Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Uzsoki Utcai Kórházban fertőző szuperbaktérium fórum

Uzsoki Utcai Kórházban fertőző szuperbaktérium (beszélgetés)

febr. 14. 23:19

Az Uzsoki volt az,amelyiknek a főigazgatója a múltkori bombariadókor egy halom iskolás gyereket betessékelt,és a gyerekek ott ették a szendvicseket meg tévéztek?A LinkedIn-en láttam az igazgató asszony bejegyzését.

Kicsit csodálkoztam,hogy ebben az influenzás,Noro vírusos időben gond nélkül bemegy egy sereg gyerek,és persze jut egyből szendvics meg a tv-s szoba is várja őket,de hát ez mégsem a bivalyt.sznádi városi kórház,na.

17. Channa* (válaszként erre: 9. - Elbb)
febr. 14. 11:33

Az Uzsokiba, nagyon pökhendiek dolgoznak. És ez a szeptikus osztályon volt. Most nem tudom, hogy mi a helyzet, de akkor borzasztóak voltak legtöbben.

Próbáltak lekezelőek lenni, illetve próbálnak mindenkit hülyének nézni.

A beteggel is úgy beszélnek, mintha teljesen hülye lenne. A bátyámnak azt mondták, hogy szokjon hozzá a gondolathoz, hogy így fogja leélni az életét, azaz úgy, hogy trutyi ömlik a sebből és csak járókerettel fog tudni mozogni. Ami egy idős embernél sem elfogadható, nemhogy egy 50-es éveiben lévő aktív dolgozó embernél.

Illetve, még a záróba is azt írták bele, hogy azért kapott fertőzést a tesóm, mert ő fogdosta a sebet és a csövet, stb.

A betegjogi képviselő, persze az orvosokkal van és nem a betegekkel. Azt mondta nekem, hogy a tesóm aláírta, hogy kaphat fertőzést, így nem tudok mit tenni, illetve velem nem is beszélgethet, mert én nem vagyok egyenesági rokona. Értem én, hogy a gyerekei közelebbi hozzátartozók, de én a testvére vagyok, így szerintem, pont annyi közöm nekem is van hozzá.

Na, mi túl vagyunk rajta. A tesóm meggyógyult.

Remélem, nálatok is rendben van minden.

Nekünk is megmaradt a bizalmunk. A tesómat végül a SOTE-n megműtötte egy szuper orvos, azóta minden rendben van. És a férjem is túl esett 2 hasonló (protézis műtéten) Budakeszin az OORI-ben.

Ja, és eszembe jutott, hogy az Uzsokiba a góckutatás annyi, hogy EKG, vérvétel, mellkas rtg., az OORI-ban ezek mellett kell még urológia, nőgyógyászat, fogászat és gégészet, ahol orr és torokváladékból MRSA szűrést csinálnak. Biztos ez is számít. Illetve a SOTE és az OORI is tiszta, az Uzsoki koszos.

febr. 14. 11:28

Vannak máshol is kórokozók. Az Uzsoki főbejárati kapujánál nem állnak meg a virusok, baktériumok és egyéb megbetegitő mikrobák.

Nagyon sok minden pénz, sok minden nem pénz kérdése.

15. Channa* (válaszként erre: 10. - Várigigi)
febr. 14. 11:18

De az ott dolgozók, ahogy neked is van tudásod ehhez, sőt! nekünk laikusoknak is, lehetne annyi bennük, hogy figyelnek ilyenekre.

Nem minden nővérke volt figyelmetlen, mert volt olyan is, aki mindenre figyelt, de ugye 1 olyan dolgozó is elég, aki hanyag.

Viccesnek tartottam, hogy nekem pl. be kellett öltöznöm (cipővédő, köpeny, sapka, maszk, kesztyű), holott nekem nem volt olyan bacim sem, ami rezisztens, sem másmilyen, de ők lazán fogdostak mindenkit.

Ezeknek a betegeknek, akik ott voltak, a műtéti vágásukból folyt a trutyi a fertőzés miatt, amihez használtak valami elszívót (cső lógott ki a sebből, ami belement egy külön tartályba). Ez a tartály közös volt 2 betegnek. Amikor rákérdeztem arra, hogy ez nem terjeszti e a bacikat? Nevetgéltek rajtam, hogy ez csak egy irányú! Csak befelé megy a baci kifelé a másik irányba nem. Ez ugye nem igaz, mert ahogy a bacik szaporodnak, simán eljutnak bárhová.

14. globus (válaszként erre: 9. - Elbb)
febr. 14. 10:37

Ha nem használták, az meg a jobbik eset. Én a legnagyobb Sudocremet hordtam be, általában másnapra fele hiányzott, a nagy popsitörlő meg mindig eltűnt. Ha kicsit vittem, az nem. Mosdókesztyű is.

Mondjuk az ágy és környéke patyolat volt, mindennap friss huzat, ez tény.

13. várigigi (válaszként erre: 11. - Channa*)
febr. 14. 09:41
Nagyon sajnálom, Budapesten a Korányiban és a Honvéd kórházban jártam csak. Az előbbiben jó, az utóbbiban nagyon rossz tapasztalataim voltak. Én egy vidéki megyei kórházban dolgoztam. Annak sincs jó híre....
12. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 11. - Channa*)
febr. 14. 09:41
Aztamindenit. :(((
11. Channa* (válaszként erre: 8. - Várigigi)
febr. 14. 09:35

A tesóm, pont ebben a kórházban kapott meg 9 féle baktériumot. Köztük 1 olyan széklet bacit, amire egy 2 millióba Ft-ba kerülő gyógyszert kapott. Külföldről rendelték. Ezután kapta meg az MRSA-t.

Már a 4. baktérium után, az volt a tenyésztésén, hogy el kell különíteni, de nem tették meg, csak a hetediknél, akkor sem külön szobába tették, hanem egy olyan beteg mellé, akinek MRSA-ja volt. Persze, ezt előre nem közölték, és azt sem, hogy miért viszik külön szobába, a betegtől tudtuk meg, hogy MRSA-s, de ekkor már késő volt, megkapta azt is a tesóm.

Szerintem, annyit tehetnének, hogy a kesztyűt lefertőtleníthették volna. De még erre sem volt képes a legtöbb.

Ők voltak megsértődve, ha szóltam nekik, hogy cseréljen kesztyűt vagy fertőtlenítsen.

Amputálni akartak a tesóm lábát, amibe nem egyeztünk bele, hanem konzíliumot kértünk más kórház orvosaival. Budakeszi OORI kórházba vitték át. Ők mást mondtak és ez volt a szerencsénk. Otthon, 1 éves többféle antibiotikumos kezeléssel meggyógyult a tesóm.

Mi is próbáltuk jelenteni, de a betegjogi képviselőtől kezdve mindenki ellenünk volt. Ez 3 éve volt kb. A tesóm első alkalommal 2016-ban kapott az Uzsokiban kórházi fertőzést...

10. várigigi (válaszként erre: 9. - Elbb)
febr. 14. 09:34
Nem tudom más kórházakban mi a helyzet, csak azt, hogy 38 évig dolgoztam ágy mellett, soha nem fogadtam el hálapénzt és amit csak lehetett kihajtottam a dolgozóknak, de a szabályok betartását is megköveteltem. Ha elfogyott a kesztyű, magam vásároltam a gyógyszertárban és osztottam szét. Van ilyen is, olyan is, ezt nem vitatom. Sajnos a munkaerőhiány miatt felhigult a szakma, segédápoló bárki lehet. Tapasztaltam én is, hogy az alapvető higieniás előírásokkal sincsenek tisztában. Ez viszont a részlegvezető sara. Lehet ujjal mutogatni, példálózni, a lényeg, hogy az egészségügy mostohagyerek, főképp mert egy rendőrtiszt a miniszter és halvány pukija sincs az egészről.
9. elbb (válaszként erre: 8. - Várigigi)
febr. 14. 09:22

Viszont a vizet sehol nem korlátozzák. Meddig tartana egy-egy munkafolyamat után kezet mosni akár gumikesztyűs kézzel? Meg mondjuk ha már gyógyszert osztanak, akkor esetleg azt egy másik körben tegye meg.

Anyu mellé bevittünk dobozszámra gumikesztyűt, alátétet, saját pelenkát, fertőtlenítőt. Dafke nem használták.

Van hely, ahol hálásak ha a hozzátartozó segít. Azaz a hála nem jó szó. Inkább úgy mondom, engedik. Mert látják, hogy terhet vesznek le a vállukról. De van, ahol már csak azért sem engednek a szorításon, és nem fogadják el még a külső segítséget sem.

Hidd el, könyvet tudnék írni, hogy mit éltünk át két éven át. De még mindig van bennem bizodalom. mert bár az egyik helyen olyanok voltak amilyenek, a másikon meg tényleg segíteni akartak.

8. várigigi (válaszként erre: 5. - Channa*)
febr. 14. 08:21
Nem a kórház személyzetét nem érdekli, hanem a miniszter urakat, akik lehetetlenné teszik a megfelelő ellátást. Kapnak egy hónapra x doboz kesztyűt, oszt ha elfogyott így jártak. Képtelenség minden beteg után cserélni, pedig ez az előírás, mert különben egy hétre sem lenne elég, nem egy hónapra.
7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - Elbb)
febr. 14. 07:56
Ez borzasztó ☹️☹️☹️☹️
6. elbb (válaszként erre: 5. - Channa*)
febr. 14. 07:21

Nem voltam még minden kórházban, de ahol igen, ott mindenhol ez megy. Saját szememmel láttam, hogy anyut bepelenkázta az ápoló, majd a szobában a másik betegnek a gyógyszereket ugyanazzal a kesztyűs kezével tömködte a szájába.

Vagy olyan is volt, hogy amobil wc-t elvitták, kiöntötték a tartalmát, és azonmód kiöblítés nélkül már hozták is a wc-t vissza.

Szóval igen, a fertőzéseket az alapvető higiéniai szabályok be nem tartása okozza.

febr. 14. 01:07

Az Uzsokiban mindig voltak ilyen bacik.

Most ezt nagy dobra verik.

A kórház személyzetét egy kicsit sem érdekli, hogy mi történik a betegekkel. Kesztyű csere nélkül mennek egyik betegtől a másikig és viszik a baktériumot, aki érzékenyebb, az megkapja.

Gondolom, most ennél a bacinál is az volt, hogy már ott volt és sikerült egy olyan betegnek átadniuk, aki feljelentette őket, azaz nem is feljelentette őket, hanem olyan helyen el tudta mondani, ahol nem eltusolták.

4. liliom10 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 13. 21:52
Vannak olyan baktériumok, amikre már nem hatnak az antibiotikumok.☹️
3. katt2 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 13. 21:46
Nem tudom, de úgy hallottam, hogy az egész világon vannak ilyenek.
2. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 13. 20:59
Nem értem itt ezt a kérdést. Itt van a Hoxán a kórház igazgatója?
febr. 13. 20:44
Hogyan lehetséges ez?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook