Túlöntöztem a pozsgafámat. Mit tehetek? (tudásbázis)
Kiszedheted a meglevő földjéből. A földet szétteregeted kicsit, hogy megszáradjon, esetleg, nem tudom, homokot vagy valami kavicsosabb földet keverhetsz hozzá, ha találsz olyat valahol. Jó az apró szemű sóder is, én annak idején azt használtam kaktuszokhoz. Ma már lehet, az állatboltban rendelnék fürdetőhomokot, az legalább tiszta is.
A növényről lecsippentheted az elhalt darabokat, és így megújítva ülteted vissza.
Ezt a cikkből másolom:
"hajtás- és levéldugványról nagyon egyszerűen szaporítható. A letört kis dugványokat néhány napig hagyjuk kiszáradni, mielőtt a földbe helyezzük. Szaporításra a tavasz és a nyár a legjobb időszak."
Szóval, kiszedni és ami épen maradt és eleven, azt levágni és pár napig szikkadni hagyni. Utána
"Laza, jó vízáteresztő talajba, homokkal vagy perlittel kevert földbe pl. kaktusz földbe ültessük. Saját magunk is készíthetünk kaktusz földet körülbelül 50% föld és 50% durva homok, valamint kavics összekeverésével."
Sajnálom! Ne tedd most a napra, és egyelőre várd ki, mi lesz szegénnyel. Kicsit a földjét óvatosan lazítgasd fel, hogy a fölös víz hamarabb el tudjon belőle párologni.
A pozsgások tartalékolják a vizet, keveset igényelnek.
További ajánlott fórumok:
- Férjem 5 napja kómában! Mit tehetek, hogyan segitsek neki visszajönni?
- Mit tehetek, ha már az elején "elrontottam"? Férfi-nő barátság
- Hol tehetek panaszt a szomszéd kutyája ellen, átmászik a kerítésünkön, és sok kárt tesz a kertben és itt zabál állandóan.
- Mit tehetek, ha az anyám nem mondja meg, ki az apám?
- Zamioculcas-segítség! Elkezdett kitöredezni pár ága. Mitől lehet? Túlöntöztem?
- A háromágú dracénámat túlöntöztem, lehullottak a levelei, menthető még?