Új törvények...ötleteket kérek! (beszélgetős fórum)
Nem szeretnék az adómból rabokat eltartani.
Én ledolgoztatnám velük a fogva tartásuk költségét. Akár a börtön fenntartásával kapcsolatos munkákban, mint takarítás, mosodai munka, kerti munka, felújítások, illetve, ha van szakmája, akkor abban dolgoztatnám. Termelje ki a költségét! Ha jól tudom ez mai napig lehetőség, de nem kötelező. Hát én kötelezővé tenném!
A tavalyi számok alapján napi 2238 forintba kerül egy fogvatartott a magyar adófizetőknek. A büntetés-végrehajtás évente egy adott összeget kap a központi költségvetésből, azt kell elosztania a börtönök működésére.
A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a Pénzcentrum.hu-t úgy tájékoztatta: a 2010-es számok szerint a fogvatartotti közvetlen költség, azaz egy magyarországi rab egy börtönben töltött napja 2238 forint.
A magyar önfoglalkoztatók összetétele, az adott foglalkoztatási formát választók indítéka részben eltér az európai gyakorlattól. Az érintettek egy része természetesen valóban viszonylagos szabadsággal, maga osztja be idejét, szervezi munkáját, viseli érte a felelősséget. Nagy részük azonban csak formálisan tekinthető függetlennek.
A rendszerváltozás idején rendkívül sok kényszervállalkozás alakult, amelyek jó része jelenleg is önfoglalkoztató. Jelentősnek mondható (bár számszerűen nem becsülhető) az alkalmazotti viszony vállalkozóivá alakítása. Az e körbe tartozók ténylegesen ugyanolyan kötöttségekkel rendelkeznek, mint a hagyományos formában foglalkoztatottak, de nem élvezik az azzal járó védelmet, biztonságot. Munkáltatóik nem akarják, vagy nem képesek teljes mértékben megfizetni a méltányosnak tartott munkajövedelem után a közterheket, és ebbe a munkavállalók kényszerűségből beleegyeznek.
A KSH legfrissebb - 2009. harmadik negyedévi - adatai szerint Magyarországon 449 500 egyéni vállalkozó és 15 700 segítő családtag dolgozik.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) támogatja az önfoglalkoztatóvá válást. 2009-ben a kötelező legkisebb munkabért kaphatta meg legfeljebb hat hónapig az a munkanélküli, aki saját magának teremtett állást. A támogatás annak jár, akit a munkaügyi kirendeltség legalább három hónapig álláskeresőként tart nyilván. Az elbírálásnál előnyt élvez a megváltozott munkaképességű, roma, 45 év feletti, illetve a tartósan álláskereső vagy pályakezdő személy.
Akkor is előnyben részesül a pályázó, ha országos átlagot jelentősen meghaladó munkanélküliséggel sújtott településen kíván vállalkozni, vagy épp hiányszakmában dolgozna.
Magyarországon kissé más a helyzet, mint Európa többi országában. A mezőgazdasági tevékenység és a nem hiányszakmában tervezett vállalkozás támogatását kétszer is meggondolja az ÁFSZ. Az állam nem ad pénzt olyan önfoglalkoztatóknak, akik piaci, illetve mozgó árusítással, használtcikk kereskedelemmel foglalkoznának, se az ügynököket, taxisokat és a biztonsági őröket sem támogatják.
Hazánkban az önfoglalkoztatók aránya nagyjából megfelel az EU átlagának. A Magyar Vállalatgazdasági Kutatásokért Alapítvány 2004-es felmérése szerint az emberek kétharmada szívesebben dolgozna alkalmazottként, és 24 százalékuk lenne szívesebben önfoglalkoztató. A válaszadók tizede kombinálná a kettőt.
Profession-Durbák Ildikó
Én úgy tudom kötelező a lakóházak könyvelését közzétenni, mérleget, beszámolót tuti. Mi mindig megkapjuk. Számlaadás is kötelező!
Törvények azok vannak, más kérdés, ki tartja be..
Ötlet? Hát az van bőven!
Aki 5 éven belül háromszor visz csődbe vállalkozást, azt szankcionálják.
Ellenőrizzék a Társasházak képviseleteit is. Sok adó eltűnik ott is...
Vízóra csere volt mifelénk mindenféle kényszerített cserékkel összevonva, számlát semmiről nem adtak a lakóknak. Felügyelet nincs.A könyvelés a lakóknak legyen hozzáférhető a neten. A törvény kötelezze őket rá.
A járulékokat csökkenteni kéne, mert a vállalkozásokat különben tajra vágják.
Legyen önfoglalkoztatás, ami nem vállalkozás. Ha nincs kereset, ne kelljen járulékot sem fizetni. Vannak országok, ahol ez jól működik. Ezek az emberek nem mennének segélyért és a számláikat ki tudnák fizetni. Most arra kényszerítik őket, hogy feketén dolgozzanak. Már több fórumon olvastam erről az önfoglalkoztatásról, semmilyen törvény nincs erről nálunk, pedig kéne.
Amíg a járulékok ilyen magasak, nem lesz részmunka pl. a kismamáknak. Inkább kevés embert dolgoztatnak 12 órában ez foglalkoztatás csökkentő.
Töröljék el a 16%-os adót, mert ez egy rossz és igazságtalan törvény, fejlett országokban progresszív, sokkal igazságosabb adó van.
A törvények egyeztetéssel készüljenek.
Az alkotmány nem az országé, csak a fideszé.
Munkatörvény munkavállaló ellenes.
Közmunka - Argentínában van ilyen, nekünk nem kell. Munkahelyek kellenek.
Mezőgazdaság - a kereskedő ossza meg a hasznot a termelővel, Ausztriában ez már remekül működik törvény nélkül is. (gabonafelvásárlás - Duna tv)
Jelenleg nem érdemes a földeken dolgozni, mert haszon szinte csak a kereskedőnek van. Állattenyésztésre is érvényes...
Legyenek jó törvények és azt tartassák be.
hanem szerinted mit csináljon?
kilincseljen állásért hátha felveszik valahova?
vagy járjon méregdrága tanfolyamokra, ha esetleg lesz egy papírral többje, akkor jobb eséllyel indul a munkaerőpiacon?
és addig ki fogja eltartani a családját? szerinted?
Tulajdonost akartam mondani.
Aki nagyon ért hozzá annak is csődbe mehet a cége.
Ügyvezető bárki lehet, de a cég tulajdonosán van a hangsúly. Ha már a 20. céget viszi csődbe, akkor tuti, hogy nem önhibáján kívül teszi...
Annyira hülye nem lehet egy ember, hogy ne lássa be, vajmi keveset ért az üzlethez, minek erőlködik az ilyen..
Ha nappalin végeznének, akkor megtanulnák, amit a nappalisok és lenne közük a kommunikációhoz, meg az emberi hangvételű vitákhoz, amik végén normális döntés születik.
Ehelyett akikkel én találkoztam mind alulképzett volt, antiszociális és semmi köze nem volt a jog szellemiségéhez.
Ez SZÉP!!Kényes téma,de ügyesen megoldanád:-).Egyetértek.
Ezt a területet is tabunak tekintik..
További ajánlott fórumok:
- Otthoncsinosító kreatív ötleteket kérek, vidám, meleg fészket szeretnék
- Epertermesztés - segítséget, ötleteket kérek
- Panel W-C mögötti falrészre kérek ötleteket
- Milyen sütiket lehet sütni őzgerinc formában? Ötleteket kérek...
- NORBI UPDATE: Vacsoraötleteket kérek, lehetőleg egyszerűt.
- Ötleteket kérek a karom szálkásításához!