Túlóra (beszélgetés)
Érdekelne a véleményetek,ill tanácsot kérnék.Kereskedelemben dolgozom.A kollegákkkal nincs semmi baj,sőt a főnök asszony is nagyon oké,ha látja,hogy nyűgöd van,segít,elbeszélget velünk,nincs főnökösdi,ugyanúgy dolgozik,ahogy mi.,sőt dicséretet is kapunk,ha jól dolgozunk.Mellettem sokat kiállt,mert az elején azt mondtam,feladom,de maradtam,mert addig beszélt a fejemmel,amíg megértette,ők akik régóta ott vannak,nincs olyan hét,hogy ne adhatnák fel.Csakhogy,van egy nagy hiba: elvárják a túlórát.Nem megkérdezik,hogy tudnál-e maradni,hanem egyszerűen nem szólnak,(ugyanis akkor mehetsz el,ha szólnak ha elmehetsz.,nem akkor ,amikor letekil a munkaidőd)Nekem eddig viszonylag jó volt a helyzetem,mert tudták,hogy sulis a gyerek,és délelőttösiből én megyek érte.,de amit művelnek a többi kollegámmal,azt nagyon nem tudom elviselni.1-1,5 órát maradni kell,ha szólni mersz,azt mondják,majd szólnak.Én az első alkalom után azt hisezm szóvá tenném,ugyanis ki nem fizetik.,viszont nagyon kiszolgáltatott vagy,mert ha nem szólnak,nem mehetsz be,hogy leszámolod a kasszádat.Ma egy új kolleganőnek megjegyezte a helyettes,hogy az egy dolog,hogy eddig dolgozol,majd nekem megjegyezte,hogy megőrül,hogy ez is a munkaidővel jön.
Egyrészt törvénytelen,másrészt embertelen.Mit lehetne tenni szerintetek? mIkor érdemes szóvá tenni,mit szabad mondani,szépen? Csúnyán?
További ajánlott fórumok:
- Létezik olyan cég, ami nem annyira unfair, hogy a családosoktól nem várja el a túlórát, míg a gyermektelenektől igen?
- Mit szólsz, ha a párod felhív, és azt mondja, túlóráznia kell?
- Miért mindig az én emberem túlórázik?
- Ki nem fizetett túlóra és le nem csúsztatott túlóra
- Munkaidő, túlóra
- Utálom, hogy túlórázik a férjem.