Türelmetlen szülők? (beszélgetés)
Szerintem meg jól csináltad,ahogyan nevelted őket.A gyerkőcökre nagy hatással van a példa,és ebben nem biztos,hogy az apukát fogják követni,aki odamorog nekik a kanapéról...
Nehogy bűntudatod legyen már emiatt!:)
Miből készitetted a táblát ?
Amugy szerintem a pozitív megerősítés nagyon fontos sokszor töbett érünk el így mint ha veszekednénk velük . Csak nekem sincs sokszor elég türelmem hozzájuk de dolgozom rajta:D
Na, újra itt! Mi hétvégén Büszkeség Tablót csinálunk a falra, és minden olyan dolog oda fog kerülni, amire tényleg büszkék lehetünk vele kapcsolatban. Pl. nagyon jó matekos, hamar le tud tusolni - ha akar, nagyon szépen beszél. Szóval ezeket mind feltesszük, kidekoráljuk és ki a falra.
Ezután csinálunk egy kis dobozt és abba azokat tesszük, amik nem mennek annyira. Ezt be a szekrénybe. Ha valamin javított, mehet a falra. Nagyon tetszik neki az ötlet. Kíváncsi vagyok, hogy válik be...
Amúgy ma én üvöltöztem vele reggel, és utána annyira bántott. Miért nem tudok és ilyenkor nagyon csöndbe beszélni? Az is tud fegyelmező lenni.... Egy hülye idegbeteg házisárkány vagyok.
Majd kipróbálom.
Most szerencsére minden rendben volt. Mikor milyen napja van:)))
Én a magam részéről azt próbálom hogy matricát kapnak ha szépen összepakolnak segítenek nekem valamit önként.... ha összejön 10 db beválthatják valamire kifestőre vagy más nem túl drága játékra.
Régabben ha nem pakoltak vittem a zsákot és beledobáltam ami földön volt persze a félnapos könyörgés után de aztán egynéhány ilyen akció után bályosan közölték inkább jölyön a zsák és vigyem a játékokat de azért egy próbát megér..... lehet nállatok az is müködik.:D
Nincs semmi ötletem mit csináljak hogy elég komolyan vegye azt amit mondok.
Bár anyósom azt mondja, hogy amikor a bölcsiből hazaviszem akkor nagyon rossz. Mint aki nem hall. Azt mondja biztos azért, mert a bölcsiben is fegyelmezik őket és örül amikor végre itthon lehet.
Szia!
Ez egy Montessori idézet, ha jól tudom. Hát igen. Én is sokszor elgondolkodom, h nem reagálom-e túl a dolgokat? Jó az a tv, meg a dvd, de annyival nyugodtabb az életünk, amikor néhány hétig nélkülöznünk kell, és ismét a FONTOS dolgokra fordítjuk az időt.
Nem leszünk ingerültek, persze nem csak a média miatt van. Ilyen ez az egész élet. Nagyon észnél kell lenni, h megőrizzük a belső békét, és türelemmel átragasszuk azokra, akik nekünk a legkedvesebbek: a családunkra.
Sziasztok nagyon megkapot az idézeted igazán találó.
Nekem két lányom és egy apjuk van ö a leg gyerekebb sokszor :)
a nagyobbik 6 lessz a kicsi 3 mult igy mindennapra jut valami néha nehéz velük és talán azért is mert többet hallunk ma a lelki egészségről és én néha nehezen tudom meddig lehet türelmes az emberlánya.
De másrészről a világ leg boldogabb embere vagyok pusztán az álltal hogy ők hárman vannak nekem.
Remélem mindenkinél működik a családi élet. Mostanában szórakozik a gép, úgyhogy nem mindig sikerül idejutnom. Sajna. :( Olivérrel még a múltban kipróbáltam egy módszert. Ez akkor történt, amikor terhes lettem és naaaagyon rosszul voltam. Azt mondta nekem, h én semmit nem csinálok egész nap. Mondtam neki, h jó akkor egy napra cserélünk. Miután ecseteltem neki a kilátásokat és átgondolta, annyira megijedt, h szinte könyörgött, h ne csináljuk.
Áááá! Sztem nem rosszak ők, mi vagyunk NAGYON türelmetlenek. Másrészt a gyerek tükör. Azt mutatja amit tőlünk lát, meg ugye a határok feszegetése, az pedig életkori "kötelessége"....
A hétvége nekem is meredek volt.
Kitartás!Sok erőt kívánok!
Csak így tovább!
Én tegnap kiborultam. Időnként azt érzem, hogy Vera rám se hederít. Elmegy a füle mellett amit mondok.
További ajánlott fórumok:
- Fogyás, ahol nem az idővel, hanem a türelmetlenséggel állunk hadban...Nyárra már mutasson valamennyivel kevesebbet a mérleg
- Az esti altatásba már beleőrülök, estére türelmetlenebb...
- Kezdődik, munkanélküli vagyok, leendő anyós türelmetlen..
- Mit tegyek, túl türelmetlen vagyok, és túl sokat agyalok anyagi javak miatt?
- Lassan három éves lesz a kislányom és sajnos egyre türelmetlenebb vagyok vele ami iszonyatos lelki teher számomra. Mit tehetnék?
- Várnátok? Türelmetlen vagyok?