Vadászrepülők (beszélgetés)
Vadászrepülőgép bázisreptér Kecskeméten van. Szolnokon helikopter bázis van, de karban van tartva a kifutópálya, alkalmas merev szárnyú gépek fogadására, indítására, időnként szokott is 1-1 gépet fogadni.
Taszár jelenleg inaktív, de a Pápai reptér gyorsan alkalmassá tehető repülőgép-bázisnak. Ezen felül a polgári repülőterek is opcionális lehetőséget jelentenek (Debrecen, Lisztferihegy 1-2).
A jelenlegi vadászrepülőgép állomány nagyságához méreten nincs értelme több honos bázist fenntartani. Elég egy nagyobb katonai reptér a merevszárnyúaknak és néhány gépek fogadására, indítására alkalmas aktív reptér. Ezekkel akár már több vadászrepülőgép ezredet
Mindenesetre a kormányinfókban sok jel utal arra, hogy több fronton el kezdik erősíteni a "védelmünket".
Nem mondanám, hogy nyugodt vagyok ettől.
Most néztem, légvonalban Kecskeméttől 51 km-re lakok, itt is többször lehet hallani, ahogy elzúgnak a gépek a fejünk felett.
Volt olyan is, hogy napközben, ment mint a meszes. Este a tv-ben mondták, hogy bejelentkezés nélkül "véletlenül" betévedt hozzánk egy idegen gép, a mieink kitessékelték.
Örülj, hogy csak nappal, és csak kétszer hallod őket! 😀
Hozzánk Ferihegy1 négy km-re, Ferihegy2 10 km-re van. Pár éve vettem a fáradságot, és néhány napig írtam, hogy hány repülő veri fel a csendet EGÉSZ NAP. Volt olyan, hogy óránként 10-12 gép húzott el. Volt köztük minden: utasszállító (sok fapados), teherszállító, helikopter és vadászrepülő is. (Olyan is volt, hogy éjjel arra riadtam fel, hogy jesszus, ez a gép majdnem levitte a kéményünket!) Nyugi! Meg lehet szokni. Igaz, kell hozzá néhány év(tized). 😁
Ez igaz.
A helikopter itt mindennapos.
Akkor nem vadászrepülő, hanem katonai repülő.
Azért a helikopter meg a vadászrepülő nem ugyanaz.
És sokat repülnek, de nem mindig azonos időben, és nem mindíg ugyanarra.
Vadászrepülő meg csak Kecskeméten van.
Igen. Rendszeresen.
Miv egy nagy laktanya közelèben èlek, látom , h napi szinten jönnek-mennek a katonai helikopterek is.
S mivel a határ is kb. 60 km, a repülőket is szoktam hallani.
Itt nem volt így. Kb. 2 hónapja rendszeres.
Ez nem lehet a megszokott gyakorlat, hiszen az nem volt minden nap kétszer.
Van itt tag , vadászrepülős édesanya!
Szerelő a fia, vagy ilyesmi! Ő biztos tudja!
Igen.
De semmi rosszra nem gondolok.
Èvek óta ez van.
Budapesten élek és reggel 7 órakor, majd délután 1 óra magasságában rendszeresen hallani, hogy vadászgép húz el a házunk felett. Látni nem lehet, de a jellegzetes hangja árulkodó.
Országszerte mások tapasztalnak hasonlót?