Tudtok olyan helyet (kórházat), ahol ingyenes az integrált teszt elvégzése? Vagy olyan helyet, ahol olcsóbb? (tudásbázis)
Tévedés!
Most vagyok kismama, és nekem a védőnő ígérte, hogy ad beutalót. De elfelejtett adni, és Oroszdokiék elintézték nekem a kórházban, a genetikai Uh után, és megadták a beutalót. Mert ingyenes.
Mindez Nyíregyházán!
Szia!
Már írták is, hogy a Nyíregyházi kórházban ingyenes, de ott is úgy hogy a háziorvos írja a beutalót (pl nekem nem volt bajom, csak szerettem volna biztosra menni...így ráírta a beutalóra, hogy veszélyeztetett terhes vagyok:pedig nem voltam-de így ingyen megcsinálták). bp-en a Margitban is ingyenes volt akkor-szintén beutalóval (ez volt 1éve)
A Szt. Imrében tervezek szülni, az elsőt is ott szültem...
Ismerek egy olyan anyukát, aki a 3.gyermekét a magzatvíz vizsgálat miatt vesztette el, úgyhogy amíg nem rossz a vérvétel eredménye, nem szeretném... :-)
Köszi mindenkinek a választ! :-)
A korunk teszi indokolttá, a férjem 42 én 39 vagyok...
37 évesen szültem az első gyermekemet, ott a négyes tesztet tudtuk megcsináltatni, és engem megnyugtatott az eredménye...
Sokan mondják a magzatvízvizsgálatot, de én nem szeretném...
Nyíregyháza és Karcag sajnos kicsit messze vannak, úgyhogy azt hiszem fizetünk mint katonatiszt... :-)
Egyetertek, ez a vervetel nem azt mondja meg, hogy konkretan a baba down-e, hanem statisztikai adatokat figyelembe veve mekkora az esely. Ezert 2 vervetel is csak ezt mondja meg, es HA ahogy mondod, kor, csaladi hatter miatt nagyobb az esely, akkor vegzik a magzatviz vizsgalatot, ami viszont konkretan a mi babankrol szol.
Amugy en csinalom mindket vervetelt mert kotelezo, ahol szulok, de az ismertetoben is leirjak hogy nem mondja meg ha a baba down
Bajcsy kórház, bár nem tudom, igazából nem jó semmire, mert csak valószínűségszámításon alapul, és csak pár dolgot néznek, hogy mennyi az esélyed rá.
Ha a kor indokolttá teszi, akkor inkább a hasbaszuri, ott 18 féle genetikai betegséget szűrnek 100%-an.
igen, én is csak fizetőseket találtam... (30e körül)
a barátnőmnek az István kórházban egy akció keretében ingyenes volt tavaly, gondoltam talán most is van valahol ilyen...
Igen a down szűrésre gondoltam, de az integrált tesztre...
A kombinált teszthez 1x, míg az integrálthoz 2x vesznek vért, így ezt "biztosabbnak" mondják...
Sajnos nem vagyok MÁV-os, de azért köszi... :-)
További ajánlott fórumok:
- A mérlegképes könyvelői végzettség elvégzése (és használása) után milyen további kötelezettségekkel jár?
- Melyek azok az otthon végezhető erősítő gyakorlatok, amelyek rendszeres elvégzésével egy hónapon belül a legjobb fizikai erőnlét érhető el?
- Kombinált vagy integrált teszt, hol?
- Természetgyógyásznak az általános orvosi elvégzése után lehet tanulni?
- Volt mar valakinek olyan, hogy a kombinalt tesztje negativ viszont az integralt pozitiv lett?
- Székesfehérvár-Siófok környékén végeznek még ingyenes kombinált vagy integrált Down-szűrést?