Tudja valaki mi az egy gyógyszertári blokkon, hogy magisztrális díj? (tudásbázis)
Kérdező: ha egy magisztrális gyógyszer feltűnően drága, az általában azért van, mert az orvosok (gyakran teljesen feleslegesen és értelmetlenül) mindenféle gyári készítményt is belekevertetnek a gyógyszerekbe. olyankor természetesen azt a készítményt (gyári kenőcs stb) is ki kell fizetni. ezekkel sokszor fél óráig kell pepecselni, mire normális állaga lesz. a magi díj összege pedig rendeletben van meghatározva, nem lehet tőle eltérni. egyetlen kúp elkészítése (öntése vagy gyúrása) például 50 ft...
24-es: nézd meg a drogériákban kapható testápolók vagy a Bioderma stb dermokozmetikumok árait. na azokhoz képest a gyógyszertári testápolónak elég normális ár az a 740 ft...
25-ös: a patika sem ingyen kapja az alapanyagot, csomagolóanyagot, a gyógyszerész sem ingyen dolgozik. 63 ft talán nem a világvége...
egy gyógyszerész
A magisztrális dijat akkor számolnak fel ha pl. egy k
rémet kikevernek stb.DE kérdezem egy készrecsomagolt keserüsóért miért számolnak magisztrális dijatEz kb. olyan mint aboltban veszek egy csomag kávét és még külön fizetem a csomagolást.Mai nap:10 dkg só 100ft a bélelt zacskó 37ft mag.dij63ft.Elmennek a ..................
Abban a sorban ahol az van "A Magi díj" ott a végén az van 1977 ft.Ott ahol pedig az van " A Egyedi magisztrális készítmény" ott csak 597 ft van.Talán ha a sor végére írták gondolom akkor annak az az ára nem a 2 sorral lejjebbinek.De végül is teljesen mindegy,erre én csak kíváncsi voltam.
KÖSZÖNÖM a segítséget mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!
Igen én is ezt találom durvának.Lányomnak váltottam ki fürdetőt,amit már máskor is.2 dobozba szokott lenni,és kb 1000-1200 fizettem idáig.Most még plusz 2 krémet kellett vennem,ugyan úgy kikevertet.És egyből fizettem 6000 ft.És mindenhol ahol nagy összeg van (1200ft) ott ez a magisztrális díj van.
És ez patikánként változhat????
És illő lenne tájékoztatni is a vásárlót az összegről, nem csak oda biggyeszteni a blokkra...
Gyógyszer összetételenként változó a mag.díj összege:(
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki miért vonták meg a tartósan beteg, állandó gyógyszerezésre szoruló asztmás gyerekektől a magasabb családi pótlékot?
- Nem tudja valaki, milyen gyógyszert szoktak felírni csúnya pattanásos tini/18 év/bőrre?
- Fájós fogamat a dokim úgy tudja megmenteni hogy idegölő gyógyszert tett bele 2 hétre majd gyökérkezeli. De baromira fáj...folyt.köv. 1 pont.
- Van állítólag a bio boltokban egy 'nyugtató' tabletta, természetes alapanyagokkal, de mégsem gyógyszer. Nem tudja valaki a nevét? Köszi
- Tudja valaki, hogy ügyeletes gyógyszertárban csak receptet lehet kiváltani vagy mást is lehet kérni?
- Fontos! Tudja valaki, hogy a Honvéd kórházban van-e gyógyszertár?