Uszodaszemölcs szemhéjon (beszélgetés)
Sziasztok,
voltunk bőrgyógyásznál és kaptunk rá krémet. érdekes volt mert kérdeztem az orvost, hogy mennyi időn belül kell javulásnak lennie és azt mondta, hogy nem tudja megmondani. én rákérdeztem hogy 2-3 hét? erre az volt a válasza, hogy igen. ha nem múlik el akkor a szemészetre kell mennünk és annyit mondott, hogy műtéti beavatkozás szükséges már akkor.hogy ez mit takar? nem mondta meg. Enikő: sajnos az egyik a szemhéján teljesen a szem sarkában van. megpróbálom majd lefotózni és feltöltöm. 6 éves a lányom.
szia Bettus!
Hát uszudaszemölcsőket eleve nem szoktunk lefagyasztani hanem Volkmann kis kanállal óvatosan helyi érzéstelenítésben eltávolitunk,vagy ha már nagyobb a gyerkőc akkor egy kis tűvel szépen fájadlommentesen el lehet távolítani...viszont ha az uszodaszemőlcs nagyon a szempillák tővében helyezkedik el..nyilván már a szemészeti beavatkozást igényel..
Én olyat is hallottam (de nem próbáltam még), hogy ricinus olajjal reggel és este kb. 20-szor enyhén bedörzsöljük a szemölcsöt, hogy az behatoljon a kinövésbe! hátha ez segít! :)egyébként a ricinus más területeken eddig csodákra volt képes!
Ha esetleg kivágják, akkor sem szabad megijedni! Nekem is volt műtétem, csak nekem árpát szedtek le! A szúrást alig éreztem meg, amikor pedig kitisztították a helyét (leszedték az árpát), akkor csak egy kicsit volt kellemetlen! Mivel szemről van szó, nem hiszem, hogy annyira fájna mint a lábnál,kéznél!
Mindenesetre, ha lehet akkor a rendszeres kezelést ajánlom!..és elhitetni a kicsivel, hogy ez már pedig el fog múlni! (sokat segít az 'agykontroll', ha elhiszi! Én is így gyógyultam ki a nagyon durva lábszemölcsömből :) )