Ugyanaz a munkánk, de az én fizetésem alacsonyabb. Ezt lehet? (tudásbázis)
Simán előfudulhat. Nálunk is hasonló a helyzet, a kolléganőmnek magasabb végzettsége van mint nekem, de ugyan azt a munkát csináljuk, vagyis nem egészen, mert én mindenben helyettesítem, ő viszont nem ért mindenhez, így a munkám egy részében más helyettesít. Azért az tetszik mikor forr az agya, hogy tőle senki nem kérdez semmit, ha segítség kell, hozzám jönnek a kollégák 😉
Magyarország a papírok országa, nem az számít ki mihez ért, hanem hogy kinek milyen papírja van.
Persze, nalunk elvileg tilos beszelni a bérünkről és elvileg senki se tudhatja a másiket.
Az interjunal minden poziciora van egy tól-ig sav, es azon belül maradva kell felvenni az uj munkatarsat.
Egyszeru peldaval:
Kell ugyanarra a munkakorre 3 ember. Ugyanazt fogjak csinalni.
Az adott munkakor fizetese havi 100-200 Ft koze kell hogy essen.
A jelölt kér 96 Ft-ot es felveszik; neki kikerekitik 100ra.
B jelolt ker 150 Ft-ot. Jok a kepessegei, szukseg van ra, ertesitik, hogy johet 150 ert dolgozni.
C jelolt ker 250 Ft-ot az interjun. Ra is szukseg van, szimpi, jo kepessegu. Megkerdezik, hogy 200-ert eljonne-e, mert sajnos 250et nem tudnak adni. Eljon 200ert.
Igy 3an 3 felet keresnek.
-Lehet, hogy több a szakmai gyakorlata,
-lehet, hogy van másik olyan szakmája is, amit szükség esetén a munkáltató (mások helyettesítésére) igénybe tud venni,
-lehet, hogy valakinek a valakije...
További ajánlott fórumok:
- Miért kezelik némely emberek a másikat alacsonyabbrendűnek?
- Nem jövök ki a fizetésemből. Havi 50 ezer hiányzik hozzá...
- Amikor a pasi alacsonyabb?
- Ha a férfi alacsonyabb...
- Magas nő, alacsonyabb férfi?
- Ha gyes alatt szülöm a 2. babám ugyanazt a gyedet kapom amit az első babámnál kaptam anno a fizetésem után? Vagy mi alapján számolják újra?