Tupperware-s receptek (beszélgetés)
ISBN száma is van: 963-03 9192 9
Tehát én azt a könyvet keresem, ami ennek a könyvnek (ami feltehetően egy sorozat része) az elődje vagy utódja.
Töltikéhez:
Lekváros félhold
Hozzávalók : 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 ek. porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 tojás, 3 tojás sárgája, 2.5 dkg élesztő, 2 – 3 evőkanál tejföl , csipetnyi só, valamint annyi tej, hogy egy közepesen lágy tésztát kapjunk.
Tetejére 1 tojás a lekenéshez.
Elkészítése: a margarint habosra keverjük a cukorral, és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, a tojás sárgákat, az élesztőt, amit előzőleg 1 dl langyos tejben feloldottunk,
2-3 ek. tejfölt, sót, lisztet, és annyi tejjel összegyúrjuk, hogy a tészta se túl lágy, se túl kemény ne legyen.
A tésztát jól kidolgozzuk és vékonyra nyújtjuk, a töltikével kiszaggatjuk és tölteléket teszünk rá. Összehajtjuk és összenyomjuk. Tojással lekenjük és 160 – 170 fokos sütőben sütjük. Vaníliás porcukorral tálaljuk. Sokáig eláll.
Diós - lekváros töltelékkel is készíthető!
Lekváros párna - túrós tésztából
Hozzávalók : 25 dkg liszt, csipet só, 1 citrom héja, 25 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 25 dkg áttört túró, sütésálló lekvár
Összekverjük az áttört túrót, a sót, a porcukrot, a citromhéjat. Hozzámorzsoljuk a vajat, a lisztet hozzáadjuk és összegyúrjuk. Fél órát a hűtőszekrényben pihentetjük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és a töltikével kiszaggatjuk. Közepébe kemény lekvárt teszünk, összenyomjuk. Sütőpapíros tepsire helyezzük őket, majd tojással lekenjük. Alacsony fokozaton kb. 20-25 perc alatt megsütjük de éppen csak egy kis szín eléréséig. Tálaláskor porcukorral meghintjük.
Burkifli
Hozzávalók: 1 csomag bolti leveles tészta
Töltelék : 2 db tojásfehérje, 12 dkg cukorral felverve és összekeverve 6 dkg dióval és kevés fahéjjal.
A tésztát kinyújtjuk. A töltikével kiszaggatjuk. A tetejét darált dióval szórjuk.
Előmelegített sütőben 200-220 fokon sütjük.
Gesztenyés falatkák leveles tésztából
Hozzávalók : 2 csomag Lidl-es friss leveles tészta, 25 - 30 dkg gesztenyepüré, 1 csomag vaníliás cukor, rum
A lekenéshez : 1 tojássárgája
Elkészítés : A fagyasztott gesztenyepürét olvasszuk ki, adjunk hozzá a vanílíás cukrot, ízlés szerint rumot. Ha ezek után úgy érezzük, hogy száraz lenne a gesztenye massza, akkor lazítsuk egy kis tejjel.
Terítsük ki a leveles tésztánkat a gyúrólapunkra, vékonyra nyújtjuk és a töltikével kiszaggatjuk. Gesztenyemasszát töltünk a tésztába. Sütőpapíros tepsire helyezük a betöltött falatkákat, lekenjük őket tojássárgájával és előmelegített sütőben 180 – 200 fokon pár perc ( kb. 10 – 15 ) alatt készre sütjük.
Vaníliás és puncsos falatkák leveles tésztából
Hozzávalók : 2 csomag Lidl-es friss leveles tészta, 1 cs. tetszés szerinti pudingpor, 5 dl tej, kb. 4 evőkanál kristálycukor
A lekenéshez : 1 tojássárgája
Elkészítés : A sütés előtt egy órával a szokásos módon készítsük el a kiválasztott ízesítésű pudingot, de figyeljünk arra, hogy ne legyen túlzottan folyós. Ha kell főzzük, sűrítsük egy kicsit jénaiban akár a tűzhely lángján, de erre a legkönnyebb megoldás, ha pár percre berakjuk a mikróba a legmagasabb fokozatra és közben kétszer átkeverjük. A kész pudingot hűtsük ki.
Ha a pudingunk kellően kihűlt „ terítsük” ki a leveles tésztánkat a gyúródeszkánkra. A töltikét lisztbe mártottam és az aljával körökkel szaggattam. Ezután a szaggató tetejére helyeztem a tésztákat, belehelyeztem egy kiskanálnyi pudingot és „ összeragasztottam”. Sütőpapíros tepsire helyeztem a betöltött falatkákat, lekentem őket tojássárgájával és előmelegített sütőben 180 – 200 fokon pár perc ( kb. 10 – 15 ) alatt készre sütöttem.
Fahéjas-almás kiflik
• elkészítés:-
• nehézség:Nincs beállítva
• sütési hőfok:200 ℃
• sütési idő:25-30 perc
Hozzávalók
• A töltelékhez
porcukor
egy kevés fahéj
10 dkg kristálycukor
1,5 kg alma
• A tepsi kikenéséhez
Rama
• A tésztához
1 kávéskanál só
1 dl tej
1 db tojás
50 dkg finomliszt
3 dkg kristálycukor
25 dkg Rama
Elkészítés
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a Ramát, a tojássárgáját, a cukrot és a tejet, majd jól összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle és kb. fél órát letakarva pihentetjük. Az almákat meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, 10 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét és megpároljuk. Párolás közben hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. A tésztát kinyújtjuk, kö alakú kiszúróformával (vagy egy pohárral) kerek formákat szaggatunk, két végét kissé megnyújtjuk, hogy tojás alakja legyen. Mindegyik korongra fahéjas-almás masszát simítunk, egyenként feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, végül megkenjük a felvert tojásfehérjével. A kifliket 2 cm-es távolságban,Ramával kikent tepsibe helyezzük, majd előmelegített sütőben, 200 °C-on, 25-30 percig sütjük. Fahéjjal elkevert porcukorral meghintve tálaljuk.
sziasztok?
tésztacsodához tud valaki receptet?
Nekem vannak hozzá receptjeim...
Joghurt torta:
3 doboz joghurt vagy kefír, 2 doboz tejszín vagy 1 zacskó féltartós tejszín, 1 csomag zselatin, 12-14 evőkanál cukor ,tetszőleges mennyiségű gyümölcs.
A joghurtot, zselatint, cukrot összekeverni , felmelegíteni. Forralni nem szabad!
Kihűlés után belekeverni a tejszínt és a gyümölcsöt.
Kivizezett formába önteni és hagyni megdermedni, ha kihűlt a formából kivéve lehet díszíteni tejszínhabbal és gyümölccsel!
Gesztenye torta
30 dkg darált kekszet, 15 deka puha vajat,3-4 teáskanál rumot, 5 dkg porcukrot összekeverünk és kibéleljük vele a forma oldalát.
Rátesszük a következő krémet: 50 dkg gesztenye masszát, 5 dkg porcukrot, 10 dkg vajat és annyi tejet, hogy puha krémet kapjunk kikeverjük, kimagozott meggyet szurkálhatunk bele, mélyhűtőbe tesszük, ha megkeményedett csokimázzal leöntjük és tejszínhabbal díszítjük!
Oroszkrém torta:
3,5 dl tej, púpos evőkanál liszt, 2 tojássárgája, 1.5 dl rum, 2 cs. vaníliás cukor, 15 dkg cukor, 1 csomag zselatin, 1 dl víz, 1 cs. mazsola, 12 dkg margarin, 2 dl tejszín, 1 cs babapiskóta
A tejet, tojássárgát, lisztet, jól összekeverjük kis láng felett sűrűsödésig főzzük, beletesszük a cukrot, a rumot, vaniliás cukrot, margarint.
Közben 1 dl vízben felmelegítjük a zselatint és belekeverjük a krémbe, majd bele a mazsolát is.
Ha a krém langyosra hűlt belekeverjük a felvert tejszínt.
A formába rétegezve rakjuk....rumos tejbe áztatott piskóta, krém...alulra babapiskóta kerüljön.
Jó étvágyat hozzájuk!
Szia !
Én elsőt és az utolsót kipróbáltam, vagyis minden héten megsütöm a fele mennyiséget. Az ultra próba is elég a 0,5 kg liszttel készült.
Fehér kenyér
Hozzávalók: 1 kg finomliszt, 4 dkg élesztő, 4 dkg cukor, 4 dl meleg tej, 5 dkg étolaj, 2 dkg só.
Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben megkelesztjük. Nagyobb méretű tálba öntjük az étolajat, a sót, a maradék cukrot, és a megkelt élesztővel jól összekeverjük. Az átszitált lisztet és a meleg {30 °C-os) tejet fokozatosan adagoljuk, és favillával elkezdjük a tészta kidolgozását. Amikor már nehezen kezelhető a tészta, kézzel folytatjuk a dagasztást. A tészta állománya közepesen kemény legyen, olyan, hogy közben húzogatni lehessen a tál egyik oldalától a másikig. Alaposan kidolgozzuk, hogy felülete fényes, sima és hólyagos legyen. Ha ilyen, befejezzük a dagasztást, a tésztát letakarjuk, 60-70 percig kelesztjük. Az idő letelte után a tésztát a tálból lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, ízlés szerint formázzuk. Ezután kizsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük, 35-40 percig meleg helyen tartjuk. Sütés előtt étolajjal megkenjük. Előmelegített, közepes erősségű sütőben 45-50 percig szép barnára sütjük.
Kolbászos kenyér
Hozzávalók: 1 kg finomliszt, 30 dkg szárazkolbász, 10 dkg zsír, 4 dkg élesztő, 2 tojás, 2 dl tejföl, só, tej, 1 dkg cukor.
Az élesztőt langyos, cukros tejben megkelesztjük. Közben az átszitált lisztet a zsírral elmorzsoljuk. A tojást összekeverjük a tejföllel, beletesszük a megkelt élesztőt és a sót. A lisztet az ízesített élesztős tejföllel jól összedolgozzuk, ha nem elég puha a tészta, tejet adunk hozzá. Állaga akkor jó, ha dagasztás közben .leválik a kezünkről és a felülete sima, fényes. Ezután a tésztát lisztezett gyúródeszkára helyezzük, kinyújtjuk és rászórjuk a darált száraz kolbászt. Összehajtogatjuk, 25-30 percig letakarva pihentetjük. Ezt háromszor megismételjük. 25-30 perces pihentetések után kinyújtjuk, összehajtjuk. A végén vekni alakúra formáljuk, zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük és 25 percig ismét pihentetjük. Végül tojássárgájával megkenjük és előmelegített sütőben, közepes melegen 60 percen át sütjük. Kolbász helyett ízesíthetjük a kenyeret darált töpörtyűvel, sonkával, pörkölttel: vagy löncshússal is.
Zsúrkenyér
Hozzávalók: 1 kg finomliszt, 4 dkg élesztő, 2 dkg só, 3 dkg cukor, 5 dkg vaj , 5-6 dl tej .
Az élesztőt kevés, cukros tejben megkelesztjük. A lisztet felmelegítjük, átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot és az olvasztott vajat. A megkelt élesztővel és a tejjel összedolgozzuk. Ha a tészta felülete sima, befejezzük a dagasztást. A tésztát meleg helyre tesszük letakarva, 50 percig kelni hagyjuk. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk. Lazán átgyúrjuk, 3 vagy 4 részre osztjuk, kissé kinyújtjuk és henger alakúra formázzuk (10. ábra). Ezután kizsírozott lisztezett tepsibe helyezzük, 25-35 percig kelni hagyjuk. Langyos vízzel bepermetezzük, majd előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük.
Sziasztok!
Én kenyér recepteket keresnék ultra pro-hoz.
Valaki tudna küldeni?
Szia!
Ime néhány tálalómesteres recept.Üdv.Peszkó
Rokkfortos sertéskaraj zöldséges tésztával
Hozzávalók: 4 vastagabb szelet karaj,40 dkg penne (tollszártészta),50 dkg zöldborsó, 2 szál ságarépa, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg márványsajt, 2dl tejszín, 2 dkg liszt, 3 dkg vaj, olaj, 1 csokor petrezselyem, só, bors
Elkészíétse: A tésztát sós vízben a Tálalómesterben megfõzzük, majd lecsöpögtetjük. Közben vajon a kockára vágott hagymát a Mikroplusz edényben üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát. Ezt 2 percig pároljuk, ezután hozzáadjuk a zöldborsót és kevés sós vizet aláöntve megpároljuk, majd a fedõt levéve zsirjára sütjük. Belekeverjük a tésztát és a frissen vágott petrezselyemzöldet. Ezután a kicsontozott karajt kikloffoljuk, sóval, borssal bedörzsöljük, mindkét oldalát lisztbe forgatjuk és kevés olajon ropogósra sütjük. A serpenyõbõl kivéve lecsöpögtetjük. A zsiradékot kiöntjük, és a serpenyõbe öntjük a tejszínt, felforraljuk. Belereszeljük a sajtot, borssal fûszerezzük és addig fõzzük, míg kissé besûrûsödik. Ezután a hússzeleteket visszatesszük és összemelegítjük a mártással. A rokfortos sertéskarajt a zöldséges tésztával körítjük.
Padlizsános orsótészta
Hozzávalók személyenként:
1 kisebb padlizsán, 10 dkg orsó tészta, 1 ek. tejföl (12%-os), só, bors, étel ízesítõ
Elkészíétse: A Tálalómesterben megfõzzük a tésztát. A Mikroplusz edényben puhára pároljuk a megtisztított padlizsánt kb 4 perc alatt. A puhára párolt padlizsánt a krumplinyomóval összetörjük, belekeverjük a tejfölt, sóval, borssal, ízesítjük, végül a kifõtt tésztával összekeverjük, tetejét tejföllel megkenjük, mikroban összemelegítjük. Az ínyenceknek ajánlom a füstölt szalonna tepertõvel, vagy trapista- és füstöltsajt (Karaván) keverékkel megszórni. Ha füstölt szalonna ill, sajt nélkül készítjük, befõttet is adhatunk hozzá. Amennyiben szalonnával ill. sajttal készítjük, akár salátával ill. savanyúsággal is tálalhatjuk. Az elkészítési idõ kb. 25 perc.
Szia!
Fontos, hogy a kelesztőben langyos legyen a folyadék, nem forró, mert az megöli az élesztőgombákat. A só nem érintkezhet az élesztővel, mert akkor sem kell meg a tészta mindig a liszthez keverd.. Íme néhány recept. Írj privát, ha kérsz még. Üdv. Peszkó
10 perces fánk
Hozzávalók:
2 pohár natúr joghurt
2 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg liszt
2 kanál cukor
csipet só
olaj a sütéshez
Elkészítés: Az összes hozzávalót jól összekeverjük. Öt percet állni hagyjuk, majd közepesen forró olajba evőkanál segítségével golyókat szaggatunk belőle, és végül aranybarnára sütjük. Porcukorral, lekvárral, csokikrémmel, bármivel nagyon finom!
Töltött fánk
Hozzávalók: 60dkg liszt, 2 evőkanál rum, 2 tojás, 15 dkg cukor, 15 dkg vaj, 2,5 dl tej, 1 csomag szárított élesztő, csipetnyi só, olaj a sütéshez, porcukor a szóráshoz.
Az élesztőt belekeverjük a langyos tejbe, majd meleg helyen 10 percig állni hagyjuk. A lisztet a sóval nagy tálba szitáljuk, beleöntjük az élesztős folyadékot, a cukrot, a tojást és a rumot. Lisztezett deszkán rugalmas tésztává gyúrjuk. A vajat robotgéppel habosra verjük, majd jól beledolgozzuk a tésztába. Tiszta ruhával letakarjuk és meleg helyen fél óráig kelesztjük, vagy amíg a térfogata a duplájára nem nő. A fánktésztát kinyújtjuk, formákat szaggatunk, és két forma közé halmozzuk a lekvárt, majd a széleit összenyomkodjuk. Rátekerhetjük a fakanálra, úgy is kisüthetjük. Tölthetjük banánnal is.
Csokis fánk
A fenti masszából karikára kivágott fánkot sütünk. Gőz fölött megolvasztunk 1 tábla tejcsokoládét, 1 tábla fehércsokoládét, 1 tábla étcsokoládét, narancshéjat reszelünk bele. A kisütött fánkok alját a csokoládéba mártjuk, tetejükre színes tortadíszítő cukorkát szórunk, majd aljukkal felfelé félretesszük, hogy a csoki megszilárdulhasson.
én tésztafözöhöz keresek fincsi tésztasali recepteket
előre is köszi
Sziasztok!
Láttam, hogy többen is kerestek recepteket Desszertes gyűrűhöz. Találtam néhányat:
Malakoff torta
Hozzávalók:
20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 3 db tojás, 2 dkg liszt, 2 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor,4 dkg kakaó, 1 evőkanál rum, 1 doboz babapiskóta
15 dkg vajat habosra keverjük a porcukorral és egyenként hozzáadott tojássárgájával. A maradék 5 dkg vajból liszttel és tejjel főzött, majd kihűtött besamelt lassanként adagolva hozzákeverjük. Adunk hozzá kakaót, rumot és a tojások keményre vert habját. Babapiskótát vaníliás-cukros tejbe mártunk és a desszertgyűrű formát körbe kibéleljük, a krémet a többi piskótával lerakjuk. Tetejére (kiborítva ez lesz az alja) piskóta kerüljön. 1 napra hűtőbe tesszük. Tejszínhabbal díszítjük.
Gesztenye torta
Hozzávalók:
50 dkg gesztenyemassza, 30 dkg darált keksz, 25 dkg vaj, 3-4 teáskanál rum, 30 dkg meggy, 10 dkg porcukor, 1-1 ½ dl tej, 1 pohár tejszín
A darált kekszet, 15 dkg puha vajat, rumot és 5 dkg porcukrot összekeverjük és kibéleljük vele a desszertgyűrű oldalát. Beletesszük a következő krémet: kikeverjük a gesztenyemasszát 5 dkg porcukorral, 10 dkg vajjal és annyi tejjel, hogy puha krémet kapjunk. Desszertgyűrűbe öntjük. Kimagozott meggyet szurkálunk bele. Ezután lehűtjük, tálaláskor a mix-fixben készített tejszínhabbal vagy csokimázzal díszíthetjük.
Csokoládéparfé
Hozzávalók:
12 dkg csokoládé, 6 dl tejszín, 3 db tojássárgája, ¼ rúd vanília, 12 dkg porcukor
A csokoládét lereszeljük és 4 dl tejszínt kemény habbá verjük. 2dl tejszínből, a tojássárgájából, a reszelt csokoládéból, a vaníliából, a cukorból forró vízgőz fölött krémet készítünk. A kihűlt krémmel lazán összekeverjük a tejszínhabot. A masszát a desszertgyűrű formába töltjük és mélyhűtőben 3-4 óra hosszat fagyasztjuk. Ha kész tejszínhabbal, csokoládéöntettel, gyümölcsökkel, befőttekkel díszítjük.
Zöldséges túró
Hozzávalók:
50 dkg túró, 2 pohár tejföl, 1 csomag zselatin, 1 db zöldpaprika, 1 db uborka=1/2 kígyóuborka,
1 csomag snidling; újhagyma; póréhagyma zöldje (zöldekkel finomabb), 1-1 csipet só, fűszerek
A zöldségeket apró kockákra vágjuk, összekeverjük a túróval. A zselatint a tejfölben elkeverjük, meglangyosítjuk-forralni nem szabad! Amikor hűlni kezd, belekeverjük a zöldséges túróba, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük. A desszertes formába töltjük, lehűtjük.
Almatorta
Hozzávalók:
80 dkg reszelt alma, 5 dl víz, 6-8 evőkanál cukor, 2 csomag citrom pudingpor, 3-4 evőkanál rum ill. rumaroma, 1 doboz babapiskóta
A 2 csomag pudingport 1 dl vízzel mix-fixben elkeverjük. Az almát 4 dl vízben a cukorral megpároljuk (10-15 perc). Ha puha, hozzákeverjük az oldott pudingot. Jól összekeverjük és a desszertgyűrű formába öntjük. Rummal meglocsolt babapiskóta darabokat is rakhatunk bele, amikor kiöntjük a desszertes formába, így még finomabb és gazdagabb desszertet kapunk. Másnap borítjuk ki.
Remélem van köztük olyan is, amit még nem ismertetek. ;)
Sziasztok!
Olvastam, hogy többen is szeretnétek desszertes gyűrű receptet, így összegyűjtöttem párat:
Gyûrû alakú borkocsonya
Hozzávalók: 1 üveg rozé bor, 10 dkg cukor, fél citrom leve, 2-2 narancs banán, 4 szem szegfûszeg, 1kávéskanál fahéj, 1 tasak étkezési zselatin.
Elkészítés: A bort a cukorral, a szegfûszeggel és a fahéjjal felforraljuk. A zselatint 1dl vízben forrásig hevítjük, majd levesszük a tûzrõl, és rászûrjük a forralt bort. A Desszertes Gyûrût, vagy a Fesztivált hideg vízzel kiöblítjük, és a kihûlt borkocsonyát beleöntjük. A felkarikázott banánokat és a gerezdekre szedett narancsokat a borkocsonyába rakjuk, és hûtõszekrényben dermesztjük.Tejszínhabbal is kinálhatjuk.
Ajánlott Tupperware termékek: Desszertes Gyûrû, Fesztivál, Konhagyöngye, Mix-Fix
Müzlibomba
Hozzávalók: 1 pohár rizs, 1 pohár víz, 1 pohár tej, 1 pohár müzli (legjobb a gyümölcsös), 1 cs. Vaníliás cukor, porcukor ízlés szerint
Elkészítése: A Mikroplusszban tejberizst készítek. Ha kihűlt, hozzákeverem a müzlit, tetszés szerinti porcukrot és a vaníliás cukrot. Az egészet beleöntöm a Desszertes Gyûrûbe, 1 órára a hûtõszekrénybe teszem.
A tetejére készíthetünk csoki vagy vanília öntetet a Mix-Fix segítségével.
Ajánlott Tupperware termékek: Mikróplussz edény, Desszertes Gyûrû, Kanálbazár Keverõ, esetleg Mix-Fix
Csipet-csapat kedvence
Hozzávalók: 2 csomag pudingpor (lehet különbözõ ízû), 1 liter tej, 30 dkg cukor, 1 doboz õszibarack befõtt, 8 db babapiskóta, 5 dkg kókuszreszelék.
Elkészítés: A pudingport a Mix-Fix-ben 2 dl tejjel és a cukorral jól összerázzuk, majd a többi tejhez öntjük és kevergetve sûrûre fõzzük. Ha kétféle port használunk mégegyszer ismételjük meg. 0,5 liternyi pudingot a kiöblített Desszertes Gyûrûbe öntünk, majd megszórjuk az apró kockára vágott õszibarackkal és a durvára morzsolt babapiskótával. Óvatosan ráöntjük a második 0,5 liter pudingot és miután kihűlt hûtõszekrényben 2 órát pihentetjük. A Desszertes Gyûrû fedelére borítjuk, kókuszreszelékkel megszórjuk és õszibarack kockákkal díszítjük.
Ajánlott Tupperware termékek: Mix-Fix vagy Maxi-Mix, Desszertes Gyûrû
Birsalmasajt
Hozzávalók: tetszés szerinti mennyiségû hámozatlan birsalma, kilogrammonkénti birsalma péphez 70-80 dkg cukor, izlés szerint kb. 2 teáskanál fahéj
Elkészítés: A megmosott és felszeletelt birsalmát megfõzzük, leszûrjük majd összeturmixoljuk. 1 kg péphez 70-80 dkg cukrot keverünk és tovább fõzzük, -kevergetve a kanálbazár bármely tagjával, - addig, amíg az teljesen besûrûsödik. Fahéjjal is ízesíthetjük. A masszát kiöblített tupperware eszközök segítségével "formázzuk". Tehetjük a puding tanoncba, vékonyan a desszertes gyûrûbe, Fesztiválba vagy a Lapos Kristály tálakba. Kiönthetjük azonban bármilyen tupperware edényünk tetejébe, tálcájába, amelynek pereme van. Dermedés, száradás után (kb 1 hét)a 8 az 1-ben sütiformával kiszaggathatjuk és mignon papírba téve kínálhatjuk. Természetesen a tálaláshoz is tupperware edényt használunk. Nagyon dekoratív és finom csemege, a formázott birsalmasajtocska biztos sikert hoz a háziasszonynak.
Ajánlott Tupperware termékek: Puding Tanonc, Desszertes Gyûrû, Fesztivál, Lapos Kristálytál, 8 az 1-ben Ssütiforma, Kanálbazár
Epres bomba
Hozzávalók: 25 dkg túró; 1 tasak gyors rizs; ½ l tej; ½ kg eper; ½ l tejszín; 15 dkg vaníliás cukor; 3 dkg zselatin
Elkészítés: A tejet felforraljuk és a tasakban félpuhára fõzött rizst hozzáadva tejberizst készítünk belõle, majd hagyjuk kihûlni. A túrót áttörjük a krumplinyomóval. A 2 literes Mérõ-Mixben az epret összeturmixoljuk a porcukorral, utána a túrót is hozzákeverjük az Új Hullám Keverõvel. Ezután ezeket az Új Hullám nagy tálba rakjuk és a hideg rizst belekavarjuk. A zselatint kevés vízben – melegítve – feloldjuk, majd ezt is belekavarjuk. A tejszint a Maxi-Mixbe kemény habbá rázzuk és a gyümölcsös túróba forgatjuk. Ha ez elkészült kell hozzá 2 db Fesztivál vagy 1 Fesztivál és 1 Desszertes Gyûrû amibe beletöltjük és egy pár órára hûtõbe tesszük. Ezután ha jól összeállt készíthetünk emeletes tortát, ugyanis a Desszertes Gyûrû közepén található üres térbe még rakhatunk gyümölcsöket gyümölcskocsonyával, majd a Fesztiválból a tetejére helyezzük a másik felét és kész az emeletes bomba.
Ajánlott Tupperware termékek: Mérõ-Mix; Új Hullám Keverõ; Új Hullám Nagy edény; Maxi-Mix; Fesztivál; Desszertes Gyûrû
Orosz krémtorta (sütés nélkül)
Hozzávalók: 1 csomag babapiskóta, egy evõkanál zselatin (kb. 2 dkg), 15 dkg cukor (vagy ennek megfelelõ cukorpótló tabletta), 1 tojássárgája, 1 dl tej, 10 dkg vaj, 1/2 l tejszín, 2-3 evõkanál rum, 20 dkg cukrozott gyümölcs (vagy kompót), 10 dkg rumba áztatott mazsola, 1 cs. Vaníliás cukor, 2 evõkanál porcukor.
Elkészítés: A cukrot habosra keverjük a tojássárgájával meg a tejjel, és gõz fölött sûrûre fõzzük. A tûzrõl levéve, beletesszük a vaníliás cukrot és ha kihûlt, az elõre kikevert vajat, a langyos tejben megáztatott zselatint (ha csomós át kell szûrni) és a tejszín felét kemény habbá verve. Elkészíthetjük a Lila Desszertesgyûrûben és a Fesztiválban is! Rétegezve úgy rakjuk le, hogy a rétegek közét megszórjuk apróra vágott cukrozott gyümölccsel meg a rumba áztatott mazsolával. A tetejére babapiskóta kerüljön! (Ha kiöntjük a formából ez lesz az alja.) 1-2 órára hûtõszekrénybe rakjuk. Tálalás elõtt kiborítjuk a formából és bevonjuk a tejszín másik felével, amit elõtte porcukorral ízesítettünk és kemény habbá vertünk.
Tupperware eszközök: Mérõ-mix, Kanál Bazár Keverõ, Fesztivál vagy Lila Desszertes Gyûrû, Konyhagyöngye (tojás szétválasztó).
Joghurt torta
3 doboz joghurt vagy kefir, 2 doboz tejszín vagy 1 zacskó féltartós tejszín, 1 csomag zselatin, 12-13 evőkanál cukor, tetszőleges mennyiségű gyümölcs. A joghurtot, zselatint és a cukrot összekeverjük, és felmelegítjük. Felforralni nem szabad. Kihűlés után belekeverjük a tejszínt és a gyümölcsöt. Kivizezett formába töltjük, és hagyjuk megdermedni. Ha kihűlt, a formából kivéve lehet díszíteni tejszínhabbal és gyümölccsel
sütés nélküli TÚRÓ TORTA
1/2 kg túró, 23dkg cukor, 1cs vaníliás cukor,10dkg vaj.Ezeket habosra keverni. Félre tesszük.3dl tejjel elkeverni egy 25 g-os zselatint,felfőzni, de nem forralni.Ezt össze keverni a túró krémmel,hűtjük, és torta formába öntjük,hűtőbe tesszük míg teljesen megdermed.Utána ki lehet rakni gyümölcsel, vagy csak simán.Elkészítjük a kocsonyát.1dl tömény szörpöt,2,5 dl vizet, 1 e.kanál cukrot, 25g-os zselatint felfőzni, ha kihűlt a túrókrémre önteni, és hűtőbe tenni
Ugyanezt megteheted 3 adag pudinggal, akár rétegesen is.
Rizibizi vagy zöldséges rizs, a közepébe betöltöd tálalás után a pörköltet.
Vagy:
Húsit és zöldséget megfőzöl húslevesnek, majd beleszeded 3/4-ig. A maradék 1/4 részt feltöltöd a levessel, amibe belekevertél egy zselésítőt!
Egyenlőre ennyit tudtam összeszedni:)
Leveles tészta Tésztacsodához
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 37.5 dkg margarin, 200 ml 20 %-os tejföl, ½ kk só.
Elkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát a tejföllel. A tésztát 4 részre osztjuk, kinyújtjuk, töltjük a tésztacsodán s a maradékot 2 felé osztva még kinyújtjuk., így ½ kg lisztből 6x40 db töltött tésztácskát kapunk.
180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, s ha édes tölteléket teszünk bele vaníliás porcukorban megforgatjuk még melegen.
Tölthetjük gesztenyével, sütésálló lekvárral, túrós, mákos, diós töltelékkel is. Tehetünk bele sós tölteléket is, például sonkásat, gombásat.
Jó étvágyat!
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, van e valakinek tapasztalata Rugalmas vágólappal szárnyasokhoz.
Mi az extra benne?
Előre köszönöm a segítséget:)
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki, hogy kell tupperware-es joghurtos sütit csinálni?
- Hol tudok Szegeden Tupperware gyúrólapot venni?
- Mitől penészedett meg a száraz sütim a tupperware dobozban?
- Mennyibe kerül egy 7, 5 literes Tupperware kelesztő tál?
- Van valakinek Tupperware ablaktörlője vagy portörlője?
- Ismeri valaki a tupperware pizza receptjét?