Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Túlélő csomag vészhelyzetre fórum

Túlélő csomag vészhelyzetre (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Túlélő csomag vészhelyzetre (Jó tudni!)

jan. 23. 22:28

Egyszer voltam valahol, ahol tűz lett. Akkor család, kisállat nélkül voltam. Én egy ruhát kaptam magamra meg a telefonom fogtam és rohantam ki.

Egyébként elsőnek családot + kisállatot menteném, ha utána van még idő, teló, iratok, kártya, pénz.

27. Ruslan (válaszként erre: 14. - Loch ness)
jan. 22. 20:01
Annyi vizet nem tudsz vinni, amennyi elég. Márpedig, ha el kell hagyni a házat az hosszú időre vonatkozik. A tűzesettel ne foglalkozuunk, mert ebben az esetben lehet a boltban is venni. Ez le van írva a cikkben is, hogy sokat nem tudnánk vinni. Tudod földcsuszamlás volt nálunk a régióban, ahol élek nem is olyan rég, külföldön. Ilyenkor vizet osztanak. Akkora fölcsuszamlás nem lehet, hogy mindegyik patak vize ihatatlan legyen járható távolságon belül. Főleg mert az ilyenek hegyes tájakon vannak.
jan. 22. 19:55

Egyszer voltam szuper vészhelyzetben.

A gyerekemnek felszakadt a szemöldöke. 2 éves volt. Annyira bepánikoltam, hogy annyit tudtam megtenni, hogy felkaptam a gyereket, ahogy volt, bezártam a bejárati ajtót, be a kocsiba és mentünk is.

Egy szomszéd lánnyal összefutottunk, amíg a kocsihoz értünk, odadobtam neki a kulcsomat, hogy tegyen rendet, mert égett a gáz a leves alatt, égve hagytam a villanyt, ment a Tv, stb.

Ezeket lerendezte, majd utánam jött a Heim Pálba, hogy ne egyedül izguljak, hozott pénzt és hozta az irataimat, mert még az sem volt nálam, mert eszembe sem jutott, hogy ilyeneket vigyek:DDD

Ja, és hozott váltóruhát is, dzsekit is, mert azzal sem foglalkoztam.

25. Ruslan (válaszként erre: 15. - Niit)
jan. 22. 19:51
Így van, elnézést, a tűz nem jutott eszembe.
jan. 22. 19:46
Ennek akkor mindenképp van értelme, ha katasztrófa által gyakran sújtott területen élsz, pl. Japánban mindenkinek van ilyen vészhelyzeti csomagja a bejárat mellett, ha földrengés lenne és 1-2 éjszakát óvóhelyen kell tölteni. Közvetlen életveszélyben sem hülyeség, nyilván, ha eszedbe jut felkapni, bár nekem is az jutott eszembe, hogy egyrészt a lakás papírjai, de valószínűleg a sajátjaim sem jutnának eszembe, hogyha pl. álmomból arra kelnék, hogy ég a ház, csak az, hogy minél előbb kijussak. Talán a telefonomat meg tényleg egy kabátot, takarót eszembe jutna felkapni. Illetve ha éppen leégne mindenem, sovány vígasz lenne, hogy van nálam pohár és evőeszköz.
jan. 22. 18:54

Szerintem, ha olyan helyzet van, nincs 5 perce senkinek arra, hogy összeszedje a szükséges cuccokat.

Ha baj van én ezt tenném:

szólnék mindenkinek, hogy kifelé a házból. Kabát, ha elérhető és telefon, ha kéznél van Semmi más nem kell, az életünk a legfontosabb.

22. libikóka (válaszként erre: 21. - Libikóka)
jan. 22. 18:40
Pont hoxáztam,, így kevésbé volt félelmetes,,gyorsan kibeszéltük.
21. libikóka (válaszként erre: 20. - Globus)
jan. 22. 18:36

Emlékszem,,én is itthon voltam szemben a fával.

Rossz volt.

20. globus (válaszként erre: 19. - Libikóka)
jan. 22. 18:28
Pár éve karácsonykor csak úgy hullámzott a feldíszített fa, csilingeltek rajta a díszek. Ijesztő volt. Szomszédom gyorsan bevett egy Xanaxot, azt hitte, hogy felment a vérnyomása, azért szédül.
19. libikóka (válaszként erre: 18. - Globus)
jan. 22. 18:24

Nem biztos,,nem a panelek a legrosszabbak ilyen szempontból.

Szóval csak kapd fel ami kell.

De ne kelljen Soha:)

18. globus (válaszként erre: 3. - Libikóka)
jan. 22. 18:13
A mi házunk pl. földrengés esetén kártyavárként dőlne össze. Akkor mindegy, milyen pakkom van, agyonnyom a beton.
17. 55Judit (válaszként erre: 16. - 55Judit)
jan. 22. 18:10
jav: nekem...
16. 55Judit (válaszként erre: 13. - Niit)
jan. 22. 18:09

Ha lenne kisállatom, neki is ő lenne a legelső.

Nem kéne keresgélni, mert amit mentenék pillanat alatt kikapom a szekrényből. Persze vészhelyzetben ki tudja. Van aki úgy bepánikol, hogy mozdulni se tud.

15. niit (válaszként erre: 5. - Ruslan)
jan. 22. 17:41
Ez igaz. És nem értek egyet, minden tiszteletem mellett:) örülök, hogy írtál, mindig jókat írsz, de sajnos nem igaz, hogy csak háború és természeti katasztrófa lehet, nekem közelebbi mumus a tűz, ahol lakunk és a szomszédban két ház égett le fél év alatt.:(( Telekhatáros övezet, közös egy fal, tehát azt is meg lehet szívni, ha a szomszéd gondatlan.
14. loch ness (válaszként erre: 5. - Ruslan)
jan. 22. 17:32
A víz nagyon fontos. Ha pl. földcsuszamlás történik, akkor lehet, hogy iható víz sincs. Vagy ha ne adj Isten háború van, és egy pincében kell kuporogni, akkor is fontos, hogy legyen. De akár egy tűzesetnél is nyilván az oltás a fontosabb, a kimenekített emberek ellátása késhet. Vagy hoznak vizet lajtos kocsival, és mindenki sorban áll, egy óra, mire hozzájutsz. Szerintem alap, hogy víz legyen az embernél, ha vészhelyzetről van szó.
13. niit
jan. 22. 16:51
Sajnálom Judit, hogy ez történt:( Nekem nem lenne időm keresgélni, a cicákat se egyszerű megfogni, amit leírsz, azalatt velük törődnénk. Természetes, hogy más a prioritás, kiváncsi vagyok kinek mi fontosabb.. (A cérna nem :D csak egy tokban van az ollóval) de pl. fotókat sem vinnénk, másutt megvan az összes fontos.
12. Enissa
jan. 22. 15:53
Kb. Hatvanpuszta mínusz-szintjei. Ott gondolom van több évre muníció.
jan. 22. 15:50
pénz, arany
10. libikóka (válaszként erre: 9. - Andi6020)
jan. 22. 15:49
Elesel ,felreped a térded,,nehogymár ne legyen valaki aki összefércel:)
jan. 22. 15:37
Tű és cérna? Minek?
jan. 22. 14:27
Ha az élet úgy hozza, hogy várható veszélyhelyzet fenyeget, tehát tudható előre, hogy menekülőre kell fogni, akkor pedig mindig legyen készenlétben az a bizonyos menekülő szett. Ruha kikészítve, ha álmodról riasztanak, csak fel kelljen kapni, táska kéznél, kulcs a zárban, autó állandóan feltankolva, bekészítve takaró, ásványvíz, konzervek, eü cuccok.
jan. 22. 14:25

Ha ágyból kell kiugrani mert tűz van, a mindig elől lévő táskába dobnék 1 váltás fehérneműt, pulcsi, nadrág cipő. Pénz, teló.

Ezeket annyi idő alatt érem el, amennyi idő alatt leírtam.

Gondolok is ilyenre mert nálam már volt 2 zárlatos készülék a konyhában, és kigyulladt a villanyóra szekrényben egy ős régi alkatrész. Már elkezdett perzselődni a szarufa, mikorra kirohant fiam a poroltóval. Másodperceken múlt.

jan. 22. 14:24

Szerintem az a legfontosabb, hogy tudd hol találod azokat a dolgaidat, amelyeket mindenképp magadnál szeretnél tudni, ha menekülni kell, legfeljebb egy sporttáska terjedelemben, és max. 10 perc alatt össze tudod szedni.

Ha nincs 10 perc összekapkodni, akkor csak az életedet próbálhatod menteni, ahhoz meg semmi nem kell.

5. Ruslan (válaszként erre: 1. - Niit)
jan. 22. 13:47
Nehogy már az egész házat elcipeljük. Ha ilyen helyzet adódik, amit én csak háborúban vagy természeti katasztrófa miatt tudnék elképzelni, akkor a nélkülözhetetleneket kell vinni. Legjobb a készpénz, zseblámpa. Vizet lehet inni a patakból is. Semmiképp ne maradjon el az önvédelmi eszközök, mert ilyen időkben a bűnözés is megnő. Kés, olló, kalapács például. A mai időkben ezért ajánlott még inkább önvédelmi órákra járni képzett edzőkhöz, akik szívesen segítenek és megéri erre pénzt kiadni.
jan. 22. 11:43
iratok, pénz
3. libikóka (válaszként erre: 1. - Niit)
jan. 22. 11:42

Ha igazán nagy gáz van akkor majdnem mindegy,"átlagos" esetben,,a táskám,telóm és a kp.

A táskám kisebb túlélő pakk:))

2. Enissa (válaszként erre: 1. - Niit)
jan. 22. 11:38

Ami számomra fontos, a fotók, videók, a többi pótolható.

Illetve a gyógyszerek legyenek kéznél.

1. niit
jan. 22. 09:35
Mit tegyünk, ha vészhelyzet adódik, és sürgősen el kell hagynunk a lakásunkat, házunkat? Hogyan lehet felkészülni, mi legyen a túlélő csomagban?

Ugrás a teljes írásra: Túlélő csomag vészhelyzetre

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook