Tudjátok, hogy módosítani szeretnék a gyes-t? (tudásbázis kérdés)
konkrétan mit akarnak modosítani?
nem figyelem a politikát de ez érint engem
Gyes és társai: csődbe viszik az országot?
Egyre-másra hangzik el a szakértők szájából, hogy alapvető gond van a magyar szociális rendszerrel, amely óriási összegeket emészt fel. De ki és mikor fog tenni valamit a változásért?
Óriási összegek mennek el Magyarországon az olyan jóléti kiadásokra, mint a családi támogatások, a táppénz és a munkanélküli-ellátások. Miközben az országot 3-4 millió munkavállaló tartja el, a segélyekből gyakorlatilag csaknem annyi pénzhez lehet jutni, mint munkával. Talán többek között ennek is köszönhető, hogy 1999 és 2005 között a rendszeres szociális segélyben részesülők száma közel ötszörösére nőtt – mint ahogy azt egy tanulmány megállapítja.
A szociális támogatások fogják vissza a Pannon Pumát?A szociális támogatások fogják vissza a Pannon Pumát?
A szakértők ugyanakkor attól tartanak, hogy a gazdaságpolitika semmit nem fog tenni annak érdekében, hogy ez változzon, hiszen nagyon kényes területről van szó: a pártok értékes szavazóbázist veszthetnek el a szociális segélyek megnyirbálásával – a mostani érzékeny gazdasági helyzetben pedig végképp nem várható, hogy valaki merészet fog lépni.
Hangzatos bejelentések persze vannak: mint a mostani, gyest érintő terv, amely szerint háromról két évre csökkentenék a kifizetés összegét, ezzel ösztönözve a kisgyermekes szülőket a munkaerőpiacra való korábbi visszatérésre. Az ötlet nem ördögtől való: Európában sehol nem kapnak ennyi időt az otthon maradásra a kismamák és –papák.
Talán ez lenne az az intézkedés, amellyel a józan ésszel gondolkodó honpolgárok többsége egyet is értene, ha belátja, hogy milyen nagy gondot okot az inaktivitás Magyarországon. Ugyanakkor megkérdőjelezhető, hogy vajon tényleg az a huszonnéhány ezer forint tartja-e vissza az otthon maradó szülőket a munkától, ami a harmadik évben jár, vagy a probléma sokkal mélyebben gyökerezik.
Például nem lehetetlen, hogy a kérdés szoros összefüggésben áll a nagyarányú szürke- és feketegazdasággal, és ha e tekintetben sikerülne előrelépést tenni, talán a szóban forgó érintettek is láthatóvá válnának a munkaerőpiacon. Mint tudjuk, a témával kapcsolatos, radikális változásokról szóló kinyilatkoztatások ez esetben sem maradtak el: kezdetben tíz-húsz intézkedést tartalmazott a nagyjából egymillió feketén foglalkoztatottat érintő programcsomag.
hirdetés
Ezzel szemben az OMMF adatai szerint a feketemunkások száma nőtt tavaly 2006-hoz képest. Bár egyesek szerint ez a gyakoribb ellenőrzéseknek köszönhető, mindenesetre most még messze vagyunk attól, hogy sikerüljön elérni akár a Gyurcsány Ferenc által emlegetett egy-két százalékpontos csökkentést.
A szociális rendszer radikális átváltoztatása immár elengedhetetlennek látszik. Hogy valóban a magyar gazdaság fellendülését hozó intézkedések fognak-e történni, az csak azon múlik, hogy sikerül-e politikusainknak túllépni a miniszterelnökünk által gyakran emlegetett teszetoszaságon és a hatalom elvesztésére irányuló félelmen.
én sem általánosságban irtam,mert sajnos nemcsak a romák teszik meg,hogy sorba szülnek és kész.Tisztelet a kivételnek,én is hangsúlyozom és nemcsak itt.!
Mindenre van megoldás,csak megkell találni,és azt se felejtsük el,ha modositják is a törvényt,lesznek olyanok,akik megfogják találni a kiskapukat?!
Szia!
Erről már volt egy vita.Én érettségi után szültem egyedül neveltem a lányom.
Nem a hozzánk hasonlókról van szó!
Hanem azokról akik egész életükben nem dolgoznak, csak szülik halomszám a gyerkőcöket, és a GYES-ből meg segélyekből élnek.
Én sem tartanám helyesnek ha csak az kapna aki dolgozott előtte, mert lám vannak nehéz helyzetben lévő anyukák akiknek nagyon sokat számít a GYES.
Én keményen dolgoztam mellette, de jól jött mert anyuval laktunk albérletben és nem volt kire számítanom.
Sziasztok! Nem tudtam minden hozzászólást elolvasni, de a nagyja megvolt...
Sokan irtak olyat , hogy jogos lenne hogyha csak az kapna aki dolgozott hisz ez régen is igy volt.
Nos én egyetemre járok, méghozzá fizetős, a családom nem kis kuporgatás árán szedi rá össze a pénzt és most kisbabát várok. Viszont csak gyesre vagyok jogosult , mert levelezőre járok és csak a nappalis eltöltött első év utánáni időszakot számitanák bele a gyedbe. Sajnos nem nappalira járok és nem is államilag támogatottra, pedig 2 nyelvvizsgám és szinötös emeltszintű érettségivel mentem a jogra....
Tehát azoknak üzenem, akik azt vallják,hoyg csak annak járjon szerintük aki dolgozik,hogy nem értem miért vagyok én "alacsonyabb" rendű azért mert nem dolgozom??? Nekem ne járjon semmi ? Igaz én CSAK tanulok és csak fél millió kb egy évem az egyetemen és ha akarnék se nagyon tudnék dolgozni mert az ember vagy jólcsinálja ezt az egyetemet vagy ne is csinálja éshamár fizetek akkor scináljam jól!!!!
Elég érdekes , hoyg mindig ez a vége.... 2 ponton mulott hogy ne kelljen fizessük a asulit , tehát ha a belem kilóg se tudtam volna megcsinálni hosz szinötössel és nyelvizsgával ,mit tudtam volna még jobban scinálni? És nem kapok egy árva petákkal se többet mint a cigányok akik a segélyér könyörögnek, hisz levelező és nem nappali.
Szóval igenis nem értek vele egyet hoyg csak az kapjon gyest aki dolgozik. Én is dolgozok, keményen küzdök hogy egyszer jogász legyek, és kikérem magamnak hogy "naplopónak" vagyok titulálva amiért CSAK iskolába járok!
A GYES összege lehet h kevesebb volt, de nekem anyu azt mondta tööbbmindent megtudott belőle venni mint én a mostaniból.Ő vmi 2500 ft-t kapott anno.
Ne a pénz összegét nézzük hanem az értékét!
Mert az sajnos nem lett több!
Sziasztok.
Még ált iskolás koromban az egyok oszt. társam szülei akartak állami gondozott gyekőcöt örökbe fogadni.Saját bevallásuk szerint, azért mert plusz pénzt kapnának érte!
De az mondjuk igaz, h leellenőrzik h dolgozik-e az illető, családből vki,milyen környezetbe kerül a gyerek stb.
Ennél többet nem tudok, csak gondoltam leírom.
Ez mondjuk volt x éve.Még gyerek voltam.
De azt tudom h a kislány akit ők választottak(!)
nem érezte jól magát nálunk.Talán érezte h nem szeretetből fogadták örökbe.
Aztán végülis visszavitték mondván nem éri meg a vesződséget.
Nem akarok állást foglalni, mert általánosítani nem szeretnék, minden esetben vannak kivételek.
Hát nemhiszem,hogy örökbe szeretnék fogadni,örülök,ha a 2 gyereket feltudjuk nevelni a mai világban.Ijesztö helyzet alakult azért ki itt az országban,csak sasolok,hogy jutott idáig.Elgondolkodtató,mert lehet nekem már unokáim sem lesznek.
Elhiszem amit irt,és egyértelmü,ha örökbefogad valaki,felelösséggel tartozik érte.Sajnálom,hogy vannak emberek,akik azért a kis pénzért csinálják!
Megélhetési fortélyok
Napokban hallottam,hogy egyes településeken élö kissebbség,megélhetési szándékból a következö trükkel huzza ki az adófizetö állampolgárok keservesen megkeresett és befizetett adojábol származo pénzt az állam zsebéböl.Adott egy familiárisan hiperpigmentált pár.Egyik sem dolgozik,segélyböl élnek.Az asszony 5 év alatt szül 5 gyereket,akiket megélhetési problémákra hivatkozva állami gondozásba adnak.A hatoság kimegy,nyomor,kosz,szegénység-elveszik tölük a gyerekeket.Pár honappal ezután,jelentkezik ahatoságnál a keresztapa,testvér vagy rokono(hiszen mindenki rokon),hogy szivesen nevelné tovább a "szerencsétlen"sorsú család gyerekeit.A hatoság örömmel megszabadul az állami gondozásban lévö gyerekektöl és örül,ha valaki gondozásba veszi öket.Söt,fizet is a gondozonak.Fizetést.Erre megy ki a játék.Az örökbefogadó szülö kiveszi a gyerekeket.a gyerekeket nem hivatalosan visszaviszik az eredeti családhoz,hiszen rokonk,miért ne lehetnének ott.És ott tovább élnek,mintha mi sem történt volna.a nevelöszülöknek gyermekenként 80000ft-ot fizet ki az állam,van olyan család,ahol 5 ilyen gyereket nevelnek.Az nettó 400.000ft plusz a családi potlék meg a segély.A pénzen szépen megosztozik a "család"és mindenki jol megél és röhög a markában,Jut pénz a kocsmára,játékgépre,csavargásra,BMW-re.Hülyék lennének dolgozni.Nem bal mi megkerssük az árát,hiszen,most is dolgozol vagy nem?
Ez a szomoru magyar valoság....
További ajánlott fórumok:
- Hogy kell profilképet módosítani?
- Ha lejár az előfizetéses telefon hűségideje, lehet úgy módosítani, hogy feltöltőkártyásként üzemeljen tovább?
- Tudja valaki, hogy az iwiwen, hogyan lehet a meglévő jelszót módosítani?
- Ha megkérdezi a Mozilla, hogy jelszó megjegyzése? És azt választom, hogy "nem, soha", utána hogy lehet ezt módosítani?
- Megváltozott az e-mail címem hogyan tudom itt is módosítani hogy megkapjam a hírlevelet?
- Nokián a gyorstárcsánál lévő számott hogy tudom törölni vagy módosítani?