én egy (20-25 dkg.-os) darabban fagyasztom!
Kiolvasztás után olyan mint "új korában" ☺☺☺
Reszelve még nem próbáltam!
Sajtot is fagyasztottam már. Kb. 10-20 dekás kiszerelésben becsomagolom folpackba, be a mélyhűtőbe, és úgy szoktam kiengedni, hogy egy tányéron szobahőmérsékleten hagyom.
Ez különösen akkor jó, ha akciós áron kapok, és így egy kilónyi bemegy a fagyasztóba.
Megmondanád melyik fajta tehéntúró????
Köszönöm szépen :)
☺☺☺☺☺
(másra talán nem is jó☺)
Én is ezért kérdeztem, mert amikor "szépen, lassan" kiolvadt olyan állaga volt mintha kis jégszilánkok olvadtak volna fel!
Azt gondoltam, nem jó fajtát fagyasztottam!
Én imádom a túrót, de nem ízlik ami fagyott és olvadt:(
De Ti hátha tudtok olyan márkát ami jó fagyasztás után is ☺
Én is arra gondoltam, de a márka vagy gyártó számít-e?
Úgy értettem a tehéntúróból pl Bakonyi dobozos vagy zacskós, vagy az ezüstfóliás :))
Köszönöm a kedves válaszokat ☺☺
További ajánlott fórumok:
- Tapasztalatok a fagyasztott embriók beültetéséről?
- Mit rejt a hűtőd, fagyasztód?
- Patkány a fagyasztóban
- Te fel mernél használni egy 2hete lejárt fagyasztott csirkét?
- Szombathelyen van olyan orvos, aki kerek-perec megmondja, hogy mennyi lesz a szülés, ha őt választod?
- Szőnyeget vennék. Tippeket kérek, olyan boltokat tudtok ajánlani, ahol nagy a választék?