Vadrózsa recept

A Vadrózsa hozzávalói:
46 dkg rétesliszt,
39 dkg margarin,
26 dkg porcukor,
4 db tojás sárgája,
0,7 dl rum,
csipetnyi só.

A töltelék:
6 db tojás fehérje,
10 dkg porcukor,
1 cs. vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
20 dkg margarin,
20 dkg darált dió


A Vadrózsa elkészítési módja:
A 4 db tojássárgáját, a margarint, a lisztet, a cukrot, a csipetnyi sót, és a rumot összedolgozzuk, és egy habkártyával a sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. A töltelékhez habosra keverjük a margarint a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a darált diót. A 6 db tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként összevegyítjük a diós masszával. A tölteléket rásimítjuk a tésztára, és előmelegített 180 fokos sütőben sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A vadrózsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook